Albumo „Tolumėla“ pristatymo koncertas

Kultūra

Rugpjūčio 13 d. 19 val. Klaipėdos etnokultūros centre vyks Virginija Pievos albumo „Tolumėla“ pristatymo koncertas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centras praneša, kad pirmasis solinis V. Pievos albumas „Tolumėla“ klausytoją stebina netikėtu postfolkloro skambesiu ir užburiančia nuotaika. Visą jo muziką sukūrė, daugeliu instrumentų atliko ir savo mažame provincijos miestelyje įrašė pati atlikėja.

Dešimtis albumo kūrinių žavi prietemos nuojautų kupina lyrika, alternatyviniu roko rupumu, šamaniška ritmika bei atskleidžia naują požiūrį į šiuolaikinį tradicinės baltiškos muzikos atlikimą.

Virginija jau pora dešimtmečių kuria poetišką, folkloro ir roko atspalvių nuspalvintą muziką, daugeliui klausytojų atpažįstamą iš atlikėjos itin gražaus, sodraus balso. Prieš ketverius metus jos suburta folkloro grupė PIEVOS sugrojo savo paskutinį koncertą, po kurio savo muzikinį kelią Virginija tęsė kaip multiinstrumentalistė, atrasdama ir pasitelkdama įvairias technines naujoves, kilpinimo (angl. looper) efektus bei balso procesorius.

Pasak autorės, šis albumas radosi tarsi iš nieko, intuityviai, įsiklausant į save: „Į looperį vieną po kito įrašius instrumentus ir derinant juos tarpusavyje, grojant tai, kas tuo metu šauna į galvą, kuomet tiesiog žaidi sau – gimė netikėtos kompozicijos. Jose norėjosi įpinti lietuvių liaudies dainas, jas šiek tiek pakeičiant. Tapo įdomu išbandyti save kaip multiinstrumentalistę“.

Kūriniuose skamba akustinė gitara, kanklės, ryla, būgnas, tambūrinas, varpeliai, barškutis, lumzdelis, dūdelė, lūpinė armonikėlė, dambrelis ir atlikėjos balsas. Įrašinėjant kompozicijas talkino ir subtiliai kūrinių atmosferą sintezatoriumi paspalvino Donatas Bielkauskas (DONIS).

„Tolumėla“ – tai ilgesingas jausmas, traukiantis prie savęs ir per muziką, dainą, per pažįstamą seną istoriją tarsi artėjantis į tave. Jis primena, kad, regis, tu ten buvai, o gal tik dar būsi…

Šis koncertas yra vienas iš projekto „Etnoreidas“ renginių. Projektas ,,Etnoreidas“ – įvairių etnokultūrinių renginių ciklas, pristatantis autentiško ir modernaus folkloro projektus, įdomius naujus atlikėjus, kūrybiškas idėjas, iniciatyvas ar kitas etnoraiškas. Projektą ,,Etnoreidas“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Žiemą varė su vestuvėmis

Užgavėnes uostamiestyje tradiciškai organizuojantis Klaipėdos etnokultūros centras sekmadienio popietę pakvietė į Teatro aikštę, kur žiemos išvarymas šįkart buvo suorganizuotas kartu ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia į advento pašnekesį su Ričardu Doveika

Gruodžio 5 d., antradienį, 18 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia visus klaipėdiečius ir miesto svečius į renginį Lietuvos muzikos ir ...
2023-11-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Supažindins su moterų galvos apdangalais

Lapkričio 22 dieną, trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos etnokultūros centro salėje vyks parodos pristatymas – susitikimas „Ant galvelės dėjau“. Ši unikali ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This