„Grigeo Klaipėda“ vadovas: pats jaučiu tą kvapą, kurio neturėtų būti

Miestas, Svarbu

Pastaruoju metu kritikos strėlių dėl kone visame mieste pasklidusios smarvės sulaukusios bendrovės „Grigeo Klaipėda“, prie kurios šeštadienį vyks ir mitingas, vadovai ketvirtadienį susitiko su uostamiesčio bendruomenių atstovais. Susitikime pažadėta kiek įmanoma greičiau išspręsti kvapų problemą.

Tomas Eikinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Turėjome abejonių, kad šis susitikimas su bendruomenių atstovais įvyks, nes suprantame, kad įmonė yra praradusi pasitikėjimą. Džiaugiuosi, kad susitikimas įvyko, tai reiškia, jog dar turime vilčių atkurti pasitikėjimą. Ir tas viltis turime pateisinti“, – po susitikimo kalbėjo bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vadovas Tomas Eikinas.

Jis pripažino, jog bendruomenės išsakomi priekaištai dėl skleidžiamos smarvės, kvapų yra pagrįsti. „Pats pravažiuoju miestą, pasivaikštau po daugiabučių namų kiemus ir jaučių tą kvapą, kurio neturėtų būti. Mūsų tikslas ir yra toks, kad to kvapo nebūtų“, – pabrėžė T. Eikinas.

Anot jo, iš pradžių reikia kovoti su priežastimi, kad nebūtų pasekmės – kvapo. Jis veikiausiai atsirado todėl, kad įmonė pakoregavo savo technologinius sprendimus, kad nuotekas galėtų atiduoti į bendrovės „Klaipėdos vanduo“ tinklus.

„Kvapo sukėlėjas yra bakterijos, kurios dauginasi vandenyje. Reikia išsiaiškinti, kaip su jomis kovoti. Bendrovėje jau įsteigėme Kokybės padalinį, jam pavesta spręsti tiek nuotekų, tiek kvapų klausimus. Bendradarbiaujame ir su Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institutu, turinčiu labai modernią tyrimų įrangą. Šiuo metu tyrimą atlieka ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, jis modeliuoja taršą kvapais gyvenamojoje aplinkoje. Jei ta koncentracija ir neviršys leistinų normų, nesislėpsime už mums palankių skaičių, nes suprantame, kad problema yra ir ją reikia išspręsti“, – patikino T. Eikinas.

Paklaustas, kada galima tikėtis, jog situacija pagerės, „Grigeo Klaipėda“ vadovas nebuvo linkęs įvardyti konkrečių terminų.

„Pastaruoju metu visas dėmesys buvo sutelktas į tai, kad stabilizuotume įmonės veiklą, kad ji dirbtų nepertraukiamai. Tai pavyko padaryti, todėl dabar jau apie porą savaičių sprendžiame ir kvapų klausimą. Kai išsiaiškinsime, kokia yra priežastis, kas bus daroma, kad ją pašalintume, tikrai informuosime visuomenę. Esame pasiryžę atvykti į kiekvieną bendruomenę pasikalbėti. Mes girdime bendruomenių lūkesčius, nusiskundimus ir viską norime išspręsti“, – dėstė T. Eikinas.

Ji pabrėžė, jog bendrovė taip pat turi tikslą artimiausiu metu atkurti savo nuotekų valyklos Dumpiuose veiklą. Tam reikia nuo savo nuotekų valyklos nutiesti 1,6 km ilgio slėginį vamzdį iki „Klaipėdos vandens“ nuotekų valyklos.

„Tuomet pirminis valymas būtų atliekamas mūsų nuotekų valykloje, o galutinai nuotekos išvalomos „Klaipėdos vandens“ įrenginiuose ir tada išleidžiamos į gamtą. Esame numatę investicijas, išsirinkę rangovą, pasirengę techninį projektą, tačiau susidūrėme su biurokratija. Suprantame, kad dabar mums yra padidintas dėmesys. Tikėjomės šį procesą baigti ir naują vamzdį nutiesti iki metų pabaigos, tačiau vis dar laukiame suderinimo, kad galėtume gauti statybos leidimą“, – teigė T. Eikinas.

Kalbėdamas apie šeštadienį prie bendrovės vyksiantį mitingą, kuriame klaipėdiečiai prašys galimybės gyventi nesmirdinčioje Klaipėdoje, „Grigeo Klaipėda“ vadovas buvo lakoniškas: „Suprantu, kad yra žodžio laisvė, bet nesinori, kad tai virstų politika, nes dabar juk yra rinkimų laikotarpis“.

Paklaustas, gal yra naujų detalių dėl tyrimo, kurio metu prokurorai aiškinasi, ar „Grigeo Klaipėda“ leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias, T. Eikinas tvirtino, jog tyrimo komentuoti negali.

„Galiu pasakyti, kad mes taip pat laukiame, kad tyrimas pasibaigtų, kad būtų įvardyti atsakingi asmenys. Įmonė niekada nevengė atsakomybės, ją prisiims ir atlygins teisingai paskaičiuotą gamtai padarytą žalą“, – teigė T. Eikinas.

8 Comments

  1. Alfonsas

    Manau, kad Grigeo Klaipėda veikla turėtų būti #sustabdyta – iki bus atlikta įmonės nuotekų valyklos rekonstrukcija ir iki tol, kol bus įdiegtos smarvę mažinančios priemonės įmonės teritorijoje (o tos priemonės tikrai egzistuoja).

    Reply
  2. besidomintis

    idomu ar tiems kurie už liberalus balsavo, jiems smirda ar kvepia?

    Reply
  3. Suprantantis

    Eikinas „išsitreniravęs” prie „kvapų” Fortume, tai Grigeo čia tik „kvepalai”, o į „kvapų” ekšpertus skubiai tegul pasikviečia ūžkalnį ar užpelkį iš Vilniaus.

    Reply
  4. Algimantas

    Nustokit tyciotis is žmonių! Kai padai svyla, tada sqko kad imsimės prieminiu , 10 metu zada ta pati. Kaip smirdejo, taip ir smirda

    Reply
  5. cinikai

    Taip ir neatsakė visuomenei į klausimą, kaip įmonė valė nuotekas iki 2020-01-07, jei tik dabar prašo statybos leidimo, kad galėtų pasiruošti nuotekų valymo įrenginius, kurie nuotekas išvalytų iki pirminio lygio. Tai, ką tie butaforiniai nuotekų valymo įrenginiai Dumpiuose valė iki 2020-01-07 iki kol prokurorai su aplinkosaugininkais slaptame reide juos „užtrumpino”???

    Reply
  6. Rasa

    Vadinkime pojūčius teisingais pavadinimas. Grigeo skleidžia ne kvapą, o smarvę. Jei Grigeo vadovui tai kvepia, kodėl jis turėtų kažką keisti. Kitas dalykas, jei smirdėtu…

    Reply
  7. Lakoniškas

    Kovos su tuo su nežino kuo… O taip

    Reply
  8. Karinga

    mūsų tauta. Dirbti dorai visiems pabodo, dabar norisi labai kovoti. Vadovas imsis jau ir bakterijų. Ar ne mokslų Slėnis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This