Gavo daugiau pinigų gatvėms rekonstruoti

Miestas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog dviem Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams skirtas papildomas finansavimas.

Skelbiama, jog artimiausiu metu Klaipėdos savivaldybė su Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašys sutartis dėl lėšų skyrimo Joniškės gatvės bei Virkučių ir Klaipėdos gatvių rekonstrukcijos projektams.

Joniškės gatvės rekonstravimo II etapas apima ruožą nuo Klemiškės g. iki Liepų g., sankryžą su Liepų gatve bei Šienpjovių gatvelę. Darbus čia numatoma baigti iki šių metų lapkričio 30 d. Palmiros Mart nuotr.

Joniškės gatvei papildomai numatyta skirti 500 tūkst. eurų, Virkučių ir Klaipėdos gatvėms – 150 tūkst. eurų. Finansavimas skiriamas po Klaipėdos savivaldybės kreipimosi į Susisiekimo ministeriją dėl lėšų skyrimo pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą.

„Savivaldybei pavyko sutarti ir susitarti, kad miestui būtų skirta daugiau lėšų gatvių rekonstrukcijai. Bendra skiriama suma išaugo iki 1,4 mln. eurų. Tikimės, kad tai ne tik prisidės prie ekonomikos gyvybingumo mieste užtikrinimo, bet ir dar labiau paspartins pačių rekonstrukcijos projektų įgyvendinimo eigą“, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Joniškės gatvės rekonstravimo II etapas apima ruožą nuo Klemiškės g. iki Liepų g., sankryžą su Liepų gatve bei Šienpjovių gatvelę. Darbus čia numatoma baigti iki šių metų lapkričio 30 d. Papildomas finansavimas šiam projektui pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą buvo skirtas ir gegužės mėn. Tada suma siekė 335 tūkst. eurų. Bendra projekto vertė – 2,42 mln. eurų.

2021 metais numatoma įgyvendinti ir Tauralaukyje esančių Klaipėdos bei Virkučių gatvių rekonstrukcijos projektą. Šio projekto vertė – 1,675 mln. eurų. Šiam projektui pagal minėtą planą pavasarį taip pat buvo skirta 300 tūkst. eurų suma.

Pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo pasekmių mažinimo priemonių  planą Klaipėdos savivaldybė gegužės mėn. taip pat buvo gavusi 100 tūkst. eurų Tilžės, Mokyklos g. bei  Šilutės pl. ir Tilžės g. sankryžos rekonstrukcijai, 50 tūkst. eurų Šilutės pl. ruožui nuo Tilžės g. iki geležinkelio pervažos.

3 Comments

  1. Anonimas

    ir vel viska isdraskys ir nieko nepabaigs.dar daugiau isdraskytu gatviu ir dar didesniu kamsciu.valiooo…kazin neuzteks kazkam i kisenes krautis su tais remontais???

    Reply
  2. Gyventojas

    Pagaliau. Jau pavargome laukti ir maitintis vien Savivaldybės pažadais. Šios gatvės jau turėjo būti sutvarkytos 2017 m. 20 metų žmonės Klaipėdos mieste gyvena purve ir dulkėse.

    Reply
    • Anonimas

      Ir negeda skųstis? Premjerienes mašinos negaila?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This