Klaipėdos elektriniams autobusams atsivers Europos rinka

Transportas

Elektrinių autobusų rinkos pionierius Jean-Luc Deflandre paskirtas elektrinius autobusus „Dancer“ gaminančios klaipėdietiškos „Vėjo projektų“ įmonių grupės komercijos direktoriumi. Jis sieks padėti Europos viešojo transporto operatoriams dirbti efektyviau pasitelkiant Lietuvoje sukurtas elektrinių autobusų inovacijas.

„Pagrindinis mano tikslas yra padėti Europos viešojo transporto operatoriams dirbti efektyviau pasitelkiant Lietuvoje sukurtas elektrinių autobusų inovacijas. Visų pirma – inovatyvias autobusų veiklos nuomos paslaugas, kurių kaina galime konkuruoti su taršiais iškastinį kurą deginančiais autobusais. Visų antra – išnaudoti techninius „Dancer“ pranašumus, tokius kaip mažiausias svoris ir sparčiausias baterijų įkrovimas“, –  pranešime žiniasklaidai pažymi J.L. Deflandre.

Pirmuosius du elektrinius autobusus „Dancer“ yra įsigijęs Klaipėdos autobusų parkas (KLAP). Juos gaminanti bendrovė „Vėjo projektai“ su KLAP yra pasirašiusi ketinimų protokolus dėl dar 10 „Dancer” autobusų įsigijimo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kokybiškai naujas rinkoje autobusų veiklos nuomos paslaugas teikia „Vėjo projektų“ grupės įmonė „Dancer Mobility“, įsteigta kartu su Europos energijos efektyvumo fondu. Jos apima autobusų veiklos nuomą kartu su pilnu aptarnavimu, įkrovos infrastruktūra ir atsinaujinančios energijos tiekimu. „Dancer Mobility“ Europos transporto operatoriams pradeda siūlyti įsigyti lietuviškus autobusus „Dancer“ be pradinio kapitalo, kartu su visomis įmanomomis aptarnavimo paslaugomis, mokant tik už nuvažiuotus kilometrus.

Pirmuosius du elektrinius autobusus „Dancer“ yra įsigijęs Klaipėdos autobusų parkas (KLAP). Juos gaminanti bendrovė „Vėjo projektai“ su KLAP yra pasirašiusi ketinimų protokolus dėl dar 10 „Dancer” autobusų įsigijimo. Taip pat ketinimų protokolai dėl lietuviškų autobusų bandymų pasirašyti su Vilniaus miesto savivaldybe ir keliais didžiaisiais Europos transporto operatoriais.

1 Comment

  1. Eglė

    PAGARBA klaipėdiečiams kūrėjams. Sėkmės jums, sėkmės jums. Garsinkite Klaipėdos ir Lietuvos vardą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Naujieji elektrobusai - prie starto linijos

Į uostamiesčio gatves ruošiamasi išleisti visus trylika savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) įsigytų Kinijos bendrovės „Electric ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This