Uosto direkcija perspėjo triukšmautojus (atnaujinta)

Svarbu, Uostas ir jūra

Šiaurinės miesto dalies gyventojams skundžiantis dėl triukšmo poilsio valandomis Uosto direkcija teigia pasikalbėjusi su polius kalančiais rangovais ir kartu atsiprašo klaipėdiečių.

Krantinės, kuria naudojasi AB „Klaipėdos nafta”, rekonstrukcijos darbus atlieka bendrovės „Tilsta” ir „Fegda”.Martyno Vainoriaus nuotr.

„Vakarais vaikštau įprastu maršrutu nuo Vasaros estrados iki Girulių. Visada girdimas pravažiuojančių geležinkeliu sąstatų triukšmas, bet pastaruoju metu nuolat girdimas ir kitas, tiek paprastomis dienomis, tiek savaitgaliais.  Antradienį tai vyko ir 22 val. Atrodo, kad kalamai poliai – gal uoste, netoli Melnragės? Ar polių kalėjams Triukšmo įstatymas negalioja? Juk tai girdima ties Vasaros estrada, Miško, Dragūnų gyvenamaisiais kvartalais, kurie jau seniau buvo paskelbta tylos zona”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė viena skaitytoja.

Jos minimoje vietoje iš tiesų šiuo metu vyksta pirmosios krantinės, kuria naudojasi AB „Klaipėdos nafta”, rekonstrukcija. 27,244 mln. Eur vertės darbus atlieka bendrovės „Tilsta” ir „Fegda”. Pernai rugpjūčio pradžioje pasirašytos sutarties terminas – 655 kalendorinės dienos.

Giedrius Smaguris, Uosto direkcijos statybos ir eksploatacijos departamento direktorius, tikino, kad dėl statybos darbų rangovas yra įspėtas, jam yra nurodyta polių nekalti vakarais ir nakties metu.

„Labai atsiprašome už sukeltus nepatogumus ir sutrikdytą ramybę poilsio metu”, – sakė direkcijos atstovas.

PAPILDYTA.  Penktadienį Uosto direkcija išplatino pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad rangovas žada polių kalimo darbus, „kiek bus įmanoma technologiškai, intensyvinti dienos metu”, tad vakarais triukšmo dėl vykdomų darbų esą turėtų būti mažiau.

Vadovaudamiesi higienos normomis, numatančiomis triukšmo ribinius dydžius, šiuos darbus rangovai gali vykdyti nuo 6 iki 22 val.

„Gauname gyventojų skundų, kad vakarais yra trikdomas jų poilsis, nors, kaip teigia rangovai, poliai yra kalami tik leistinu laiku. Tad paprašėme rangovo, kad kiek įmanoma daugiau darbų būtų atliekama dienos metu. Uosto direkcija atsiprašo gyventojų už patiriamus laikinus nepatogumus“, – pranešime cituojamas G. Smaguris.

Darbus vykdantys rangovai teigia, kad siekiama iki mokslo metų pradžios visiškai užbaigti kalti polius, kad nebūtų trikdomas ugdymo procesas.

„Leistinų higienos normų neviršijame, mūsų poliakalė po 22 val. nedirba, tačiau suprantame, kad vakarais, sumažėjus bendram foniniam triukšmui mieste, atrodo, kad garsas kalant polius yra didesnis nei įprastai. Tačiau stabdyti darbų negalime dėl technologinių procesų bei dėl to, kad darbus norime užbaigti iki mokslo metų pradžios“, – cituojamas UAB „Tilsta“ ir UAB „Fegda“ direktoriaus pavaduotojas Eduardas Grinaveckas.

Anot pranešimo, rangovo užsakymu parinkta įmonė yra atlikusi triukšmo sklaidos modeliavimą, kuris parodė, kad labiausiai garsas, priklausomai nuo vėjo krypties, gali sklisti į arčiausiai esančios Melnragės gyvenvietės pusę, todėl rangovas yra pastatęs triukšmą slopinančią konteinerių sienutę.

19 Comments

  1. Cipolinas

    Šiandien 08.08 . Nuo 8 valandų ryto triukšmas buvo nuo uosto 🙁

    Reply
  2. Es

    Problema yra korumpuoti ir lobizuoti įstatymai. Triukšmo normos bute matuojamos uždarius langus, kas reiškia, jog praktiškai neįmanoma viršyti leidžiamos 45 db triukšmo ribos. Jei atidarai langą, tuomet tai jau tavo problemos.

