Klaipėdos paplūdimiuose – galvosūkis dėl maudynių

Svarbu, Vasara

Ir pirmadienį Klaipėdos paplūdimiuose plevėsuoja raudona vėliava, informuojanti, jog maudytis draudžiama. Neaišku, ar ir artimiausiomis dienomis maudytis Baltijos jūroje ties uostamiesčiu bus saugu.

Klaipėdos paplūdimiuose kol kas rekomenduojama vengti jūros vandens. Palmiros Mart nuotr.

Mėgautis vėsinančiu jūros vandeniu kol kas nerekomenduojama, nes neaišku, ar jis yra švarus, nes sekmadienį buvo užterštas naftos produktais. „Šiandien pasakyti, kad maudytis yra saugu, turbūt niekas nesiryžtų. Nors jokio kvapo ir nebesijaučia, dėmių nebepastebima, tačiau reikia sulaukti vandens tyrimų rezultatų. Gelbėtojai yra tie žmonės, kurie realiai mato situaciją, jie sako, kad vanduo švarus. Bet niekas nenori rizikuoti kitų sveikata“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, šios minutės duomenims, tikėtina, kad rytoj, antradienį, Klaipėdos paplūdimiuose jau plevėsuos geltona vėliava leidžianti maudytis.

„Blogai tai, kad atsakymų dėl vandens kokybės reikia laukti 3-4 dienas, kas šiais laikais yra nedovanotinai ilgas terminas. Tokiais ekstremaliais atvejais ekstremalūs terminai turėtų galioti visoms institucijoms“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki teigė, jog papildomai užsakyti vandens tyrimai buvo paimti šiandien. Tyrimų rezultatai turėtų atsakyti į klausimą, ar vanduo yra toks švarus, kad jame maudytis saugu. Tyrimai atliekami Kaune, jų atsakymų gali tekti palaukti.

„Veikiausiai bus taip, kad net nesulaukę rezultatų kelsime geltoną vėliavą. Tiesiog pirmas toks kartas, kai vanduo taip užteršiamas naftos produktais, tad nėra praktikos, kaip elgtis. Šiandien, pirmadienį, maudytis tikrai nerekomenduojame. O jei žmogus išsimaudė, tai turėtų kuo greičiau palįsti po dušu, jų yra paplūdimiuose. Suprantame, jog karšta, vanduo šiltas, visi nori maudytis, todėl rytoj, antradienį, tikriausiai jau ir iškelsime geltonas vėliavas, jei ir nebus vandens tyrimų rezultatų. Situaciją stebima nuolat ir operatyviai reaguojame“, – patikino A. Siakki.

2 Comments

  1. Žilabarzdis

    „Vandens tyrimai atliekami Kaune….”
    Koks eilinis pinigų plovimas….tai ką, nesugeba Klaipėda net savo pajūrio vandens tyrimų pasidaryt vietoj … koks absurdas, ir tik nesakykit kad nėra kažkokios spec.laboratorijos tam reikalui… eilinis šūdmalizmas….?

    Reply
  2. Nx

    Ar verta klausti p. mera jei vistiek nieko jis nei valdo nei kontroliouja?!
    Mieste bardakas kamscia betvarke ir kad?! Jokio rezultato… Ne problema palauksime ir 2 ir7 dienas rezultatu.. kam skubeti?!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This