Stiprėja partnerystė tarp Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos universitetinės ligoninės

Švietimas

Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis penktadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Sutartį pasirašo A. Razbadauskas ir V. Janušonis

Atnaujinta sutartimi tikimasi ne tik glaudesnės partnerystės profesinio informavimo ir orientavimo, kvalifikacijos kėlimo, mokslinėje ir studentų praktinio mokymo veikloje, bet ir skatinti universiteto dalyvavimą ligoninės veikloje.

Vadovai taip pat susitarė, kad COVID-19 pandemijos metu ligoninė teiks reikiamą pagalbą studentams. Tai ypač aktualu artėjant naujiems studijų metams, kai mokslus pradeda studentai ne tik iš Lietuvos, bet ir gausus užsieniečių būrys.

„Universitetui ruošiant aukštos kvalifikacijos sveikatos sektoriaus specialistus ligoninių vaidmuo labai svarbus. Jau dabar didžioji dalis universitete dirbančių dėstytojų yra praktikuojantys medikai, todėl su studentais gali dalintis  ne tik akademinėmis, bet ir aktualiausiomis praktinėmis žiniomis. Bendras koordinuotas darbas labai svarbus ir vertinant susiklosčiusią pandeminę situaciją, pirmąją bangą įveikėme kartu vienydami jėgas –  KU mokslininkai prisidėjo testuodami ir kurdami apsaugos priemones medikams, o studentai savanoriaudami ligoninėse“, – pranešime žiniasklaidai sako KU rektorius prof. A. Razbadauskas.

Pasirašydamas sutartį Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas tikisi, kad stipri mokslo ir ligoninės partnerystė atneš naudos ne tik sutarties partneriams, bet ir visai miesto bendruomenei, regiono žmonėms.

Kad Klaipėda galėtų tapti trečiu šalyje universitetiniu medicinos centru,  šią vasarą susirinkę diskutavo ir tokiai Klaipėdos sveikatos sistemos raidos krypčiai pritarė tiek miesto politikai, tiek ligoninių vadovai.

Tokią kryptį palaikė ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Birželį viešėdamas Klaipėdoje ministras teigė, kad Klaipėdoje turėtų būti vienas centras, kurio steigėjais galėtų būti tiek ministerija, tiek savivaldybė, tiek universitetas.

„Mes palaikome šią viziją, juk universiteto Sveikatos mokslų fakultetas yra sėkmingai augantis, didėja tiek studentų, tiek siūlomų programų, vykdomų mokslinių tyrimų skaičius ir kryptys. Stiprėjanti partnerystė su ligonine, manau, yra logiška bendros veiklos tąsa artėjant link universitetinio medicinos centro atsiradimo Klaipėdoje“ ,– teigė A. Razbadauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This