Klaipėdos rajono savivaldybė kviečia palaikyti baltarusių laisvės ir demokratijos troškimą

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė jungiasi prie akcijos „Laisvės kelias“ ir rugpjūčio 23 dieną naujoje, gyvoje grandinėje kviečia palaikyti laisvės trokštančius Baltarusijos žmones.

„Prisiminimai, kaip mes drauge su kitomis Baltijos šalimis prieš kiek daugiau nei 30 metų stovėjome susikibę rankomis ir kovojome už savo laisvę, neleidžia likti nuošalyje ir širdimi nematyti to, ko siekia baltarusių tauta – norą ir apsisprendimą gyventi demokratiškoje ir žmogaus teises gerbiančioje šalyje“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Todėl Klaipėdos rajono savivaldybė, išreikšdama palaikymą ir solidarumą kaimyninės valstybės gyventojams, organizuoja nemokamą žmonių nuvežimą ir parvežimą į „Laisvės TV“ vykdomą akciją bei kviečia kartu su tūkstančiais lietuvių stoti į gyvą grandinę nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Baltarusijos pasienio.

Informacija norintiems dalyvauti „Laisvės kelyje“:

Klaipėdos rajono gyventojai į mums skirtą sektorių Minsko plente tarp Sirvydų ir Kuosinės antrojoje linijoje bus vežami autobusu.

Vietų skaičius ribotas, todėl būtina registracija. Registracijos formą rasite čia https://bit.ly/31fmMeh.

Jeigu turite, pasiimkite su savimi Lietuvos ir/ar Baltarusijos vėliavas. „Laisvės kelio“ spalva – balta, todėl organizatoriai kviečia pasipuošti baltais rūbais.

Dėl savo ir kitų saugumo renginio metu dėvėkite apsaugines kaukes ir pirštines.

Išvykimo vieta ir laikas: Sekmadienis 14 val. Sporto centro automobilių stovėjimo aikštelės šalia „SwedBank“ banko (Klaipėdos g. 19, Gargždai).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This