Seniūnaičių sueigos pareiškimas (papildyta)

Mums rašo

Virginija Jurgilevičienė, Seniūnaičių sueigos sekretorė
2020-07-28

Komentarų: 15

Klaipėdos miesto taryba 2007 m. bendrajame miesto plane numatė iškelti krovininių traukinių kelyną/mazgą. 13 metų jokių veiksmų nebuvo daroma. 2020 m. ne miesto valdžia, bet Vyriausybė skubos tvarka nutarė iškelti iš miesto centro krovininių traukinių stotį.

Klaipėdiečiai, miesto tarybos narė Nina Puteikienė nustebę, kodėl administracijos direktorius Gintaras Neniškis rašte, kuris skirtas Vyriausybei, neįrašė to, kas yra numatyta uostamiesčio bendrojo plano tekstiniame sprendime 35 str: „ Plėsti Klaipėdos miesto geležinkelio kelyną, naujas stotis planuojant priemiestyje, Klaipėdos rajone prie Kopūstų kaimo įrengiant aplinkkelį“.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus šių metų balandžio 30 d. raštu (4.24E)-R2-1279 pritarė Vyriausybės paruoštam projektui perkelti krovininių traukinių stotį į Girulius. Tai iki šios dienos vienintelis Klaipėdos miesto vykdomosios valdžios pasirašytas dokumentas. Kitokių sutikimų nėra pasirašyta.

Kodėl sprendimus priimanti valdžia (Klaipėdos miesto taryba) ir juos įgyvendinanti valdžia (Klaipėdos miesto administracija) nedrįsta prisipažinti, kad užmiršo, kokius pasitvirtino sprendimus, kad davė prieštaraujantį pritarimą Vyriausybės nutarimui dėl geležinkelio mazgo perkėlimo į Girulius. Nepanaikintas minėtas G. Neniškio pritarimas leidžia iškirsti Girulių girios dalį.

Šių metų liepos 22 d. Klaipėdos miesto seniūnaičiai surengė sueigą ir pasikvietė Klaipėdos miesto tarybos narę Niną Puteikienę, kuri supažindino su paruoštais tarybos sprendimais dėl G. Neniškio pritarimo minėtam Vyriausybės nutarimui panaikinimo ir dėl nepritarimo Vyriausybės nutarimui, numatančiam geležinkelio mazgo iškėlimą į Girulių mišką.

Tarybos narė paaiškino, kad bet kokie nauji sprendimai yra galimi, kai atšaukiami senieji.

Seniūnaičiams labai svarbu, kad miesto taryba pritartų tik tokiems sprendimams, kurie neprieštarauja jau esantiems sprendimams. Jei Klaipėdos miesto savivaldybė elgiasi kitaip, tai griauna valstybingumo pamatus, nes priimami ne miestui naudingi sprendimai. Todėl vienbalsiai pritarė abiem N. Puteikienės paruoštiems sprendimams ir kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybą, kurios posėdis vyks liepos 30 d., prašydama tarybos narių pritarimo šiems sprendimams.

Redakcijos prierašas

Vėliau Tomo Meškinio atsiųstame ilgesnio turinio pranešime nurodoma, jog dėl minėtos problemos bei laiku neįrengto Klaipėdos aplinkkelio seniūnaičiai raštą išsiuntė ir aukščiausiems šalies vadovams bei atitinkamoms šalies ministerijoms.

15 Comments

  1. Visuomenininkai nurodė 5 klaidas

    Kuriuos padarė Skvernelis,norint svarstyti tik 1 alternatyva-kirsti Girulių miška

    Reply
  2. O visuomenininkai

    Pastebėjo koki nori Skvernelis pasirašyti dėl Girulių iškirtimo dokumenta ,tai svarstant 1 alternativa -iškirsti Girulių miška

    Reply
  3. Iš straipsnio supratau

    NEniškio ir Skvernialio susitarimas. Birželio 19 turėjo pasirašyti dėl miško iškirtimo

    Reply
  4. Ačiū seniunaičiams

    NUO VISU KLAIPĖDOS GYVENTOJŲ

    Reply
  5. Kodėl?

    Yra reklamuojama ninočka. Jinai dalyvaus vienmandatėje nuo savo puteikių judėjimo. jurgelevičienė yra jų garbintoja, kuri pasakys ar parašys beleką , kad tik įtikti puteikiams. Straipsnis nesąžiningas, kaip ir visa ši puteikių judėjimo kompanija

    Reply
    • piliečiui Kodėl

      gal galite patikslinti, kas Jums nepatinka p. Ninos teiginiuose ?

  6. Jūratė

    Nei viena Vyriausybe, nei viena partija nera apsoliutus geris. Įvairios i interesų grupes aktyviai veikia per Skverneli. Jis galingas, nes kaip norejo ladai dideli pinigai buvo pravesta urėdo reforma. TODEL BENDRUOMENES., SENIŪNAIČIAI PRIVALO STABDYTI GODUMĄ VISU PARTIJŲ

    Reply
    • to Jurate

      Kaip seniunaciai gali STABDYTI VISI PARTIJU GODUMA jei dauguma JU yra tu PARTIJU nariai.

  7. A

    P. P mėgina apsimesti kad Puteikis neremia medkirčių vyriausybės. Vaitkus irgi

    Reply
  8. artiomas

    Ar Jurgilevičienė su seniūnaičiais užsiima piaru, jei reikalauja, kad Neniskis atšauktų savo parašą ir laikytųsi 2007 metais miesto plane numatytos alternatyvos – Kopūstų kaimo. Naujai, o tai 2020-07-01 vyriausybės sprendime, parašyta, jog nuo Giruliu iki Kopūstų, Giruliai neisbraukti. Įvykių istorija tokia ir kitos nera. Tai ką ktaip papasakos Neniskis. Nieko. Jis tik gali raminti, nebijokite Giruliu mišką nekirsime.

    ,

    Reply
    • to Artiomas

      neteisingai pavadintas straipsnis, nemanau, kad Jurgeleviciene turejo teise teikti toki rasta nuo saves, nes sueigos sekretores statusas nenumato tokiu igaliojimu, rastas turejo buti pasirasytas sueigos pirmininko.

    • artiomas

      pilietį, ką čia rašinėji Nuo kada Atvira Klaipeda tapo Klaipedos miesto taryba. Aisku, kad ji gavo raštą pasirašytą pirmininko. Atvirai Klaipėdai pateikta tik informacija apie sueigą ir priimtą sprendimą. Koks galiu būti protingas, kai neskiriu, kas yra sprendimas, o kas informacija

  9. Kluiku kompanija

    Svaigsta Jurgileviciene o politikai piarą darosi….

    Reply
  10. Tomas

    Kokia šališka seniūnaičių sueiga. Pasikvietė Niną, bet nepasikvietė administracijos direktoriaus.
    Išgirdote a, išgirskite ir B. Tada darykite pareiškimus.
    Tapote politiniu įrankiu ir tiek.

    Reply
    • to Tomas

      niekas nekviete, nes ji pati atejo.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This