Mieste – paralyžius: automobiliai važiuoja per prekyvietes

Fotoreportažai

Kaip ir prognozavo transportininkai, dėl sprendimo Jūros šventės mugei atiduoti Pilies gatvę, mieste įvairiose vietose penktadienį jau prieš vidurdienį pradėjo formuotis  transporto spūstys. Pavyzdžiui, norint nuvažiuoti iš Žvejybos uosto rajono iki centrinės dalies po dešimtos ryto prireikė apie pusvalandžio.

Transporto eilės nuo pat ryto buvo nutįsusios Tilžės gatvėje, Šilutės plente ties remonto vietomis, Kooperacijos, Liepų gatvėse, ant Mokyklos tilto.

Liepų gatvė vidurdienį. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuotrauka iš „Facebook”

Sudėtinga situacija ir Paryžiaus Komunos gatvėje, kur automobilių kamšatis susiformavusi beveik nuo Šilutės plento iki Taikos prospekto. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuotrauka iš „Facebook”

Nežinantieji, kad Pilies gatvė uždaryta, formuoja spūstis Naujojoje Uosto gatvėje.

Po vidurdienio jau vėlavo daugiau nei pusė miesto autobusų – jų atsilikimas nuo grafiko siekia apie 20 min.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika neslėpė, jog mieste padėtis yra labai bloga, tikrai užkimštos visos arterinės gatvės, bet bus dar blogiau – apie 16-17 val., kai žmonės baigs darbus ir pajudės namų link.

„Todėl mūsų patarimas yra pasistengti nesupulti visiems vienu metu į gatves. Jei įmanoma, išsiprašykite iš darbo anksčiau, o gal išvažiuokite iš jo vėliau. Svarbiausia, kad visi vienu metu neišjudėtų į gatves. Jei įmanoma, palikite automobilį ir važiuokite viešuoju transportu. Dabar jau nieko neįmanoma padaryti, todėl reikia maksimalios kantrybės ir tolerancijos“, – kalbėjo M. Džermeika.

Jis įsitikinęs, jog tai, kas dabar darosi mieste, yra Klaipėdos savivaldybės kaltė.

„Kai „Klaipėdos šventės“ surengė pasitarimą dėl Jūros šventės organizavimo, mes, Kelių policija, vieninteliai pasakėme, kad Pilies gatvėje negalima organizuoti mugės, ją reikėtų perkelti į Kruizinių laivų terminalą, kuris dabar stovi tuščias. Sakėme, kad negalima riboti eismo Minijos ir Pilies gatvėmis, nes Šilutės plentas yra perkastas. Tačiau niekas mūsų negirdėjo, numojo ranka – maždaug neaiškinkite, jau viskas nuspręsta. Štai dabar ir prisidirbom. Ir eilinį kartą kreipiamasi į mus – pagelbėkit, o mes ne kažkuo ir galime padėti. Aišku, galime ties Tilžės ir Šilutės plento sankryža statyti ekipažus reguliuoti eismą. Bet ar verta reguliuoti, kai nėra, kur suleisti viso to transporto, nes visos gatvės yra užkimštos. Tiesiog yra daug miestiečių automobilių, o dar ir svečių privažiavo, kurie išvis nesigaudo, kaip dabar vyksta eismas“, – situacijos sudėtingumo nė nebandė užglaistyti M. Džermeika.

Situacija Bangų gatvėje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Todėl, anot jo, policijos ekipažai budi tik prie Minijos ir Pilies gatvių sankryžų, nukreipia kitu keliu į Pilies gatvę norinčius įvažiuoti automobilius, nes „juk ant prekybininkų negalime leisti užvažiuoti“.

„Žinoma, kai po Jūros šventės bus pasitarimas apie tai, kaip ji pavyko, išsakysiu, kad eismo organizavimo sprendimai buvo klaidingi, nes į mūsų strateginius pasiūlymus buvo numota ranka. Tačiau suprantu, jog vairuotojų tai dabar nepaguos. Bet kito varianto nėra – transportas tiesiog savaime turi išsivažinėti. Todėl visiems lieka tik palinkėti kantrybės, o mes intensyviai ieškome įvairiausių sprendimų, kaip bent kažkiek palengvinti eismą“, – kalbėjo M. Džermeika.

Tuo metu vakarop į „Atviros Klaipėdos”  feisbuko paskyrą atskriejo pagalbos šauksmas.

„Jūros šventėje prekybos vietose eismas nesustoja. Nusipirkome prekybos vietą Pilies gatvėje. Vietos kaina – 215 €, organizatoriai nereaguoja, neužtikrina saugumo ir tvarkos”, – parašė Rytis, atsiuntęs ir vaizdo įrašą.

Su visais eismo ribojimais galite susipažinti čia. 

23 Comments

  1. Algiuks

    Bučkis carui nnnnn….

