Per Vilties bėgimą – eismo pokyčiai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė pasimokė, jog iš vairuotojų ir viešojo transporto negalima atimti Pilies gatvės, kol vis dar remontuojamas Šilutės plentas. Todėl rugsėjo pradžioje vyksiančio Vilties bėgimo metu kai kuriose vietose bėgikai gatve turės dalintis su automobiliais ir autobusais.

Vilties bėgimo starto ir finišo vieta bus Atgimimo aikštė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Vilties bėgimo organizatoriai Klaipėdos savivaldybės prašė leidimo, jog kaip ir praėjusiais metais renginio metu eismas būtų draudžiamas tose miesto centre esančiose gatvėse, kurios taps bėgimo trasa. Prašyta, jog rugsėjo 6 dieną, sekmadienį, nuo ryto iki maždaug 16 val. eismas būtų draudžiamas Herkaus Manto gatvės ruože nuo S. Daukanto g. iki Biržos tilto, Tiltų g., Galinio Pylimo g., Pilies g., Naujojo Uosto gatvės ruože nuo Pilies tilto iki Gegužės g., Gegužės g., S. Daukanto gatvės ruože iki Trilapio g., Trilapio gatvės ruože tarp S. Daukanto ir Liepų g., Liepų gatvės ruože iki Naujojo Sodo g. ir šioje gatvėje.

„Tačiau suprantame, jau turime patirties, kad visai dienai ir eismo eliminuoti abu tiltus ir Pilies gatvę tikrai negalima. Todėl su organizatoriais gražiai sutarėme, kad Pilies gatvėje ir Naujojoje Uosto gatvėje eismas bus draudžiamas tik viena puse. Kita pusė – po vieną eismo juostą į abi puses bus palikta viešajam transportui ir kitiems vairuotojams“, – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Dobranskis.

Žinia, Pilies gatvė visiškai buvo uždaryta per liepos pabaigoje vykusią Jūros šventę, nes šioje vietoje vyko mugė. Uždarius Pilies gatvę visas miestas akimirksniu buvo paralyžiuotas, nes pervažiuoti per miestą buvo galima tik Šilutės plentu, kuris šiuo metu yra remontuojamas ir jo ruože tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių iš šešių eismo juostų yra likusios vos dvi.

„Renginys gražus, kilnus, tačiau suprantame, kad eismo Pilies gatve visiškai negalime uždaryti. Todėl viena šios gatvės puse bėgs Vilties bėgimo dalyviai, o kita pusė liks autobusams ir automobiliams. Kadangi bus sekmadienis, eismas neturėtų būti intensyvus, tad tikimės, jog nepatogumų nebus didelių nepatogumų“, – teigė A. Dobranskis.

Vilties bėgimo dalyviai, kaip ir ankstesniais metais, galės rinktis bėgti Vilties maratono trasą (42,195 km), Vilties pusmaratonio trasą (21,098 km), 8×5,3 km komandinę bėgimo estafetę, Aros Marine trasą (10 km). Bėgikai Atgimimo aikštėje startuos rugsėjo 6 dieną, 10 val.

1 Comment

  1. Miesto centro gyventojas

    Nesuprantu, kodėl šis renginys, kaip ir kiti, organizuojami būtent centre ir vis tose pačiose gatvėse?! Ką, nejaugi visoje Klaipėdoje daugiau gatvių nėra kur galima bėgioti, o kodėl negalima organizuoti, pvz., miške, kad ir Smiltynėje, kur yra takai, švarus oras ir gyventojams netrukdo? Bet ne, užsispyrę, kaip ožai, būtinai ten pat, daryt chaosą su transporto judėjimu, ir pastoviai gyventojus paversti įkaitais, kurie priversti būti kaip įkalinti, nes iš namų negalima nei išvažiuoti,nei įvažiuoti, jau nusibodo tos nesąmonės!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Dėl įgaliojimų merui susikirto Klaipėdos valdančiosios frakcijos

Bene pirmą kartą šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos valdančių frakcijų nuomonės balsuojant ženkliai išsiskyrė: dalis valdančiųjų nepalaikė mero Arvydo Vaitkaus ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This