Interpeliacijos neišvengsiantis vicemeras A. Barbšys: „Kažkaip tikrai bus“

Politika, Svarbu

Netrukus turi paaiškėti, ar Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys toliau galės eiti savo pareigas. Opozicijai pareiškus nepasitikėjimą juo, neeilinis miesto tarybos posėdis, kuriame slaptai bus balsuojama dėl vicemero atleidimo, turi būti sušauktas iki rugsėjo 1-osios.

Arūnas Barbšys. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog 12 miesto tarybos narių dar liepos 9 dieną Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteikė pranešimą dėl nepasitikėjimo A. Barbšiu. Pranešime nurodoma, jog nepasitikėjimas vicemeru reiškiamas dėl jo negebėjimo koordinuoti priskirtų sričių, turimos nekompetencijos, situacijos nesuvokimo ir neveiklumo. Pranešimą pasirašė opozicijai priklausantys politikai: Alina Velykienė, Jurij Šeršniov, Arūnas Tuma, Edmundas Kvederis, Saulius Budinas, Arvydas Vaitkus, Lina Skrupskelienė, Ela Andrejeva, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius, Viktoras Senšila ir Nina Puteikienė.

Tačiau liepos 30 dieną vykusiame miesto tarybos posėdyje klausimas dėl A. Barbšio atleidimo nebuvo svarstomas, nes iniciatoriai esą laiku nesugebėjo paruošti atitinkamo tarybos sprendimo projekto ir aiškinamojo rašto. Šie dokumentai galiausiai buvo patekti, o šį antradienį Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretoriate užregistruotas tų pačių 12 politikų raštas „Dėl neeilinio Klaipėdos tarybos posėdžio organizavimo“.

Remiantis šiuo raštu, neeilinis miesto tarybos posėdis, kuriame būtų svarstomas vienas klausimas – dėl A. Barbšio atleidimo turi būti sušauktas per 14 dienų arba iki rugsėjo 1-osios. Sprendimo projekte nurodoma, jog atleidžiant A. Barbšį jam turi būti išmokėta dviejų atlyginimų dydžio kompensacija.

„Žinau, jog tas raštas gautas, jis jau perduotas specialistams, kad ruoštų visus dokumentus. Nežinau, kada posėdis įvyks“, – teigė A. Barbšys, kuris šiuos metu pavaduoja ir iki rugpjūčio 21 dienos atostogaujantį V. Grubliauską.

Paklaustas, kokiomis nuotaikomis laukia šio neeilinio posėdžio, A. Barbšys buvo pakankamai lakoniškas: „Tikrai kažkaip bus. Niekada nebūna taip, kad niekaip nebūtų“.

Liepos pabaigoje vykusiame miesto tarybos posėdyje keturi V. Grubliausko komandos nariai Vytis Radvila, Elida Mantulova, Judita Simonavičiūtė, Vaida Raugelė atsiskyrė nuo frakcijos „Už Klaipėdą“ ir įkūrė naują – „Už ateities Klaipėdą“.

Ar tai reiškia, jog juda valdančiosios koalicijos pamatai ir slaptas balsavimas dėl vicemero atleidimo gali pažerti staigmenų?

„Susikūrusi nauja frakcija deklaruoja, kad jie nusiteikę ir toliau dirbti koalicijoje, bent kol kas nesimato, kad būtų kažkaip kitaip. Nepasitikėjimą manimi pareiškė tik opozicija. Sakyčiau, tie jų priekaištai, kaltinimai yra tik politikavimas. Manau, kad čia yra paslėptas noras prisidengiant mano asmeniu pakeisti valdančiąją daugumą, sugriauti koaliciją. Viską pamatysime po slapto balsavimo. Mes, konservatoriai, manome, kad mus galbūt norima koalicijoje pakeisti. Reikia žiūrėti į mūsų ankstesnius veiksmus ir įvertinti, kodėl tapome tokie, kuriuos norima iš koalicijos išjudinti. Tie mūsų veiksmai buvo ir yra tokie, kuriais visur reikalaujame permainų, skaidrumo. Į koaliciją atėjome aiškiai sakydami, kad norime permainų savivaldybės administracijoje, savivaldybės įmonėse ir įstaigose, kad jose turi būti skaidrumas ir aiškumas. Manome, kad tai yra pagrindinė priežastis, kodėl yra bandoma mus iš tos koalicijos paslinkti“, – aiškino A. Barbšys.

Vicemeras iš pareigų būtų atleistas, jei už tai balsuotų dauguma miesto tarybos narių – ne mažiau nei 16 iš 31. Klaipėdos valdančiajai koalicijai, kurios gretose yra ir A. Barbšys, oficialiai vis dar priklauso 17 miesto tarybos narių.

6 Comments

  1. Liberalai yra liberalai

    Ką čia bepridurisi. Mieste matau vyksta daug darbų, miestas keičiasi. Konservatorių atėjo pradėjo judinti KUL ir vadovo atsakomybės klausimus, gera istorija buvo su gatvių apšvietimu irgi nepatiko, kad liberalų statyto asmenį nuėmė, nepatizmo klausimai VšĮ Klaipėdos šventės ir čia tik dalis, kas nepatinka tam tikriems asmenims iš esamos valdžios.. viskas akivaizdu.. ačiū liberalų nebenoriu.

    Reply
  2. kai žmogus be gebėjimų

    tampa vicemeru ir dar nori net į Seimą yra liūdna…

    Reply
  3. Klaipėdietis

    Yra sukurta situacija,kai vicemeraas kažkam neįtiko. Dabar tolesnis vicemero likimas priklausys kaip balsuos kompetetinga frakcija ateities Klaipėda. Jau frakcijos sukūrimas rodo požymius, kad nori grįžti į valdžią . Bet ar jie tokie svarbūs miesto bendruomenei savo nuveiktais darbais?

    Reply
  4. Grubliauskai išeik

    Kur Grubliauskas, ten jokio darbo, jokio judėjimo į priekį, vien intrigos, rietenos ir tūpčiojimas vietoj. Net gaila miesto bendruomenės 🙁

    Reply
  5. kokių permainų

    chaoso sėjikai ir nekompetencija baisi tiek iš vicemero tiek iš kitų.

    Reply
  6. Interpeliacija

    Vicemeras… sekantis – meras ?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Veidai

Edmundas Federavičius: „Muzika - mano pašaukimas"

Džiazo gerbėjams gerai ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir užsienyje žinomas  būgnininkas Edmundas Federavičius mini gražų jubiliejų ir ta proga ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This