Per Žolinę Palangoje – įspūdingo dydžio širdis iš ledo

Regionas

Rugpjūčio 15 d., šeštadienį, Žolinės proga Palangos poilsiautojus nustebins įspūdingo dydžio širdis iš ledo ir vaistažolių, šalia jos galima bus pasigrožėti žinomos menininkės ir TV laidų vedėjos Nomedos Marčėnaitės pieštų augalų ekspozicija, skelbia Palangos savivaldybė.

Įspūdinga Žolinių širdis iš ledo ir N. Marčėnaitės vaistažolių piešiniai Jūratės ir Kastyčio aikštę Palangoje puoš šių metų rugpjūčio 15 d., šeštadienį, nuo 16 val. iki pat vidurnakčio. Palmiros Mart nuotr.

Basanavičiaus gatvėje, greta legendinio tilto stūksanti, daugiau nei toną sverianti, trijų metrų aukščio skulptūra su viduje užšaldytomis vaistažolėmis primins, kad jėgų širdžiai galima semtis ir iš gamtos.

Pasak Nomedos, lietuviška Žolinės šventė yra puiki proga trumpam stabtelti ir susimąstyti apie tai, kas iš tiesų svarbu.

„Žinote, gyvenimas ištirps kaip ledas, svarbu mokėti kasdien juo džiaugtis ir pastebėti grožį smulkmenose. Baltijos jūros skalaujama Lietuva yra išskirtinai žalias kraštas, kuriame gausu sveikatą dovanojančių augalų. Tad atsigręžkime į gamtą ir pasisemkime iš jos jėgų širdžiai”, – kviesdama užsukti į Palangą, pranešime žiniasklaidai pažymi garsi menininkė.

Žolinės dieną visi pajūrio gyventojai bei svečiai šalia įspūdingo dydžio širdies formos ledo skulptūros galės ne tik įsiamžinti, pasigrožėti N. Marčėnaitės pieštų lietuviškų augalų kompozicijomis, bet ir sužinoti daugiau apie legendinį vaistažolių trejetą: gudobelę, valerijoną, sukatžolę.

„Paskendę kasdienėje darbų rutinoje dažnai pamirštame, kokia turtinga yra Lietuvos gamta. Širdis iš ledo ir vaistažolių  – tai tik simbolinė žinutė, skatinanti prisiminti liaudies išmintį ir rinktis natūralius būdus stiprinti širdį“, – pažymi projekto iniciatoriai iš tradicijas bei inovacijas puoselėjančios įmonės UAB „Valentis”.

Įspūdinga Žolinių širdis iš ledo ir N. Marčėnaitės vaistažolių piešiniai Jūratės ir Kastyčio aikštę Palangoje puoš šių metų rugpjūčio 15 d., šeštadienį, nuo 16 val. iki pat vidurnakčio.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 situacija - Palangoje

Valstybės duomenų agentūra praneša, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 38 nauji susirgimai COVID-19 infekcija (devyni žmonės susirgo antrą kartą, du ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This