Oficialu: Laisvės kelias vingiuos ir Klaipėdoje (papildyta)

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečiai, norintys savo palaikymą baltarusių tautai išreikšti Laisvės kelyje, galės tai padaryti ir Klaipėdoje, ir Vilniuje. Uostamiestyje sekmadienio vakarą Laisvės kelias nusidrieks nuo Šiaurinio rago iki Palangos plento, o Klaipėdos savivaldybės iniciatyva žmonės bus nemokamai vežami į Vilnių.

Klaipėdos Laisvės kelio anonsas.

Žinia, Laisvės kelią, kuris nusidriektų nuo Vilniaus Katedros aikštės iki Baltarusijos sienos, organizuoja „Laisvės TV“ ir žinomas žurnalistas Andrius Tapinas. Tokia iniciatyva užsikrėtė ir klaipėdiečiai, o uostamiesčio savivaldybė jau suteikė leidimą Laisvės kelią organizuoti ir Klaipėdoje.

Prašymą leidimui pateikė Klaipėdos visuomenininkė Daiva Ivanauskė.

„Pati turiu daug pažįstamų, draugų baltarusių tiek Klaipėdoje, tiek ne Lietuvoje. Ne visi jie gali nuvykti į Vilnių, net jei ir vežama nemokamai. Kaip perskaičiau apie A. Tapino iniciatyvą surengti Laisvės kelią, pagalvojau, kad jis gali būti ir mūsų pajūryje, prie gintarinės Baltijos. Kreipiausi į Klaipėdos savivaldybę, susisiekiau su A. Tapinu, pamažu atsirado iniciatyvinė grupė ir taip viskas išsirutuliojo. Ir ne skaičiuose esmė, kiek žmonių stovės Klaipėdos Laisvės kelyje. Svarbu, kad visi savo širdimis būtų su baltarusiais”, – teigė D. Ivanauskė.

Anksčiau planuota, jog ši pilietinė akcija turėtų prasidėti Kruizinių laivų terminale, tačiau galiausiai pasirinkta kita vieta.

„Laisvės kelias prasidės Šiauriniame rage, nes jame sekmadienį nuo 19 val. vyks Baltijos keliui paminėti skirtas renginys, kurį organizuoja Žvejų kultūros rūmai. Todėl ir perkėlėme Laisvės kelio pradžios vietą, nes šie du renginiai gražiai vienas kitą papildo“, – teigė viena iš renginio organizatorių Nina Puteikienė.

Nuo Šiaurinio rago gyva žmonių grandinė turėtų nusidriekti Dangės upės pakrante iki Biržos tilto, tuomet – Manto gatve iki Liepų gatvės, o po to jos kairiosios pusės šaligatviu iki Palangos plento.

„Visą Klaipėdos Laisvės kelią suskirstėme į 25 etapus, iš kurių septyni jau yra užpildyti. Džiaugiamės, kad Laisvės kelyje stovės ir Klaipėdos savivaldybės bei merijos darbuotojai, ir LCC tarptautinio universiteto atstovai, įvairios bendruomenės, įstaigos. Tačiau įvairių bendruomenių, organizacijų dar labai laukiame. Jei prie Laisvės kelio norės prisijungti pavieniai žmonės, jiems patarime rinktis tą vietą, kuri jiems patogiausia. O organizacijos, bendruomenės turėtų iš anksto su organizatoriais susiderinti Laisvės kelio vietą, kurioje stovės“, – pabrėžė N. Puteikienė.

Visuomenės sveikatos centras Klaipėdos Laisvės kelio organizatorius griežtai įspėjo, kad visi dalyviai turi laikytis saugumo priemonių. Todėl nurodoma, kad visi žmonės, stosiantys į gyvą grandinę, privalo dėvėti apsaugines veido kaukes, jei norima susikibti už rankų, patariama mūvėti pirštines, tarp žmonių turi būti išlaikomas metro atstumas.

Renginio dalyvių prašoma apsirengti baltai, turėti baltų gėlių, nes tai – solidarumo spalva, o Laisvės kelio idėja yra išreikšti palaikymą savo laisvės siekiančiai baltarusių tautai.

Skaičiuojama, jog Klaipėdos Laisvės kelyje turėtų stovėti apie 5 tūkst. žmonių. Renginio pradžia, kaip ir Vilniuje vyksiančio Laisvės kelio – sekmadienį 19 val. Daugiau informacijos – „Facebook“ puslapyje „Klaipėdos kultūros bendruomenė“.

Klaipėdos savivaldybė į Vilniuje vyksiančią pilietinę akciją organizuoja nemokamą kelionę. Kol kas planuojama, jog į sostinę visus norinčiuosius veš du autobusai, tačiau jei keliaujančiųjų bus daugiau, ir autobusų bus daugiau. Ketvirtadienio ryto duomenis, į Vilnių vykti užsiregistravo 70 klaipėdiečių, tačiau jų gali būti daugiau, nes registracija vyksta iki penktadienio darbo dienos pabaigos. Daugiau informacijos galima rasti Klaipėdos savivaldybės paskyroje „Facebook“.

5 Comments

  1. Laimius

    Džiaukitės kad turite laisvę reikšti savo nuomonę, ponai anti-vakariečiai. Labai gerai, kad mūsų žmonėms rūpi mūsų broliai ir sesės baltarusiai!

    Reply
  2. Klausimas organizatoriams Ninai ir Lansbrgui

    Ir dar kaip su CŽV kaleimais Lietuvoje. Kodėl už nukankintus žmonės 130mln sumomėjo žmonės ,o ne tas kas statė ir kankino?
    Kas statė ?

    Reply
  3. oho

    nenorit neikit, jums ir Sąjūdžio nereikėjo … sofos bambėtojai

    Reply
  4. Pareigingas

    Lukašenka sakė, kad viruso nėra, kur jūs jį matėt ? Tai mes taip ir elgiamės…

    Reply
  5. Juozas

    Šaunuoliai,platinkite virusą toliau.
    Aiškiai matosi,kad aukščiausias bus atėmęs protą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This