Ceremonijos dalyvių sąrašas – karinė paslaptis

Svarbu, Uostas ir jūra

Daug pokyčių dėl COVID-19 pandemijos patyrusios šiemetinės Jūros šventės metu buvo apkarpyta ir žuvusiųjų pagerbimo ceremonija jūroje, tačiau kas šįkart pateko į išrinktųjų ratą plaukti kariniu jūrų laivu „Kuršis“ kartu su prezidentu – sužinoti neįmanoma.

Pasak „Atviros Klaipėdos” šaltinio, šįkart kariniame laive vietos kažkodėl neatsirado jūrinio verslo atstovams, tačiau netrūko vietos Prezidentūros darbuotojams.

Roberto Dačkaus (Prezidentūra) nuotr.

Visgi sužinoti tikslaus išrinktųjų sąrašo žurnalistui taip ir nepavyko. Paprašius jį pateikti, Klaipėdos savivaldybės atstovai nukreipė jo pas Jūros šventės organizatorius, o pastarieji informavo, jog galutinį sąrašą tvirtina Karinės jūrų pajėgos (KJP).

Pasak pastarųjų civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistės vyr. jūr. Akvilės Bertulės, šįkart ceremonijoje dalyvavo apie 40 svečių ir laivo įgula.

„Beveik 20 svečių dalyvavo Karinių jūrų pajėgų vado kvietimu (tai NATO sąjungininkų atstovai, LK vadovybė ir pajėgų atstovai) ir tiek pat vietų skirta „Jūrų šventės 2020“ organizatoriams. Svečių, dalyvavusių ceremonijoje, sąrašas buvo suderintas su Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Klaipėdos miesto savivaldybe ir Karinių jūrų pajėgų vadovybe. Pagal nustatytą tvarką keleivių sąrašą visuomet tvirtina Karinių jūrų pajėgų vadas”, – savo atsakyme rašė A. Bertulė.

Papildomai paprašius supažindinti su atitinkamu KJP vado įsakymu, ji informavo, kad dalyvavusių Žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonijoje sąrašas yra Lietuvos kariuomenės vidaus dokumentas, todėl jo esą negalima viešinti.

Tuo metu Prezidentūros komunikacijos grupė informavo, kad prezidentą Gitaną Nausėdą ir pirmąją ponią laive lydėjo dar keturi šios institucijos atstovai: vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Darius Kuliešius, Protokolo vadovė Elona Kazakevičienė, patarėjas Liutauras Galinis ir komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Paulius Kalmantas.

5 Comments

  1. Fui

    Vagių ir aferistų Lietuvai netrūksta!

    Reply
  2. Gerovės

    Valstybė – vidaus dokumentas, todėl jo negalima viešinti

    Reply
  3. Klaipėdietis

    Ten kur yra kas nors „nešvaraus” visada tampa paslaptimis. Pabandykit sužinoti iš Jūros šv. organizatoriaus Žiubrio kiek kainavo vienas-kitas renginys ir pn. tada vėl gali astirasti „karinės paslaptys”…

    Reply
    • Kodėlčius

      O Jums tai žinoti reikia, nes…? Kiek savivaldybė skiria lėšų – duomenys atviri, jei skirt dėmesio ne komentarų rašinėjimui, o informacijos paieškai, lengvai galima surasti. Kiek pinigų skiria privatūs rėmėjai – kita dalis, iš kurios daroma šventė, kodėl ji yra aktuali, nesupratau ir nesuprasiu. Pabandykit patys padaryti ką nors, laisva šalis.

    • Kodėlčiui

      Privačių lėšų šiemet maža. Labai būtų įdomu sužinoti, kiek į tą balaganą mokesčių mokėtojų lėšų sudėjo savivaldybės valdomos įmonės. Ypač – monopolininkės, nuolat keliančios tarifus. O karinės pajėgos taip pat išlaikomos iš biudžeto. Ir už tuos pasiplaukiojimus sumokame mes.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Politika

Prezidento posto sieks 8 kandidatai

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį priėmė sprendimus registruoti likusius penkis kandidatus dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Antradienį sprendimai priimti dėl Giedrimo ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This