Naujo „Klaipėda ID“ vadovo paieškos: netiko nė vienas iš penkių

Miestas, Svarbu

Pastangos surasti naują viešosios įstaigos „Klaipėda ID“ vadovą kol kas yra bevaisės. Nors vadovauti Klaipėdos savivaldybės įsteigtai įstaigai norėjo penki kandidatai, nė vienas jų nepaskelbtas konkurso laimėtoju.

„Klaipėda ID” agentūros siekis yra užtikrinti, kad Klaipėdos investicinė aplinka atitiktų modernaus verslo poreikius.

„Visi penki kandidatai prisistatė komisijai, su kiekvienu jų turėjome pokalbius. Kandidatams, norintiems patekti į kitą etapą, reikėjo surinkti ne mažiau nei 6 balus dešimtbalėje sistemoje. Nė vienas kandidatas tokio balo nesurinko, o tai reiškia, kad turėsime skelbti naują konkursą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Jo teigimu, kandidatai nebuvo prasti, tačiau visiems jiems kažko pritrūko. „Žmonės į konkursą atėjo tikrai pasiruošę, bet nebuvo to tokio „click“. Nebuvo taip, kad vienas kažkuris iš kandidatų labai išsiskirtų, pasigedome tikro vadovo aiškių savybių, o juk renkamas vadovas. Kiekvienas komisijos narys kiekvieną kandidatą vertina individualiai, vėliau balai yra sumuojami. Matyt, visų komisijos narių nuomonė buvo labai panaši, nes nė vienas kandidatas nesurinko tiek balų, kad patektų į kitą etapą“, – tvirtino A. Dobranskis.

„Klaipėda ID“ vadovą renka speciali komisija, kurioje be savivaldybės atstovų yra ir šios viešosios įstaigos valdybos narių.

„Dabar skelbsime naują konkursą. Jame dalyvauti galės ir tie patys kandidatai, jiems durys tikrai nėra uždarytos. Galbūt per tą laiką iki kito konkurso galima dar geriau pasiruošti, gal šiame konkurse koją pakišo jaudulys“, – kalbėjo A. Dobranskis.

„Klaipėda ID“ be vadovo liko šiemet vasarį, kai savo noru iš pareigų pasitraukė pustrečių metų įstaigai vadovavęs Simas Simanauskas.

Skelbime apie ieškomą naują vadovą nurodyta, kad jis turi turėti daugiau nei 3 metų vadovaujamo darbo patirtį verslo įmonėje, aukštąjį išsilavinimą ir gebėti laisvai bendrauti anglų kalba. Būsimas vadovas taip pat turi būti verslus ir ambicingas, mokėti įžvelgti naujas galimybes, generuoti, pagrįsti ir įgyvendinti idėjas, turi domėtis pasaulinėmis tendencijomis, gerosiomis praktikomis, regionine verslo situacija, sekti LR verslą reguliuojančius įstatymus bei kitus su administravimu, investicijų plėtra, smulkaus ir vidutinio verslo plėtra susijusius teisės aktus, pasižymėti gerais strateginio planavimo įgūdžiais, mokėti priimti sprendimus, sutelkti ir organizuoti kitus bendro tikslo pasiekimui, valdyti kompleksiškus projektus vystančius vienu metu, laisvai bendrauti anglų kalba.

Nurodoma, jog būsimo „Klaipėda ID“ vadovo atlyginimas siekia nuo 2,5 tūkst. ik 3,2 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

6 Comments

  1. Anonimas

    Geriausiai būtų tikusi tai pozicijai „pseudostrategistė” butenienienė. Sugeba…….

    Reply
  2. Anonimas

    O kokia vadovavimo patirtis pacio Dobranskio? Ar pakankamos kompetencijos, kad miesto istaigoms vadovus atrinkineti? Cirkininkai tie konservatoriai!

    Reply
  3. Tobulas apvaginėjimas

    Turi” pasistatyti „savąjį š itai pinigų plovyklai ID. Ar reikalinga tokia viešoji įstaiga pasalinės pandemijos laikais? Pasaulis užsidarinėja, visursas keliauja Ar reikalingas dar vienas ” direktorius”, identiškas Ingai Grubliauskienei, Romandui Žiubriui? Juk tai tik rieškučiais semiami valdiški pinigai? Akivaizdus pinigų švaistymas.

    Reply
  4. Viskas paprasta

    Imkit Janušonį tas amžinas viską išmanantis vadovas, arba dudorių tas visiem tinka 🙂

    Reply
  5. Geras

    Dobranskis -„…tačiau visiems jiems kažko pritrūko…”. Galėtų būti mūsų krovamiesčio dienos frazė -KAŽKO PRITRŪKO. Metų gale nominacijas darytume -gražios miesto kalėdos gautusi, linksmo. Gal Dobranski tau pritrūko tik ne kažko, o žinojimo ko tu nori, skelbiant konkursą. Šiandien tai mįslė visam miestui

    Reply
  6. T

    Jie nors žino patys ko jieško.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This