Ant Kartenos piliakalnio – dar neregėtos projekcijos

Regionas

[vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=WM3ZvBeZe4A&feature=youtu.be”][vc_column_text]Rugpjūčio 8 d. Kartenos piliakalnis jau penktus metus iš eilės trauks žvilgsnius išskirtiniu reginiu.

Salantų regioninio parko traukos objektu tapęs, šiemet išrinktas vienu gražiausių Lietuvos piliakalnių, Kartenos pažiba – Kartenos piliakalnis – pasipuoš 2 tūkstančiais žvakių ir stebins išskirtinėmis projekcijomis ne tik ant paties piliakalnio, bet ir ant didžiulio kuršiško laivo silueto. Piliakalnis virs jūra, laivo burės atspindės palengva slenkančius gamtos stebuklus, sklis terapiniai garsai, įtraukiantys kiekvieną į atgijusios gamtos ir kultūros spektaklį.

Dėl susiklosčiusios situacijos šalyje šiemet Kartenos festivalis „Kuršių genties vartus pravėrus“ vyks ne tik įprastoje vietoje – gamtos apsuptame Kartenos miestelyje, tačiau bus tiesiogiai transliuojamas internete. Tam, kad išvengtų gausaus lankytojų srauto, organizatoriai kviečia žiūrovus rugpjūčio 8 d. vakaro kulminacinę renginio dalį stebėti ir tiesioginėje transliacijoje Salantų regioninio parko direkcijos „Facebook“ paskyroje, LRT portale.

Renginys yra nemokamas, skirtas įvairaus amžiaus ir grupių žmonėms, šeimoms, istorijos, kultūros, gamtos mylėtojams ir entuziastams. Kartenos festivalį iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba, Kretingos rajono savivaldybė.

Anot renginio organizatorių, šiemet organizuojant renginį tenka priimti įvairius iššūkius, tačiau džiugu, jog Kartenos festivalis auga, tampa atpažįstamas šalyje ir turi savo gerbėjus.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Kretingos meras tikina, kad Kartenos kapinės sutvarkytos

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius tikina, kad šią savaitę apsemtos Kartenos kapinės jau sutvarkytos. Pasak jo, dėl stichinės nelaimės kalta ...
2024-01-26
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdos rajonas su nerimu laukia potvynių, apsemtos Kartenos kapinės

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas teigia, kad atšilus orams ir prasidėjus liūtims Vakarų Lietuvoje kyla naujo potvynio grėsmė. Anot jo, ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kartenoje - negyvas vyras

Klaipėdos apskrities policija pranešė, kad antrosios Kalėdų dienos rytą, apie 8.30 val., Kartenoje, namo kieme, rastas mirusio 60-mečio kūnas. Pradėtas ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This