Klaipėdos hospiso rekonstrukcija: pacientų priims mažiau

Miestas, Svarbu

Dėmesio centre, kai koronavirusu susirgo beveik visi slaugyti pacientai, atsidūręs Klaipėdos hospisas siekia tinkamai susitvarkyti patalpas ir dokumentus, kad nebekiltų klausimų dėl veiklos teisėtumo.

Visuomenei pristatyti Klaipėdos hospiso pastato, esančio Jūros g. 11, rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai. Tačiau jie nesudomino nei atsakingų institucijų, nei visuomenės atstovų – viešame pasiūlymų svarstyme dalyvavo tik „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė.

Klaipėdos hospisas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektinius pasiūlymus parengė bendrovė „A 405“ (projekto vadovas Saulius Plungė), o užsakovu įvardijama bendrovė „FORLIT“ iš Vilniaus.

S. Plungė patvirtino, jog pastatas priklauso šiai bendrovei, Klaipėdos hospisas tik nuomojasi patalpas.

„Be to, Klaipėdos hospisas yra tik iškaba, realiai patalpas nuomojasi ir veiklą vykdo „Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras“, – paaiškino S. Plungė.

Projektiniai pasiūlymai parengti, nes siekiama pakeisti Jūros g. 11 esančio pastato paskirtį. Ji šiuo metu yra administracinė su gydymo paskirties patalpos, o norima, jog visos patalpos būtų gydymo paskirties.

„Tokios paskirties pastate privalo būti liftas, jį ir projektuojame. Todėl pačiame pastato viršuje atsiranda šioks toks išsikišimas, tačiau jis matomas tik iš kiemo pusės“, – teigė S. Plungė.

Pirmajame pastato aukšte projektuojamos patalpos šeimos sveikatos ir priežiūros centrui, o likusi dalis bei antrasis ir trečiasis aukštas bus palatos. Numatoma, jog rekonstruotame Klaipėdos hospise bus 30 vietų paliatyviajai slaugai – palatose ne daugiau nei po 4 lovas.

Kai Klaipėdos hospisas tapo vienu didžiausiu uostamiestyje koronaviruso židiniu, jame buvo slaugomi 38 pacientai, iš kurių 33 buvo diagnozuotas Covid-19. Tuomet ir paaiškėjo, kad Klaipėdos hospisas esą veikia net ir neteisėtai, nes reikiamus dokumentus turi tik vienai palatai.

„Natūralu, kad vietų slaugai sumažės, nes ir liftas atsiras, be to, ir sanitariniai mazgai bus pertvarkomi pagal visus reikalavimus bei taip, kad būtų patogu ir pacientams, ir personalui“, – aiškino S. Plungė.

Prie rekonstruojamo pastato numatomos penkios vietos automobilių stovėjimui – tiek, kiek reikalauja teisės aktai.

S. Plungė aiškino, jog dabar parengtus projektinius pasiūlymus, kuriems nepateikta jokių pastabų, turi patvirtinti savivaldybė. Tuomet bus rengiamas techninis projektas. Lapkritį jau tikimasi gauti statybas leidžiantį dokumentą.

„Keista, jog iš suinteresuotų institucijų, kurios garsiai kalbėjo apie Klaipėdos hospiso veiklą, dabar nesulaukiame jokio dėmesio. Žinoma, su jomis reikės derinti techninį projektą, bet viskas vyktų greičiau, jei jos savo pastabas pareikštų šiame etape. Apskritai kalbant, tiek Klaipėdoje, tiek visoje Lietuvoje tokių įstaigų kaip Klaipėdos hospisas turėtų būti kuo daugiau, nes juk realybė tokia, kad jos yra ir bus labai reikalingos“, – konstatavo S. Plungė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Sveikata

PMC mokymų padalinyje Klaipėdoje rengs slaugytojo padėjėjus ir individualios priežiūros darbuotojus

Profesijų meistrystės centras (PMS), bendradarbiaudamas su Klaipėdos hospisu, uostamiestyje atidaro mokymo klasę, kurioje nuo š. m. gruodžio mėnesio rengs kvalifikuotus ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

Paminėjo paliatyviosios pagalbos dieną

Šeštadienį Klaipėdoje paminėta Pasaulinė hospiso ir paliatyviosios pagalbos diena, kuria siekta atkreipti visuomenės dėmesį į labai sudėtingą medicinos sritį – ...
2022-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This