Futbolo mokyklos projektas – pabaigos link

Miestas, Svarbu

Apleistas Klaipėdos futbolo mokyklos kompleksas turėtų atgimti iki šių metų pabaigos. Tokį optimistinį scenarijų nupiešė antradienį rangos darbus įvertinę Klaipėdos savivaldybės vadovai.

Senasis Futbolo mokyklos ir baseino pastatas buvo nugriautas, o jo vietoje iškilo naujas – daugiafunkcis cenrtas. Virginijos Spurytės nuotr.

Futbolo mokyklos, esančios Paryžiaus Komunos gatvėje, konversija pradėta pernai pavasarį. Rekonstrukcijos darbų sutartį Klaipėdos savivaldybė pasirašė su bendrove „Panevėžio statybos trestas“.

Konversija yra suplanuota trimis etapais. Numatoma, jog pirmuoju etapu atsiras dalis automobilių stovėjimo aikštelės, aplinkinė infrastruktūra, daugiafunkcis dviejų aukštų paslaugų kompleksas (vietoje nugriautos Futbolo mokyklos ir baseino pastato), pritaikytas jaunimo atviros erdvės ir kvartalo bendruomenės veikloms bei sporto mokyklai. Antruoju etapu numatyta išardyti sklype esančius nusidėvėjusius sporto inžinerinius statinius (tribūnas, bėgimo takus, aptvėrimus, kamuolio gaudykles, dirbtinės žolės dangą), naujai įrengti sporto aikštynus, stadioną, futbolo aikštę, visą stacionarų inventorių, apšvietimą, lauko treniruoklių, poilsio ir žaliąsias zonas, atsodinti sklype iškirstus medžius, įrengti teritorijos aptvėrimą, pastatyti dvejas gelžbetonines tribūnas, sutvarkyti prieigas. Trečiasis etapas – sunkiaatlečiams skirto pastato statyba.

„Visi darbai vyksta daugmaž pagal planą. Aišku, projektas didelis, tad ir problemų yra, tačiau jos neesminės. Kai kuriose vietose tiesiog reikia patikslinti projektą. Bendras vaizdas, kaip atgims ši vieta, jau tikrai matosi, Mintis yra tokia, kad jei viskas klostysis gerai, šiemet šis projektas galėtų būti ir pabaigtas. Čia toks optimistinis variantas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Anot jo, rangovai paprašė leidimo ir finansavimo papildomiems darbams.

„Tai yra tokie darbai, kuriuos galima daryti, bet galima ir nedaryti. Tai estetinio pobūdžio darbai, pavyzdžiui, padažyti sienas, pagražinti tribūnas. Tai nėra labai dideli pinigai. Padiskutuosime projekto priežiūros grupėje ir apsispręsime, ar pritarti tokiems papildomiems darbams. Kol kas iš rangovo laukiame tikslių paskaičiavimų, kiek jie kainuotų“, – kalbėjo A. Dobranskis.

Šiuo metu liejami abiejų aikščių – ir pagrindinės, ir treniruočių – pagrindai. Virginijos Spurytės nuotr.

Šiuo metu jau pradedamas lieti buvusios dirbtinės dangos aikštės, kuri taps dirbtinės dangos treniruočių aikšte, dangos paminkštinimas, klojami ir kitų aikščių pamatai. „Pagrindinės aikštės tribūnos jau sumontuotos, liko tam tikri niuansai. Pastatas taip pat pastatytas, liko tik vidaus darbai ir jo įrengimas. Tiesą sakant, tikrai nedaug dalykų liko padaryti, tad ir tikimės, jog projektas bus baigtas iki metų pabaigos“, – vylėsi A. Dobranskis.

Projekto vizualizacija.

Futbolo mokyklos konversija kainuos apie 11 mln. eurų. Miesto taryba šiemet pritarė, kad savivaldybė šiam projektui pasiskolintų 3,2 mln. eurų, nes didžiąją dalį sumos reikia finansuoti būtent savivaldybės biudžeto lėšomis.

1 Comment

  1. kaip visada

    O kodėl nerašot, kad statybos darbai ir vėl pabrango?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos konservatorių spindesys ir skurdas*

Mūsų miestelio konservatorių spindesys, tiesą sakant, yra apgailėtinas, – sako garsus politologijos profesorius Spyglys. Nes dauguma neva opozicinės Tėvynės sąjungos ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This