Septintoji „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija – katamarano kūrėjui

Fotoreportažai, Verslas

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2020-07-24

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienį finišavo „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendijos konkursas. Jau septintą kartą surengto renginio metu apdovanotas daugiausiai uostamiesčio gyventojų ir komisijos simpatijų pelnęs finalistas. Šįkart pagrindiniu 4000 eurų vertės apdovanojimu įvertintas klaipėdietis Tomas Vėlius, įgyvendinęs vieną inovatyviausių pasaulyje žaliųjų idėjų – elektra varomą katamaraną.

„Visi konkurso dalyviai savo darbais ir talentais jau yra laimėtojai, garsinantys Klaipėdos miestą tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų”, – sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas. Mato Mačiulskio nuotr.

Dėl stipendijos laimėjimo konkurse varžėsi 27 aktyvūs uostamiesčio gyventojai, iš kurių į finalą pateko 5 daugiausiai klaipėdiečių palaikymo sulaukę talentai.

Finalinis penketas pasižymėjo itin stipriomis asmenybėmis, o galutinį sprendimą, kam atiteks bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ įsteigta „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendija, lėmė vietos gyventojų ir komisijos balsai. Susumavus rezultatus paaiškėjo, jog fortūna šįkart nusišypsojo Tomui.

Jaunasis uostamiesčio gyventojas yra unikalios idėjos – elektra varomo katamarano „Popa Boat“ – autorius ir šio verslo vedlys. Keli tokie katamaranai pastaraisiais metais yra prieinami visiems Klaipėdos gyventojams ir svečiams – juos išsinuomoti ir paplaukioti galima Danės upėje, o šią pramogą netruko pamėgti ir įvertinti tiek patys klaipėdiečiai, tiek turistai.

Kaip pasakoja kūrėjas, „Popa Boat“ yra išmani, elektra varoma vandens transporto priemonė. Tai – lėtaeigis, maždaug apie 10 km/h greitį išvystantis laivas, pasižymintis paprastu valdymu (elektrine vairalazde arba mobiliuoju telefonu, naudojant bevielio ryšio technologiją „Bluetooth“) bei manevringumu.

„Ačiū visiems susirinkusiems čia, ačiū visiems palaikiusiems, sekėjams ir tiems, kurie manim tikėjo ir dabar dar tebetiki. Džiaugiuosi šiuo puikiu įvertinimu. Esu tikrai nemažai laimėjęs antrų vietų <…> ir visos jos dabar man atnešė pirmą ir tikiuosi, kad toliau galėsiu eiti į priekį ir džiuginti žmones savo kūryba, kuri jau matosi Danės upėje“, – kalbėjo stipendijos nugalėtojas.

„Kaip ir kasmet, taip ir šiemet belieka džiaugtis jau kone tradicija tapusiu mūsų konkursu ir, žinoma, jo dalyviais. Kaskart pretendentų sąrašą papildo nauji veidai ir dideli jų darbai, liudijantys, kad uostamiestyje apstu talentingų, jaunų, veržlių ir ambicingų kūrėjų. Visi jų pasiekimai yra didelis laimėjimas ne tik Klaipėdai. Savo ruožtu tikiu ir tikiuosi, kad stipendija paskatins laimėtoją nesustoti pildyti svajones ir ateityje“, – kalbėjo„Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Anksčiau „Klaipėdos švyturio ateities“ stipendiją jau yra gavę Klaipėdos universiteto mokslininkas Žydrūnas Lukošius, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, pianistė Adelė Daunoravičiūtė, solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis ir menininkė Agnė Kišonaitė.

Mato Mačiulskio nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”147798,147799,147800,147801,147802,147803,147804,147805,147806,147807,147808,147810,147812,147813,147814,147815,147817,147818,147819,147820,147821″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jubiliejinė „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendija - violončelininkei

Šiemet jau dešimtą kartą vykęs „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas penktadienio popietę pasiekė kulminaciją – paskelbta, jog 5000 eurų atitenka ...
2023-10-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Laukia kandidatų „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijai gauti

Šiemet jau dešimtą kartą skelbiamas „Švyturio“ Klaipėdos ateities stipendijos konkursas, kurio metu bus išrinktas dar vienas talentingas prie Klaipėdos ir ...
2023-09-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This