Siūlo įteisinti sąlygas žvejams oriai pasitraukti iš verslinės žvejybos

Uostas ir jūra

Seimo Aplinkos apsaugos komiteto vicepirmininkas Simonas Gentvilas kartu su Kaziu Starkevičiumi bei Gintaru Vaičekausku užregistravo Žuvininkystės įstatymo pakeitimą, kuriame numatoma kompensavimo tvarka versline žvejyba besiverčiantiems žvejams pasitraukiant iš rinkos.

„Baltijos jūroje žuvų ištekliai nuosekliai mažėja. Tuo tarpu jūros, ypač priekrantės akvatorijos naudojimas vis intensyvėja. Šiuo metu priekrantėje iki 20 m gylio žvejoja 55 įmonės 29 žvejybos baruose. Konkurencija dėl mažėjančio laimikio vis didėja su gausėjančia žvejų mėgėjų bendruomene, pramogine laivyba, vandens sporto entuziastais jūroje. Seklioji priekrantė yra tapusi konflikto zona, – pranešime žiniasklaidai pasakoja Seimo narys S.  Gentvilas. – Todėl siūlome sukurti kompensavimo tvarką versline žvejyba užsiimantiems žvejams, kurie pasitraukia iš savo verslo atsisakydami savo žvejybos kvotų bei sunaikindami savo žvejybos įrankius.“

Kompensacijoms apskaičiuoti naudojama ta pati metodika kaip ir prieš 12 metų. Šiuo metu apskaičiuota, jog dabar 55 įmonių pasitraukimas pagal siūlomą tvarką pareikalaus 4-5 mln. eurų lėšų, kurios būtų išmokėtos iš Specialiosios aplinkos apsaugos rėmimo programos. Pabrėžiama, kad kompensacija bus išmokama visam laikui atsisakant savo žvejybos kvotų bei sunaikinant savo žvejybos įrankius.

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys G. Vaičekauskas taip pat pridūrė, kad kompensacijos yra itin reikalingos, nes žvejyba – ne tik verslas, bet ir kultūros dalis.

„Klaipėda – žvejų kraštas. Žvejyba dažnai veikla perduodama iš kartos į kartą, todėl šiandien turime kompensuoti šios veiklos, kuri giliai įsišaknijusi Klaipėdos krašte, nutraukimą,“ – teigė G. Vaičekauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Ministras išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą

Šeštadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas Klaipėdoje išlydėjo ekspedicijos „Išsaugokime Baltiją“ komandą į 9 mėnesius truksiantį žygį. Aplinkos ministerija yra šios ...
2024-03-09
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This