Lietuvių kalbos užsieniečiai mokysis nuotoliniu būdu

Švietimas

Rugpjūčio 1 d. Klaipėdos universitete (KU) prasideda tradicinė Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros akademija kitakalbiams. Šie intensyvūs kursai rengiami jau 19-ą kartą, tačiau pirmą kartą jie vyks nuotoliniu būdu.

Klaipėdos universitetas praneša, jog pavasarį paaiškėjus, kad beveik du dešimtmečius organizuojama ir plačiai žinoma KU vasaros akademija dėl COVID-19 situacijos negalės vykti kaip įprasta – į universiteto auditorijas susirinkus dalyviams iš viso pasaulio – jau buvo įvykęs konkursas gauti šiems kursams skirtas Švietimo mainų paramos fondo stipendijas. KU vasaros akademijos organizatoriai greitai nusprendė pasiūlyti nuotolinius kursus ir bent pusė ŠMPF finansuojamo projekto dalyvių pasiryžo tokiam mokymui būdui.

Į artėjančius kursus jau užsiregistravo daugiau kaip 40 žmonių iš 13-os pasaulio šalių, tačiau norinčiųjų mokytis sąrašas dar ilgėja.

„Tokie skaičiai maloniai stebina. Iki šiol buvo galima manyti, jog tarp kitų Lietuvoje vykstančių analogiškų kursų KU vasaros akademija buvo ypač vertinama dėl geografinės padėties, suteikiančios galimybę mokymąsi derinti su poilsiu paplūdimiuose ir dėl kursų programoje numatytų renginių gausos: tai vakaronės, viešnagės, ekskursijos po visą Lietuvą, spalvingas ir smagus vasaros gyvenimas Klaipėdoje”, – rašoma KU pranešime spaudai.

Jame akcentuojama, jog nuotoliniuose kursuose nebelikus minėtų akademijos elementų, esą yra akivaizdu, kad klaipėdiečių rengiami kursai pritraukia kitais dalykais – visų pirma, mokymo kokybe, taip pat ypatinga bendrystės atmosfera ir KU statusu. Tai patvirtina ir faktas, kad šių metų Vasaros akademijoje, kaip įprasta, dalyvauja ir keli ankstesnių kursų alumnai, jau tapę organizatorių kolegomis, bičiuliais ir netgi šių kursų bendradarbiais.

Tikimasi, jog šiemet vasaros kursų organizatoriams pavyks į nuotolines platformas sėkmingai perkelti iki tol įgytą beveik 20-ies metų patirtį, ir bus atrasta naujų galimybių.

Kursantų kasdien nuo pirmadienio iki penktadienio laukia įdomios pamokos skirtingo kalbos mokėjimo lygio grupėse, o šalia pamokų – nuotolinės vakaronės (nors vienose šalyse bus rytas, o kitose – vėlus vakaras), interaktyvios ekskursijos, dainos ir šokiai kartu, lietuviškų patiekalų gaminimas ir apskritai daug bendravimo daugiakultūrėje aplinkoje.

Atidarymo šventė bus transliuojama iš KU SHMF 220 auditorijos: joje bus kelios akademijos dėstytojos, organizatoriai ir keli Klaipėdoje gyvenantys kursantai bei KU kursų alumnai. Visi kiti kursantai savo šalyse prisijungs per Zoom platformą. Vasaros akademijos veikla truks visą mėnesį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This