    Reply
  3. Uosto direkcijai

    Ko jie neviršija? Skaitom Triukšmo prevencijos įstatymą, ponai! Nuo 19 val. nustatytas vakaro laikas, kai triukšmauti, o juo labiau polių kalti NEGALIMA! Kas nustatė jūsų triukšmui normas, patys sau nustatėte, kad jų neviršijate? Ir prie ko čia mokslo metai?

    Reply
  4. xy

    nejuokinkite su tom sienutėm. labai baisus kalimas girdisi nuo stadiono iki Janonio g. net prie uždarų langų eina per smegenis ir širdį….

    Reply
  5. Karolis

    Dėl keliamo triukšmo yra įstatymas, kurio privalu laikytis. O kontroliuoti tai turi savivaldybės poskyris-sveikatos apsauga. Kuri tiesiog nepajėgi kontroliuoti triukšmo, nes ji to ne tik nežino kaip tai daryti , bet ir nemoka. Per šventes, miesto centre, Teatro aikštėje, muzikinis triukšmas peržengia visas leistinas ribas.Muzikantai su klausos invalidumu, to siekia ir miestiečiams ir tai jiems leidžia meras, sveikatos apsaugos skyrius. Tą pačia liga serga ir visa savivaldybė, nes niekas nekreipia dėmesio, nebent paliestų ką nors iš valdžios grietinėlės. Kas dėl uoste vykdomų darbų, tų darbų išpildymo laikas yra sutvirtintas kontrakte. Nesugebėjimas laiku ir kokybiškai tai atlikti, neša asmeninę atsakomybę ne ti darbų vykdytojui, bet ir užsakovui. Nesugebate kontroliuoti, užleiskite vietą sugebėsiančiam. Ir taip turi būti visur.

    Reply
  6. Vytautas Čepas

    Negi galvojate, kad kaimas tai išsigelbėjimas nuo triukšmo? Deja! Išsineša koks prietranka radiją į kiemą ir paleidžia visu garsu. Aiškinkis, kad tu nenori nei Radžio, nei Cicino ar apskritai ko nors girdėti, o jis tau sako, – laisvė, mano kiemas ką noriu tą darau. Arba grįžta namo automobiliu ir atidaręs mašinos dureles paleidęs visu garsu muziką eina į gryčią valgyti. O tu klausykis! Baisiausia pavasarį, per patį lakštingalų giedojimą. Atvažiuoja prie Minijos porelė, sėdi ant kranto arba automobilyje pasileidę muziką visu garsu ir ką tu jiems. Tik taip ir neaišku kam prie upės grūstis ir lakštingalas gąsdinti? Bet klaikiausia – trimeriai. Bružina jais žolę nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro, net sekmadieniais ir per šventes. Taip ir gyvename kaip mechaninėse dirbtuvėse. Aišku, gali skųsti policijai, bet juk kaimynai, pyktis nesinori, o jie suprasti nepajėgūs. Tiesa kartais susitari, bet po kurio laiko vėl viskas iš pradžių. Akivaizdu, kad triukšmas jau ne tik asmeninė ar kolektyvinė problema, tai jau valstybinio lygio nelaimė. Dėl to pas mus tiek daug atsirado neurotikų, pyktų, dirglių, nestabilios psichikos asmenų kurie be dirbtinių garsų nieko nebegali suvokti. Natūralūs gamtos garsai jų sąmonės nebepasiekia, o jei ir prasibrauna tai nieko nesužadina. Pavieniai kovotojai prieš šią amžiaus negandą nieko nepakeis, tuo įsitikinau savo pavyzdžiu. Dabar pasidomėkite kiek kandidatų į Seimą ruošiasi „kovoti” su triukšmu? Nė vieno! Tiesą sakant kovoti ir nereikia, reikia protingų įstatymų ir tokių pat baudų. Ir, be abejo, švietimo, kasdienio aiškinimo, kad kiekvienas veiksmas privalo turėti savo laiką ir savo vietą. Ir pabaigai. Sovietmečiu Lietuvos televizija vakarais ekrane karts nuo karto parodydavo užrašą „KAIMYNAI PRAŠO PRITILDYTI TELEVIZORIŲ” Žiūri bobutė kiną, o čia tas užrašas ekrane pasirodo. bobutė, kad šoks. – Rupūžės per naktis geria, dainas plešia, o aš, mat, jiems trukdau, net televizijos pažiūrėti negaliu iš karto į Vilnių skambina! Ir nuėjo pas kaimynus aiškintis.

