Klaipėdos valdžia pažadėjo „atkimšti“ gatves

Svarbu, Transportas

Remontuojamose uostamiesčio gatvėse nuo rugsėjo situacija turėtų bent šiek tiek pagerėti. Tai pažadėjo penktadienį rekonstruojamas gatves apžiūrėję Klaipėdos savivaldybės vadovai.

Tilžės sankryžos netrukus pradės veikti šviesoforai ir apie žiedinę sankryžą liks tik prisiminimai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis ir vicemeras Arūnas Barbšys įvertino, kaip vyksta Šilutės plento, Tilžės gatvės ir jos sankryžos su Šilutės plentu, Joniškės gatvės rekonstrukcija.

„Pagrindinis dalykas buvo realiai įvertinti situaciją ir ieškoti galimybių, kaip šiose vietose, kurios dabar yra skaudžiausios mieste, pagerinti eismo pralaidumą“, – teigė A. Dobranskis.

Jis tikino, jog su rangovais sutarta, kad iki rugsėjo 1-osios turėtų būti visiškai atidaryta Joniškės gatvė.

„Šiandien atidaroma jos dalis iki Rūko gatvės, kur dabar žiedas yra padarytas. Kita dalis dar nebus atidaryta, nes yra smulkių klausimų dėl dujotiekio. Kitą savaitę turbūt bus pradėti montuoti šviesoforai. Mūsų noras toks, kad ši gatvė visiškai atidaryta būtų, šviesoforai veiktų nuo rugsėjo 1-osios ar anksčiau. Gatvės atidarymas labai pagerins situacija Paupių kvartale, nes dabar visas srautas krypsta per ten“, – penktadienį po gatvių apžiūros kalbėjo A. Dobranskis.

Anot jo, iki rugsėjo 1-oios šviesoforai turi pradėti veikti ir į keturšalę perdarytoje žiedinėje Tilžės sankryžoje.

„Toks noras yra, tada keturšalė sankryža normaliai veiktų, problemiškas liktų tik Šilutės plento ruožas nuo Paryžiaus Komunos iki Kauno gatvės. Šiame ruože eismas turėtų vykti trimis vienos krypties juostomis: dviem kryptimis į vieną pusę ir viena – į kitą. Taip, išeina toks gatvės susiaurėjimas, bet nieko čia nepadarysi, nes vyksta plento rekonstrukcija“, – dėstė A. Dobranskis.

Jo teigimu, šiuo metu ši vieta yra itin problematiška, nes eismas vyksta tik dviem juostomis – po vieną į kiekvieną pusę. „Turėtų būti trys juostos, bet realiai yra tik dvi, nes šalia yra remontuojami pėsčiųjų, dviračių takai, todėl dalis vienos juostos yra atitverta ženklais saugumo sumetimais. Mūsų noras yra atkimšti Šilutės plentą ir tai reikia daryti nedelsiant. Tačiau suprantama, kol pati gatvės rekonstrukcija nebus baigta, normaliai danga nepaklota, tol eismas ta kita Šilutės plento puse negali vykti. Todėl norime, kad tame Šilutės plento ruože būtų bent trys, o ne dvi eismo juostos, kuriomis galima važiuoti. Rangovai pažadėjo tai padaryti, o daugiau jų neįmanoma paskubinti, nes jie ir taip visus terminus lenkia“, – teigė A. Dobranskis.

Abiejų projektų – Tilžės gatvės ir žiedo bei Šilutės plento nuo Paryžiaus Komunos gatvės iki geležinkelio pervažos, įskaitant ir Kauno gatvės sankryžą rekonstrukcija vertė siekia apie 6,5 mln. eurų. Šilutės pl. rekonstrukcija atsieis 2,3 mln., o Tilžės gatvės ir sankryžos – 4,2 mln. eurų.

Tikinama, kad didelių eismo ribojimų dėl šių rekonstrukcijų turėtų nelikti vėlyvą rudenį.

12 Comments

  1. Tomas

    Jie tuliko centre ne pastato, gatves atkimš, juokaddariai.

    Reply
  2. Anonimas

    Panevėžys 2k, Vilnius 3k, Šiauliai ir Kaunas 5k lenkia viešųjų erdvių tvarkymusi Krovamiestį.

    Reply
    • Klp

      Panevėžys ir Šiauliai lenkia Klaipėda? Nejuokink abu miestai nueiti lūšnomis ir visiškai apmirė ir depresyvūs. Kaunas taip puikiai susitvarkė gatves, kad pusė jų jau vėl lopas ant lopo.

  3. Cipolinas

    Per du metus galėjo visą Klaipėdą su tvarkyti netgi Rimkų pervažą 😀 tokiais tempais tik ežį mielių siųsti 😀

    Reply
    • Klp

      Sakai pakeisti šimtus jei ne tūkstančius kilometrų takų ir gatvių eina per 2 metus? Kvailas optimizmas.

  4. Kaledsenis

    Liberalų pažadai kaip bezdalai vėjy. Kaip gamyklų tvaikas vietoje saulėlydžio, kvepiančio pušimis. Uostykit, baudžiauninkai ir balsuokit savo cypiančiais po dujokaukėm balseliais.

    Reply
  5. Faktas

    Dabartinė valdžia tai tokie asilai kurie apie eismo suptilybęs neturi jokio supratimo, meras muzikantas irgi nesupranta kaip pasirinkti komanda, vargas gyventojams su tokiais avinais

    Reply
  6. zosė

    Žieda panaikino bus didesni kamščiai nei buvo.
    Jiems svarbu babkės.

    Reply
  7. PILIETIS

    Šaunuoliai! Lauksime rugsėjo pirmosios.Geriau tvarkosi ir darbų frontai didesni ir be liberalų.

    Reply
    • Eglė

      Pritariu. Miestas tikrai tvarkosi. Matosi. truputį dar pakentėkime ir matysime rezultatus. Miestas pagražės.

    • ezys

      teisingai – uzteko zmonems isstoti is partijos, laimeti rinkimus kitu pavadinimu ir reikalai is karto pradejo tvarkytis 😀 O siaip, mano asmenine nuomone, miestas tvarkosi tokiais pat tempais kaip ir anksciau 😉

  8. Pažadai

    Pamiršta parašyti – PAŽADAI- konservatorių politinė reklama. Tai yra savo postų išnaudojimas siekiant didesnės valdžios

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This