Palangą okupuos žymiausi šalies dizaineriai

Regionas

Naujos mados idėjos ir gyvas bendravimas su mados dizaineriais tampa ypač laukiami šiais metais. Pasirinkusių atostogauti Lietuvos pajūryje, Palangoje, penktadienį – šeštadienį, liepos 24-25 d., laukia puikiausia galimybė sutikti ryškiausius dizainerius, kurie savo kūrybos naujienas pristatys „Designer Space“ POP-UP.

Į Palangą atvyks Lilija Larionova, Egidijus Rainys, Serge Gandžumian, Diana Paukstytė, Indra Dovydėnaitė, Lina Andriukonė, Marius Vepšta  (Vepštadesign), Smiltė Udrėnaitė (In Progress), Aida Milašiūtė (AIMI studija), Between LAB, Oak&Ocean, EvaLore, Aušra Norkutė (Dust Bunnies), Adelė Dagytė (Adelė Dagytė Jewellery), Mantvydas Lasinskas (LAS MAN Jewelry), JUST.In,  Aistishka, Neshkis, Shine In Rain, AMRES ART Batik, Supernormal, Aistis Mickevičius (FUMparFUM/created by Aistis Mickevičius) ir kiti mados kūrėjai.

Naujos mados kolekcijos

„Designer Space“ POP-UP bendrakūrėjų, dizainerės L. Larionovos nepalaužė net karantinas. Ji ne tik sukūrė ir inovatyviai pristatė savo naują kolekciją šį pavasarį, bet ir dabar kviečia pamatyti savo naują vasaros kapsulę. Plazdantis šilkas, itališkas linas ir įsimenantys Lilijos modeliai kuria vasarišką nuotaiką tiek dalykiniam, tiek laisvalaikio ar proginiam stiliui.

Tuo metu Serge Gandzumian čia pristatys naują mini laisvalaikio kolekciją NEW(UN)NORMAL. Ši kolekcija – tarsi priešprieša pandemijos primestam gyvenimo būdui.

„Akivaizdu, kad daugelis dabar įvestų trumpalaikių priemonių taps įprasta gyvenime dalimi. Dabar kaip niekad svarbu išsaugoti savitumą, atsigręžti į save, neplaukti pasroviui. Tai ne tik dėvėjimas, tai asmeninė pozicija“, – organizatorių pranešime cituojamas žinomas mados kūrėjas.

E. Rainys šį savaitgalį taip pat pristato naujus vasaros kolekcijos suknelių modelius. Modeliai šįkart universalūs – juk atostogos, tad dizaineris siūlo sukneles, kurios tinka tiek kasdienai, tiek išeigai ir renkasi ryškias vasariškas spalvas.

Vasariškus modelius demonstruos ir ekstravagantiškoji Diana Paukštytė. Jos vasaros kolekcijoje – daug natūralių audinių, forma žaidžiančių laisvų stiliaus sprendimų.

Dėmesys aksesuarams

Prie atviresnio aprangos kodo vasarą derinami išraiškingesni papuošalai. Jaunosios kartos dizaineris Mantvydas Lasinskas siūlo nebijoti maksimaliai didelio papuošalo, išsiskiriančio ryškia spalva, netradicine forma – jis tikrai padės geriau išryškinti asmeninį stilių. Mantvydo kolekcijoje – dėmesys aksesuaro spalvai, formai ir dydžiui, kuriuos į bendrą visumą jungia, originaliai derindamas skaidrias ir neskaidrias emales.

Tuo tarpu „Designer Space“ POP-UP atvykstanti juvelyrė Adelė Dagytė siūlo aksesuaras sulieti su dėvinčiojo įvaizdžiu, kas jis jautriai jį papildytų. Minimalizmas su išjaustu subtilumu visuomet yra puikus pasirinkimas vasarą.

Juvelyrika – kaip ir kvepalai, kiekvienas turime pajausti ir pamilti iš pirmo žvilgsnio ar prisijaukinti, eksperimentuoti, rinkdamiesi sau ir neįprastą aksesuarą. O kvepalų mylėtojus tikrai nudžiugins galimybė „Designer Space“ POP-UP sutikti vienintelio nišinės parfumerijos prekės ženklo Lietuvoje FUMparFUM kūrėją Aistį Mickevičių.

Dar neatradusiems savo šios vasaros kvapo primenama, jog Aistis šiai vasarai yra sukūręs specialią mini kvepalų kolekciją, kurioje – trys sodrūs vasariški aromatai: Lilac (alyva), Neroli (karčiojo citrinmedžio žiedai) ir Angelica (šventagaršvė). Patogi 30 ml pakuotė labai tinka į kelionę, o lengvesnė EDP koncentracija – puikus pasirinkimas šiltajam periodui.

Vasara neįsivaizduojama be akinių nuo saulės. Palangoje bus pristatyti naujausi Supernormal akinių modeliai su įdomiausio dizaino šiuolaikiniais akinių rėmais iš hipoalerginio ir reguliuojamo bioplastiko, tik aukščiausios kokybės lęšiais su apsauga nuo UV spindulių, poliarizacija ir mėlyną šviesą blokuojančiu filtru.

Mados kūrėjai pakvies naujai pažvelgti ir į iš pirmo žvilgsnio įprastą aksesuarą – skarelę.

Iš rankomis tapyto šilko AMRES ART Batik aksesuarus kurianti dizainerė Monika Stauskytė įsitikinusi, jog skarelės gali būti rišamos labai įvairiai – į plaukus, rankinę, netgi ant rankos. Skarelė ant kaklo – labiau šaltojo sezono akcentas, vasarą dažniausiai norime kuo atviresnių drabužių, tad skarelei galima surasti naujų užrišimo būdų – jie suteiks jūsų stiliui individualumo.

Kvies šokti salsą

„Designer Space“ POP-UP bus galima išvysti ne tik vyriškų ir moteriškų drabužių kolekcijas, bet ir naujus rankinių, batų bei vaikiškos mados modelius. Čia pristatomi darbai išsiskiria savo asmenine istorija, kūrybine mintimi, kurią realizavęs dizaineris gali renginyje padėti prisitaikyti prie asmeninio stiliaus, atrasti naujų stiliaus sprendimų.

Penktadienio vakarą, 18.30 val., „Designer Space” POP-UP pakvies ne tik mėgautis mada, bet i šokti salsą. Atvirą salsos pamoką praves Salsos konkursų dalyvis ir nugalėtojas Vidmantas Kirklys.

„Designer Space“ POP-UP veiks liepos 24-25 d. 11-20 val., klube RAMYBĖ (Vytauto g. 35, Palanga). Įėjimas laisvas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Į laisvai banguosiančią Jūros šventę sugrįš šokantys fontanai, atsisakoma fejerverko

Šiemetinė Jūros šventė liepos 29-31 dienomis svečius pasitiks su šūkiu „Banguok laisvai”. Iš viso numatoma beveik 100 renginių. „Žavus, kiek ...
2022-06-27
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - didžiausia vadinama šilko kolekcija

Beveik 100 rankomis tapyto šilko batikos darbų, iš jų gimę paveikslai, Lietuvos mados dizainerių sukurtos aksesuarų ir drabužių kolekcijos liepos ...
2021-07-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Dizaino savaitė - jau kitą savaitę

Jau kitą savaitę prasidėsiančio didžiausio Lietuvoje dizaino festivalio „Dizaino savaitė 2020“  šešiuose Lietuvos miestuose  – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Telšiuose ...
2020-09-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This