    Reply
    • Vitės kvartalo gyventoja

      Tikrai, Jūsų tiesa, deja. Bet visiems skėsčiojant rankomis – niekas nieko čia nepakeis, taip buvo taip ir bus, tai tik suteikia sparnus tokiai klasco špasko ir nafta ir bega ir grigeo mums atrėžti, tai kam čia gyvenate, pigiai pirkote, dabar mes jums už tai padulkinsim ir patriukšmausim. Visi turi būti žiauriai nepakantūs ir skųtis skųstis . Manau tik tada pradės reikalai taisytis.

  7. Nesvarbu

    Mano draugai iš Vokietijos, keliaudami po Baltijos šalis, Klaipėdoje vokiečių turizmo firmos buvo apgyvendinti Ibis Klaipėda Aurora Nemuno g. Prie 2-osios perkėlos. Abi naktis liko be miego! Nes po pat langais buvo naktimis performuojami tepaluoti prekybiniai vagonai. Baisus džeržgimas, triukšmas visą naktį. Išsiveš pačius prasčiausius įspūdžius apie Klaipėdą, visko net nepamatė, nes po tokių naktų sutriko sveikata. Kad davė leidimą statyti šį viešbutį tokioje vietoje – pramoninėje zonoje? Kas ir už kiek? Negi statant nereikia atsižvelgti į jokias sanitarines zonas ir higienos normas? Galėtų Vainorius ir apie šį viešbutį parašyti.

    Reply
    • Svarbu

      Niekas nevertė ten statyti viešbučio kaip ir niekas neverčia ten gyventi. Jūsų draugai vokiečiai naivuoliai. Tikėjosi romantikos su vaizdu į marias, o gavo triukšmą po langais. Tarp kitko lygiai tokie patys naivuoliai yra ir būsimi „Memelio miesto” gyventojai, kurie žada įsikurti tame kvartale. Kaip jūs žmonės nesuprantat, kad uostas – tai padidintos rizikos, pavojingumo, taršos, triukšmo, eismo ribotumo, apsaugos ir visokios kitokios zonos. Tai jums ne pramogos ir ne romantika. Matėt kas nutiko Beiruto jūrų uoste? Jūs galvojat, kad mes savo uoste neturim tokios bombos? He-he..))

    • Nijolė

      Taip! Klaiku! Vyras buvo tame viešbuty apgyvendintas( saviizoliacijai.. kovo mėn. dviem savaitėm)! Taigi- naktys buvo bemiegės!!

  8. Se

    Graudžiai juokingos baudos už triukšmavimą.

    Reply
  9. Deja

    Šunys loja karavanas eina…Nieko naujo mūsų padangėje,,

    Reply
  10. Vitės kvartalo gyventoja

    Tikiuosi, kad prisistatęs uosto vadovu, vis tik juo nėra… O jei vis dėlto jūs uosto vadovas – nepatinka europinio standarto taisyklės, važiuokite į rusiją, indiją, bangladešą vadovauti

    Reply
  11. Uosto vadovas

    Bauda už triukšmą – 20 €. Bauda už darbų prastovą 20 000 €. Todėl mieli gyventojai, netriukšmaukit su savo skundais ir nenervinkit uostininkų. Nepatinka kalimas, kraustykitės gyvent į kaimą. Gyvena čia visokie… trukdo dirbti..

    Reply
  12. ....

    Atminkim kad tie kurie kala jiems istikruju irgi nesinori naktim virsvalandzius dirbti turbut,keliu zmoniu uzgeidis kuris gal ir inesa truputi gerio ir i bendra katila,ar ne?

    Reply
    • truputis gero

      Įstatymų turi laikytis visi ar tik tie, kas priversti to vakarais ir poilsio dienomis klausytis ? Ar negalima darbų organizuoti laikantis įstatymų? Prie „Klaipėdos naftos” smarvės dar ir kalimą į galvas vardan bendro katilo (tik nežinia kurio) reikia kęst?

  13. Viktorija

    Atsiprašė, bet šiuo metu vėl kala…

    Reply
    • Kala ir

      …dar kals. Kiek reikės. Po to -atsiprašys. Ir taip – kol nesukals.

    • Darbai naktį

      Matyt, uosto direkciją kaip darbų užsakovą gyventojams reikės stipriau pakutent ir priversti laikytis įstatymų.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This