Žinomi mados dizaineriai pristato rudens stiliaus idėjas

Regionas

Paklausti apie ateinančio rudens drabužių mados tendencijas, daugelis dizainerių šypsojosi: šiuo metu, kai situacija keičiasi kasdien, rodos, tendencijoms sunkoka vytis gyvenimą.

Vis dėlto dizaineriai lieka ištikimi kūrybai – rugpjūčio 14-15 d.d pristato naujas stiliaus idėjas rudeniui paskutiniame šios vasaros DESIGNER SPACE POP-UP renginyje Palangoje, klube RAMYBĖ Vytauto g. 35.

Lietuvos mados pasaulyje gerai žinomo dizainerio Serge Gandzumian mini kolekcija NEW (UN) NORMAL ir jos filosofija buvo pranašiška vasaros pradžioje. „Nepasiduok panikai, būk saugus ir originalus”, – sako dizainerius, įsitikinęs, jog laisvalaikio stilius, unisex drabužiai išliks aktualūs tiek besibaigiančiai vasarai, tiek ir rudeniui.

Vepšta design dizaineris Marius Vepšta taip pat įsitikinęs unisex stiliaus aktualumu ir kviečia atrasti platų šio stiliaus garderobo spektrą: nuo lengvų, savito kirpimo marškinėlių, džemperių ir bomberių su vienetiniais siuvinėjimais iki šiltų raštuotų megztukų vėstantiems vakarams ir kelioninių krepšių.

Dizainerė Lina Andriukonė taip pat lieka ištikima drabužių universalumui: jos rudens kapsulę sudarys universalūs drabužiai, tinkantys šiam laikmečiui, laisvi, derantys tarpusavyje, lengvai pritaikomi rūbai, kurie puikiai tiks greitam darbo susitikimui  ir ilgam pasivaikščiojimui lauke.

Atostogų sezonui artėjant į pabaigą, Lena Nomanova (prekės ženklas RUDNĖ) kviečia pagalvoti apie dalykinio stiliaus atsinaujinimą. Ji siūlo rinktis lengvus lino ar plonos vilnos kostiumus – kelnes ir marškinius. Marškinius galima derinti su džinsais, šortais ar sijonais, o kelnes, su bet kokiais kitais marškinėliais, tunikom ar megztukais.

Spalvos visuomet mums aktualios – įsitikinusi dizainerė Indra Dovydėnaitė, jau daugelį metų pristatanti savo pačios megztas drabužių kolekcijas. Jos kuriamos ryškiaspalvės ar pastelių spalvų, megztos rankomis ar derintos su audiniu suknelės, kur neretai megztos rūbo detalės tampa pridėtiniu aksesuaru, išlieka aktualios ilgai, pamalonindamos savo jaukumu.

Norinčioms labiau pabrėžti savo moteriškumą, Who’She kūrėja kviečia rinktis šilko drabužius, kurie taip pat gali būti patogūs, pritaikius, pavyzdžiui, reguliuojamos petnešėlės. Šiuo metu mados tendencijose vyraujančiais šilko aksesuarais papildyti savo garderobą kviečia ir AMRES ART Batik  kūrėjai, įsitikinę, jog rankomis tapytas šilkas yra unikalus savo vaizdiniu, įkvepiančia istorija, o pavirtęs skarele, šalikėliu, dirželio ar apyranke tampa individualiu stiliaus akcentu.

Kaip niekad gausus paskutiniojo vasaros DESIGNER SPACE POP UP Palanga juvelyrikos meistrių būrys. Sonata Bylaitė Jewellery, Augustė Šnioka Jewellery, Adelė Dagytė Jewellery, Freaky Foxx, JUST.In, Elegant Me  Jewellery – kiekviena išsskirtinio braižo juvelyrikos kūrėja pasiūlys lankytojams kuo įvairiausių kūrinių – sidabro, aukso, biserio ar porceliano. Įvairiausių formų, psichologinio užtaiso, istorijų ir visuomet – profesionalių ir su šviesiausiomis emocijomis.

