Kviečia eksperimentuoti kūrybinėse ,,Dialogo” dirbtuvėse

Kultūra

Uostamiesčio Apeirono teatras klaipėdiečius ir miesto svečius kviečia į socialinį eksperimentą – kūrybines dirbtuves ,,Dialogas”.

,,Dialogas” – tai toleranciją ir savitarpio pažinimą skatinanti teatro iniciatyva, rengiama antrus metus.

Skelbiama, jog kūrybinių dirbtuvių metu bus siekia suburti įvairiausių patirčių asmenis, susiduriančius su netolerancija dėl homoseksualumo, protinės, kurtumo ar aklumo negalios, tautinių mažumų atstovus ir tuos, kurie nesijaučia susiduriantys su socialine atskirtimi ar netolerancijos Lietuvoje problema, tačiau kelia klausimus sau ir supančiai aplinkai.

Kūrybines – diskusines dirbtuves sudarys dvi dalys: kūrybinės dirbtuvės ir vieša diskusija.

Kūrybinių užsiėmimų metu, pasitelkus fizinio ir psichologinio teatro praktikas, Marinos Abramovič, Diego Borges, Giselle Rodrigues, Jerzi Grotowski metodus, taikomus teatre, bus siekiama suteikti netikėtų atradimų apie pačius dalyvius bei jų santykius su kitais žmonėmis.

Kūrybines dirbtuves ves Apeirono teatro režisieriai ir aktoriai Eglė Kazickaitė, Greta Gudelytė ir Ričardas Bartašius.

Norintys dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse kviečiami užduoti klausimus ir registruotis elektroniniu paštu: registracija.apeironas@gmail.com

Viešos diskusijos ,,Neišmoktos tolerancijos pamokos” metu kartu su dramaturge Gabriele Labanauskaite, aktore ir režisiere Violeta Mičiuliene, LGBT aktyvistu Tomu Vytautu Raskevičiumi ir psichologe Sonata Zumbrickiene bus bandoma atsakyti, ar tolerantiška yra toleruoti netoleranciją, kodėl tolerancija reikalinga tik tada, kai žmonės skirtingi, ir su kokiais išbandymais tolerancija Klaipėdoje susiduria šiandien.

Dirbtuvės vyks rugpjūčio 16-20 dienomis nuo 18 iki 21 val. Viešoje diskusijoje klaipėdiečiai bus laukiami rugpjūčio 21 d. 17 val. I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plaukiant Dange kviečia klausytis Rojaus sodo

Apeirono teatras kartu su partneriais UAB ,,Klaipėdos paslaugos“ (buvęs autobusų parkas), VšĮ ,,Klaipėdos keleivinis transportas“ ir UAB ,,Popa LT“ pristato ...
2023-06-28
Skaityti daugiau

Kultūra

,,Dialogas": projekto įgyvendintojų ir dalyvių mintys

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, Apeirono teatras pakvietė klaipėdiečius švęsti bendrystę ir autentiškumą. Į paskutinį projekto ,,Dialogas“ renginį pakviesti LGBTQ+ bendruomenės ...
2022-12-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Apeirono teatras Klaipėdoje buria ir drąsina LGBTQ+ bendruomenę

Kiek daugiau nei prieš metus, 2021 m. rugsėjo 3 d. Apeirono teatras pakvietė Klaipėdos miesto bendruomenę į diskusiją „Tai kokių ...
2022-09-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This