„Herkaus galerijoje“ – Virginijaus Tamošiūno tapybos paroda

Kultūra

Rugpjūčio 6 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Naujojoje Klaipėdos galerijoje Mados ir verslo centre „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22) vyks Virginijaus Tamošiūno tapybos parodos atidarymas.

Virginijaus Tamošiūno „Ne ramybės būsena”

Pranešime žiniasklaidai Virginijus Tamošiūnas pristatomas kaip abstrakčiojo meno atstovas. Teigiama, kad filosofiniu požiūriu jo kūryba – švarus subjektyvusis idealizmas, kuriame vaizdas formuojamas atsisakant tradicinių realių formų, o einama vadinamojo „grynojo” meno paieškos keliu, kur spalva, linija, forma yra ne tik raiškos priemonės, bet ir paveikslo turinys.

Dailininko paveiksluose ekspresyvios, dažnai kontrastingų spalvinių dėmių formos, koloritas patraukia kuriamais prieštarų kupinais vaizdais. Tačiau kiekvienas, kad ir abstraktus, darbas  turi savo sukūrimo istoriją – su kūrybos proceso metu apėmusiais jausmais, mintimis ir dailininko sau keliamais meninio sprendimo uždaviniais.

„Siekiu neįsprausti žiūrovo į konkretybės suvokimą, palieku erdvę savarankiškiems pastebėjimams ir pamąstymams ar tiesiog estetiniam įspūdžiui, emocinei paveikai“, – sako  V. Tamošiūnas

Dailininkas tarsi išsiveržia iš lietuviškosios ekspresionistinės koloristinės tapybos mokyklos tradicijos. Tačiau jau pats spalvų pasirinkimas V. Tamošiūną išskiria iš lietuviškojo modernizmo konteksto. Viena pagrindinių autoriaus meninių vertybių – laisvė: išsilaisvinimas iš taisyklių, iš racionalių plastinių sprendimų priėmimų, koncepcijų formavimo. Solidžioms ir subtilioms drobėms autorius suteikia labai asmenišką, originalią, unikalią raišką.

V.Tamošiūnas savo darbuose įtapo ar išraižo žodžius. „Kartais tai yra tik žodžių imitacija, kitais atvejais – tikri daugiau ar mažiau įskaitomi žodžiai, kurių reikšmei neteikiu svarbos. Tad į žodžius abstrakcijose reikia žvelgti kaip į nepažįstamos kalbos hieroglifus, nuogas raides, neįgavusias sutartinės reikšmės“, – komentuoja parodos autorius.

V. Tamošiūnas (g. 1962) studijavo Šiaulių universiteto Menų fakultete. Jis yra tarptautinės pašto meno grupės „Correspondances croisees“ ir tarptautinės meno grupės „Chanteloube“ narys. Tapytojas yra surengęs autorines parodas Paryžiuje (galerijoje „L’expo“ 2012 m.; galerijoje „Terre des Arts“ 2010 m.), Grenoblyje (galerijoje „Ex nihilo“ 2011 m.), Strasbūre (galerijoje „Carre’d’artistes“ 2011 m.), Morlė (galerijoje „Le regard eclaire“ 2010 m.), Stendalyje (miesto muziejuje 2008 m.), Osterburge (Osterburgo krašto muziejuje 2008 m.).

Paroda veiks iki rugsėjo 3 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmuose - jau 300 narių

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) generalinis direktorius Viktoras Krolis antradienį pasveikino UAB „Talesta“ vadovę ir savininkę Aistę Valiūtę ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kavinėje „Mylunch“ – keli šimtai šokančių uostamiesčio gyventojų

Rugpjūčio 9 d. Hekaus galerijoje įsikūręs šokių klubas „Danė“ pakvietė uostamiesčio gyventojus į nemokamas projekto #ŠiaurinėKlaipėdaŠoka šokių ir sporto treniruotes. ...
2022-08-13
Skaityti daugiau

Sportas

Miestiečiai kviečiami šokti ir sportuoti nemokamai

Rugpjūčio 9 d. startuoja šokių klubo „Danė“ įgyvendinamas projektas „Šiaurinė Klaipėda šoka“, kurio metu miestiečiai kviečiami visą rugpjūtį šokti ir ...
2022-07-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This