    Reply
  2. Anonimas

    Juokinga galima tik iš lietuvių vakarinį cirką gaudyti, tai kam tos naujienos pavelavusios an paros. Naikint kaip virusą be ictorijos

    Reply
  3. Centro vaikis

    Žurnalistai galėtų padėti miestiečiams sužinoti, koks maniakas (-ai) įtakoja miesto eismo organizavimą ir saugaus eismo komisijos sprendimus, kad visos reguliojams sankryžos tapo automobilių surinktuvėmis. Nesimato nei vieno sprendimo, gerinančio eismo situaciją mieste ir dabartinis šventinsi vaizdelis tai piukia iliustruoja.
    Bendrai paėmus, liberalais save vadinantys valdantieji valdo miestą panašiai tiek pat, kiek V.Putinas Rusiją, ir rezultatai tokie patys: vieni pažadai, aibė galimybių studujų, multiplikacinių filmukų, pasvaičiojimų apie pažangias eismo organizavimo priemones ir ateinantį gražų rytojų, o rezultatų jokių, tik lopomos skylės esamoje sistemoje. Svarbiausia, susirinkti pinigus ateinantiems rinkimams.

    Reply
  4. Klaipedos pilietis

    Laikas idiegti tramvajaus linijas.kur galima platinti gatves o jei ne statyti viadukus ir netempti gumos.jei jau darom proverzi ,tai ir darykim.sekmes ir ryzto.

    Reply
  5. Kolegė

    Tobula šventė…
    Varginanti
    Nusibodusi
    Pertempta
    Įgrisusi nuo vaikystės svečių ordomis ,giminių vedžiojimu į šventę…
    Kantrybės mieli klsipėdiečiai laikykimės!
    Tuoj baigsis..
    Galėsim mėgautis vasara …

    Reply
    • Ryt

      Pasityčiojimas, mokam dviguba kaina už jų susmirdusi visuomeninį transportą ir vaidinam kad linksma

  6. Xxx

    Nieniskio afera is darbo vaziavau, islaipino prie atgimimo aikstes, paskui pestute iki seno turgaus ir i kita autobusa, sumokejau uz du biletelius, pelnas,nieniskis sau premija issirasys, liaudes tarnai ir kada jus priesit, nejaugi nepaspringsit

    Reply
  7. Pabandžiau išiprašyti is darbo maksimkej pusvalandžiu anksciau. Pasiuntė ant 3 raideliu

    Kad lyja tai gerai

    Reply
  8. alio Petrošius

    čia tau ne duobeles rodyti sulopytas, kur nėrei į krūmus kai toks chaosas, juk irgi konservatoriai čia viską pasiekė į aukštumas.

    Reply
  9. Neniškis

    Neniškis labai rimtas vyras, viską sugalvoja ir pagalvoja protingai. Visi patenkinti ypač sava chebra juo didžiuojasi gi tokie sprendimai. Patys klaipėdiečiai kalti kad su masinom važiuoja.

    Reply
  10. Vairuotojas

    Sekanciais metais uzdarykite visa miesta, iskraustykit visus klaipediecius ir pasidarykit muges. Kai proto neturi Miesto sventes ir pinigai terupi organizatoriams.

    Reply
  11. Anonimas

    Kokia valdžia, tokie ir sprendimai.

    Reply
  12. Specialistas

    Eiline valdininku nesamone, kaip ir sprendimas uzdrausti is vingio gatves sukt i kaire i smiltelea gatve. Va taip musu valdzia ir tvarkosi, tapo Dievais sededami siltose vietose ir nesiklausydami aplinkiniu.

    Reply
  13. Romas

    Ka tik gavau bauda uz telefona rankoje (nesikalbejau). Paklausiau ar ne vertetu geriau patruliui reguliuoti eisma, kad sumazinti kamscius.. sake ne.. geriau baudyke israsysime.

    Reply
  14. Anonimas

    Paralyžius totalus tęsiasi įvažiuojant į Klaipėda ir išvažiuojant iš jos visomis kryptimis. Baisu pagalvoti kas būs, jei vaikai važiuos į miestą rugsėjo mėn. Čia kaip diversija kažkokia atrodo, kodėl nepaskubėjus su pervažos „kranuose” atidarymu, mažas lopinėlis per bėgius jau eilę metų niekaip valdžia neprisiruošia

    Reply
    • Anonimas

      100%

  15. Neniškiui

    Ačiū Neniški, tu dievas ?. Bučkis

    Reply
  16. Kalamburas

    Reikia švęst, pasakė Neniškis ir uždarė gatves…O jūs vis važiuojat ir važiuojat, reikia švęst, oj supyks Neniškis ir atidarys gatves…Tai gi važiuokite ir tikėkitės, kad atidarys …

    Reply
  17. Aa

    Būtų nemokamas viešasis, kažkiek mažiau būtų kamščių…Net centre dirbantys šiandien į darbus važiavo su savo mašinom.

    Reply
    • Klipėdskas

      Kai paskutinį kartą kėlė kainas autobusams – žadėjo nemokamai vežti per jūršventę. Bet tai buvo tik eilinis valdžiagyvių melas…

  18. chaosas Klaipėdoje

    Tiesiog tobula: Klaipėdoje yra trys magistralinės gatvės. Šilutės plentas remontuojamas, senamiestis uždarytas, o dabar ir Pilies gatvė, t.y. N. Uosto ir Minijos. savivaldybės valdžiagyviai, tobulas sprendimas!

    Reply
  19. Kas

    Įdomu kas daleido tokią betvarkę, tikriausiai Neniškis !

    Reply
  20. Tai

    Tuoj Baltijos pr. rekonstrukcija ir galėsit pėsčiomis vaikščioti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This