Verslininkai norėtų daugiau skrydžių iš Palangos

Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai teigia esą nepatenkinti Palangos oro uosto pajėgumais.

„Skrydžių kryptys iš Palangos netenkina Vakarų Lietuvos verslo, esamų ir potencialių investuotojų, jos nėra palankios turistų srautams. Per pastaruosius metus ne kartą įvairiomis formomis ir lygiu bandyta spręsti Vakarų Lietuvos pasiekiamumo problemas, tačiau situacija iš esmės nesikeičia”, – rašoma rūmų išplatintame pranešime spaudai.

Jame pažymima, kad šiuo metu iš Palangos oro uosto galima pasiekti 5 šalis 6 kryptimis į: Dubliną (Airija) su pigių skrydžių bendrove „Ryanair”, Kopenhagą (Danija) su „SAS”, Londoną (Jungtinė Karalystė) su „Ryanair”, „Wizz Air”, Rygą (Latvija) su „airBaltic”, Oslą (Norvegija) su „Norwegian” aviakompanija. Po karantino nebeliko skrydžių į Dortmundą (Vokietija), planuota kryptis į Stokholmą (Švedija) atidėta vėlesniam laikui. 

Šiuo metu iš Palangos oro uosto galima pasiekti 5 šalis 6 kryptimis, Martyno Vainoriaus nuotr.

Atsižvelgiant į susidariusią situaciją, rugpjūčio pradžioje Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai praneša atlikę apklausą, kuria buvo siekiama sužinoti skirtingų verslo sektorių nuomonę apie naujas skrydžių kryptis iš/į Palangos oro uostą, atitinkančias verslo, investuotojų, potencialių investuotojų interesus, prisidėsiančias prie turizmo regione skatinimo.

Apibendrinant respondentų atsakymus, įmonės daugiausia partnerių/svečių/turistų sulaukia iš Vokietijos, Norvegijos ir Švedijos. Verslui aktualios skrydžių kryptys nesikeitė: kaip ir anksčiau, didžiausią prioritetą atsakiusieji skyrė Vokietijai – (Hamburgo, Berlyno oro uostams) taip pat Nyderlandams, (skrydžiui į Amsterdamą) ir Belgijai (skrydžiui į Briuselį). Priežastys, dėl kurių šias šalis verslas nurodė prioritetinėmis, yra tai, jog jose įmonės plėtoja verslą, vykdo projektus, susitinka su partneriais ir investuotojais, turi dalį klientų ir kt.

Be to, apklausos dalyviai nurodė, kurios anksčiau vykdytos skrydžių kryptys iš Palangos oro uosto buvo svarbiausios jų įmonėms.

Kaip svarbiausias buvusias skrydžių kryptis nurodė skrydžius į Varšuvą (Lenkiją) ir Dortmundą (Vokietiją) –  75 proc., į Stokholmą (Švedija) ir Kijevą (Ukrainą) – 63 proc. Iš apklausos paaiškėjo, kad didžiajai daugumai apklaustųjų dažnai tenka naudotis jungiamaisiais reisais per Rygą/Kopenhagą.

Ketvirtadienį minėti apklausos rezultatai buvo pateikti Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų ministerijoms, VĮ „Lietuvos oro uostai”, VšĮ „Keliauk Lietuvoje”, regiono savivaldybėms, siekiant prioritetinių skrydžių patvirtinimo ir jų kofinansavimo.

1 Comment

  1. Memel

    Valdymas iš palenkio, štai kur didžiausia mūsų problema.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Uosto krovos lyderis toliau auga

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) per pirmąjį šių metų ketvirtį krovos apimtis augino 16,5 proc. – iki 1,67 mln. tonų. Pernai ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This