Mylinčioms rankines, rankinukus, kuprines, delnines, rankinių kūrėjos BIG HUGS, SI CASE, Shine in Rain, JUST.in žada naujienų ir atkreipia dėmesį, jog įvairiausių formų, spalvų, savito kūrėjų braižo galima paversti puikia individualaus stiliaus detale.

Aksesuarų mėgėjai turėtų išbandyti naujas akinių formas. Lietuvoje kuriamus SUPERNORMAL prekės ženklo akiniai – įvairiausių formų, gaminami iš specialaus pluošto, tad faktiškai nesulaužomi [nereikia bandyti to daryti specialiai], spalvų rėmėliai, lęšiai padengti specialia apsauga nuo UV spindulių – su šiais akiniais būsi ne tik stilingas, bet ir saugus.

Mados kūrėjai nepamiršta ir mažųjų. Jų lauks galimybė išsirinkti savo drabužį iš naujausios Dust Bunnies kolekcijos. Natūralūs audiniai, žaismingi deriniai ir patogūs siluetai – ko daugiau reikia mažiesiems padaužoms. Got You, Dragon prekės ženklas tarsi burtažodis pasakoja vaikų istorijas, kur gyvena fantazijos, svajonės, žaidimai ir laisvė. Ženklo kūrėja Eglė savo piešinius perkelia ant kuriamų vaikiškų drabužių, tad jie tarsi autorės laiškas pasaulio vaikams.

O Make Heads Turn ženkliukai nepalieka abejingų nei mažų, nei didelių. Jie tinka nuotaikai pakelti, pozicijai išreikšti ar tiesiog pagyvinti tamsius marškinėlius aksesuaru.

Apsilankiusieji paskutiniame šios vasaros Designer Space pop up turės unikalią progą užuosti FUMparFUM by Aistis Mickevičius būsimo rudens sezono intrigas. Tai trys nauji kolekcijos „Alchemist Charlatan“ kvapai: „White Horse“ – sofistikuotas, poetinio baltojo arklio odos kvapas, „Pink Powder“ – rožinės pudros aromatas, nukeliantis mus į artistų gyvenimo užkulisius ir „Dreaming Ceylon“ – aromatas juodosios arbatos tema.

Visas šias Lietuvos profesionalaus mados dizaino naujienas mados mylėtojai galės rasti Palangoje dvi dienas vyksiančiame Designer Space Pop-Up, kur dalyvaus Serge Gandzumian, FUMparFUm by Aistis Mickevičius, Indra Dovydėnaitė, Aušra Norkutė, Lina Andriukonė,  Marius Vepšta,  Lena Nomanova (RUDNĖ),  Who’She, God you dragon bei gausus juvelyrikos meistrų būrys: Sonata Bylaitė, Adelė Dagytė Jewellery, Augustė Šnioka Jewellery, FreakyFoxx, Elegant Me Jewellery, JUST.In, Supernormal ir Made Heads Turn (Goda Narijauskaitė), Shine in Rain, Big Hug, SI CASE ir kiti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Į laisvai banguosiančią Jūros šventę sugrįš šokantys fontanai, atsisakoma fejerverko

Šiemetinė Jūros šventė liepos 29-31 dienomis svečius pasitiks su šūkiu „Banguok laisvai”. Iš viso numatoma beveik 100 renginių. „Žavus, kiek ...
2022-06-27
Skaityti daugiau

Regionas

Palangą okupuos žymiausi šalies dizaineriai

Naujos mados idėjos ir gyvas bendravimas su mados dizaineriais tampa ypač laukiami šiais metais. Pasirinkusių atostogauti Lietuvos pajūryje, Palangoje, penktadienį ...
2020-07-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - finalinis „Designer Space" renginys

Renginys „Designer Space” rugpjūčio 9-10 d. Palangoje, Ramybės galerijoje, pakvies į atvirą vienų žymiausių mados dizainerių darbų Pop-Up ir vakarą ...
2019-08-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This