Išskirtiniai įspūdžiai vasaros stovykloje senjorams

Regionas

Baigėsi praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro (VSB) organizuota sveikatingumo stovykla „Tapk sveikatos ambasadoriumi!“, skirta vyresnio amžiaus žmonėms. „Gribžės“ kaimo sodyboje kasdien saulę pasveikindami aktyvia mankšta, dienas stovyklautojai leido intensyviai besimokydami – lektoriai vedė teorines ir praktines paskaitas, mokydami senjorus sveikos gyvensenos pagrindų. 

Organizatorių teigimu, bendri užsiėmimai, komandinės užduotys ir estafetės ne tik padėjo daugiau sužinoti, bet ir pajausti bendrystę bei įkvėpti asmeninių pokyčių idėjų. Brangiausiais šios vasaros atsiminimais tapo jaukūs vakarai prie lauko kino ekrano, juokas naujų bendraminčių būryje ir užsimezgusios naujos draugystės.

Senjorai, besidalindami įspūdžiais, džiaugėsi, jog laikas praėjo labai prasmingai ir turiningai. Daug dėmesio buvo skiriama lėtinių ligų, kraujotakos sutrikimų, traumų ir nelaimingų atsitikimų, nutukimo prevencijos temoms. Stovyklos dalyviai taip pat mokėsi sveikos mitybos pagrindų ir susidaryti sveiko maisto meniu. Daug dėmesio susilaukė praktiniai kvėpavimo – atsipalaidavimo pratimai, psichologinės sveikatos stiprinimo užsiėmimai, o nuotaiką gerino aktyvus laikas gamtoje, pėščiųjų žygiai ir, žinoma, šokiai. Pajausti energiją, ritmą ir jaunatvišką valiūkiškumą leido šiuolaikiškos melodijos ir įvairios šokių rūšys.

Į namus stovyklautojai išvyko pasisėmę ne tik naujų žinių, bet pailsėję, energingi ir laimingi, pasinaudoję nepaprasta galimybe savo laiką praleisti kitaip nei yra įpratę.

Šiais metais Klaipėdos rajono savivaldybės VSB organizuos dar dvi vyresnio amžiaus žmonių stovyklas, todėl organizatoriai ragina visus norinčius atidžiai sekti informaciją ir tapti naujais sveikatos ambasadoriais.

Stovyklos dalyviai nuoširdžiai dėkoja lektorių komandai – Urtei, Dainai ir Stasiui už nuostabiai praleistą laiką, pasitikėjimo savimi įkvėpimą ir puikią nuotaiką. VSB skiria padėką už puikų stovyklos organizavimą ir galimybę dalyvauti šioje stovykloje nemokamai.

Stovykla finansuojama Europos Sąjungos socialinio fondo lėšomis įgyvendinant projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Klaipėdos rajone“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Išgyventi vasarą: „Eurovaistinė“ konsultuos senjorus

Kai vasaros Lietuvoje vis dažniau lepina karštais orais, ne vienas susiduria su sveikatos sutrikimais – padidėjęs kraujospūdis, silpnumas, galvos svaigimas, ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Regionas

Tradicija tapęs „Pažinimo stebuklas“ šįkart išsiskiria dalyvių gausa

Jau 12 metus Klaipėdos senamiesčio ROTARY klubas kartu su Klaipėdos regos ugdymo centro pedagogais rengia tarptautinę stovyklą „Pažinimo stebuklas“ vaikams ...
2023-06-19
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senjorai smagiai palydėjo senuosius metus

Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacija (KMPŽA) vienija keturiolika įvairių muzikos sričių ir žanrų meno mėgėjų kolektyvų: liaudiškų šokių kolektyvą „Sidabrinė ...
2023-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This