Kolegija atvira studentams iš viso pasaulio

Švietimas

„Klaipėdos valstybinėje kolegijoje radau savo norimą studijų programą, todėl pasirinkau atvykti į Lietuvą. Noriu tapti slaugos specialistu, padėti žmonėms sveikti ir būti šios srities profesionalu, ir manau, kad kolegija man padės pasiekti svajonę“, – teigia studentas iš Uzbekistano Sarimsokov Farrukhjon.

KVK studijuoja studentai iš Europos Sąjungos, Afrikos valstybių, Indijos, Čilės, Bangladešo ir kt. KVK nuotr.

Pranešama, jog Klaipėdos valstybinė kolegija (KVK) patraukli studentams iš užsienio, studijuojantiems visą programą pilna apimtimi. Šiuo metu anglų kalba čia studijuoja studentai iš Europos Sąjungos, Afrikos valstybių, Indijos, Čilės, Bangladešo ir kt. Populiariausios tarp užsienio studentų programos yra kineziterapija, bendrosios praktikos slauga, turizmo verslas, informatikos inžinerija.

Tuo metu kasmet vidutiniškai 100 KVK studentų pasinaudoja programos Erasmus+ judumo galimybe ir vyksta į užsienį dalinėms studijoms arba atlikti profesijos praktikų. Iš mobilumo vizitų studentai grįžta ne tik praturtėję akademinėmis žiniomis ar įgiję naujų praktinių gebėjimų, bet ir patyrę skirtingos kultūros padiktuotų gyvenimiškų pamokų. Kineziterapijos studijų programos studentas Maksimas Dolgopolovas praktikos mėnesius, praleistus Pietų Bohemijos universitete, vadina pačiais įdomiausiais gyvenime.

„Įgijau ne tik profesinių žinių, kurių man prireiks ateityje, bet ir susipažinau su Čekijos kultūra, istorija, patobulinau savo anglų kalbos gebėjimus“, – teigia KVK studentas.

„Tarptautiškumas padeda atsiverti pasauliui, praturtina studijų procesą, prisideda įgyvendinant studijų kokybės siekį. Gebėjimas veikti multikultūrinėje terpėje yra vertinamas darbdavių”, – KVK pranešime pabrėžia šios mokymo įstaigos direktorė Gražina Markvaldienė.

Jos teigimu, KVK ir ateityje sieks, kad tarptautiškumo lygmuo augtų, studijų kokybė nuolat gerėtų, o studentai ir absolventai būtų vertinami darbdavių.

KVK įgyvendinama ambicinga tarptautiškumo plėtros strategija jau duoda rezultatų: 2019 metų žurnale „Reitingai“ kolegijos tarptautiškumas įvertintas antra vieta koleginiame sektoriuje.

INFORMACIJA

Tarptautiškumą skatina ir vasaros stovyklos, skirtos aukštųjų mokyklų studentams. Jų metu rengiamos kūrybinės dirbtuvės, kuriose sujungiamos teorinės studijų žinios ir praktika. Studentai iš skirtingų studijų programų lankosi Klaipėdos miesto ir rajono verslo įmonėse, drauge su mentoriais rengia ir įgyvendina bendrus projektus kolegijos laboratorijose.

KVK dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Vienas iš jų – „Let‘s make a bridge“  buvo įgyvendinamas kartu su Ukrainos aukštąja mokykla „The National University of Ostroh Academy”. 

Kolegija kiekvienais metais laimi finansavimą kviestinių dėstytojų iš užsienio šalių akademiniams ir moksliniams vizitams įgyvendinti. Žymių mokslininkų vizitai iš tokių universitetų kaip „University of Central Lancashire“, „Linnaeus University“, „Oxford Brookes University“ ir kt. naudingi ne tik studentams, bet ir dėstytojams. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Skyrė stipendijas LAJM studentams

Lietuvos laivybos kompanija UAB ,,Baltnautic Shipping Ltd“ skyrė skatinamąsias stipendijas trims Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentams. Stipendijas Kiril Bachlin, Nikita ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Švietimas

630-čiai KVK studentų įteikti diplomai

Klaipėdos valstybinės kolegijos (KVK) šių metų metų absolventams Žvejų rūmuose surengtos iškilmingos ceremonijos metu įteikti diplomai. Aukštąjį išsilavinimą įgijusius studentus ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Švietimas

Palinkėjimas Klaipėdos universiteto absolventams – sukurti 559 sėkmės istorijas

Klaipėdos universiteto (KU) diplomų įteikimo šventėje išlydėta jau 32-oji absolventų laida: studijų baigimo diplomai įteikti 559 bakalauro, magistro, profesinių ar ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This