Mažėja vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą

Regionas

Nuo rugpjūčio 21-osios kelis kartus mažesnis vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą dydis pradedamas taikyti lengviesiems automobiliams. Rinkliava šiai mechaninių transporto priemonių grupei mažėja nuo 30 iki 5 eurų už įvažiavimą, – praneša Neringos savivaldybės administracija.

Alksnynės kontrolės postas

Didesnė rinkliava šiai transporto priemonių grupei yra taikoma tik du mėnesius – intensyviausiu vasaros sezono piko metu, kuomet Neringa tampa labiausiai apkrauta automobiliais ir susiduria su šių ir kitų transporto priemonių statymo problemomis.

„Rinkliavos tikslas – sumažinti atvykstančiųjų asmeninėmis transporto priemonėmis skaičių, paskatinant rinktis alternatyvius atvykimo būdus, kurių šią vasarą tikrai netrūko ir kaip stebėjome, kurorto svečiai noriai rinkosi tiek atvykimą laivais, tiek viešuoju transportu. Tai ypač aktualu, kuomet kalbame apie vienadienius lankytojus“, – teigia Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Kaip pastebi meras, dėl koronaviruso pandemijos šie metai Neringai, kaip ir kitiems šalies ar pasaulio kurortams,  yra išskirtiniai, tad daryti išvadas dėl į Neringą įvažiavusių mechaninių transporto priemonių srautų  reguliavimo būtų sudėtinga.

Akivaizdžiai mažiau šiais metais Neringa sulaukė autobusų, kuriais į kurortą vyksta turistinės grupės – 2019-aisiais šių, vietinę rinkliavą mokančių, transporto priemonių įvažiavo daugiau nei 2200, o šiais 2020-aisiais sulaukta vos 351.

Šalyje įvedus karantiną iki šių dienų sustabdytas sienos kirtimas per Nidos kontrolės pasienio punktą, dėl to visiškai neliko įvažiuojančiųjų iš Kaliningrado srities.

Vietinės rinkliavos didėjimo metu – nuo šių metų birželio 20-osios iki rugpjūčio 20-osios į Neringą įvažiavo daugiau nei 48 tūkst. lengvųjų automobilių, kuriems taikyta įvažiavimo rinkliava, o praėjusiais 2019-aisiais tuo pačiu laikotarpiu daugiau nei 69 tūkst. Šios transporto priemonių grupės sumažėjimą Neringos savivaldybė labiau sieja su sustabdyta Nidos kontrolės pasienio punkto veikla.

Nuo rugpjūčio 21-osios taip pat mažėja rinkliavos dydis, taikomas automobiliams-gyvenamiesiems namams – šiai transporto priemonių grupei bus taikoma 20 eurų siekianti rinkliava (vietoje 30 eurų), o nuo rugsėjo 1-osios – 15 eurų.

Nuo rugsėjo 1-osios mažesni vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą dydžiai pradedami taikyti ir kitoms transporto priemonių grupėms. Daugiau nei per pus mažesni dydžiai bus taikomi autobusams virš 30 vietų, t. y. nuo 70 iki 30 eurų. Mažesniems autobusams nuo rudens vietinė rinkliava už įvažiavimą mažės nuo 20 iki 15 eurų.

Rudens mėnesiais galios ir įvažiavimo lengvatos. Nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą bus atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į Pasaulinės turizmo dienos minėjimo renginius – rugsėjo paskutinio savaitgalio penktadienį nuo 10 valandos iki kitos dienos, šeštadienio, 10 valandos.

Tarybos sprendimu nuo spalio 21-osios iki spalio 31-osios  įvesta lengvata visos šalies mokykliniams „Geltoniesiems autobusams“, paženklintiems užrašu „Mokyklinis“ (lengvata mokykliniams autobusams taip pat taikoma nuo birželio 1-osios iki birželio 19-osios). Šia lengvata norima paskatinti visos Lietuvos moksleivių apsilankymą Neringoje ir palengvinti ugdymo įstaigų finansines išlaidas, organizuojant edukacines veiklas, ekskursijas kurorte.

Atsižvelgiant į tai, kad Seimas nuo 2020 metų paskelbė nedarbo dieną lapkričio 2-ąją (Vėlines), nustatyta, kad nuo vietinės rinkliavos atleidžiami ne tik lapkričio 1-ąją, bet ir lapkričio 2-ąją lengvaisiais automobiliais į Neringą vykstantys asmenys.

Nuo vietinės rinkliavos taip pat atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į tradicinius žiemos ir pavasario renginius – vasario mėnesį vykstančią „Stintapūkio“ šventę bei balandžio mėnesį – „Žiobrines“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nidoje žada statyti uždarus teniso kortus

Nidoje planuojama statyti uždarą sporto centrą, pirmadienį pranešė Neringos savivaldybė. „Matome didžiulį poreikį patalpų, kuriose būtų galima aktyviai sportuoti šaltuoju ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Neringos merą ir savivaldybės įmonės direktorių siekęs papirkti verslininkas nuteistas pagrįstai

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, atmetė teisiamojo 49-erių verslininko Tomo Petro Radiko iš Panevėžio apeliacinį skundą ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This