Šilutė turi naują gaisrinę

Regionas

Trečiadienį iškilmingai atidarytas naujasis Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pastatas.

„Naujoji gaisrinė buvo pradėta statyti 2015 m. spalį, kadangi senasis pastatas nebeatitiko šiuolaikinių reikalavimų – į jos garažus nebetilpo gaisrinė technika, ugniagesiai neturėjo normalių darbo ir poilsio sąlygų. Pastatas buvo baigtas statyti  šiemet, o liepos mėnesį jis buvo įregistruotas Registrų centre. Dabar ugniagesiai gelbėtojai turi puikias sąlygas dirbti, sportuoti, treniruotis, yra bokštas pratyboms, o erdviuose garažuose galime sutalpinti modernią gaisrinę techniką,“ – sakė Šilutės PGT viršininkas Rimantas Mačijauskas.

Naująją gaisrinę pašventino Šilutės Šv. Kryžiaus katalikų bažnyčios klebonas Remigijus Saunorius. Tą pačią dieną, prieš atidarant naująją gaisrinę, Šilutės ugniagesiai gelbėtojai dalyvavo šv. Mišiose šioje bažnyčioje ir iškilmingai žygiavo miesto gatvėmis.

Sveikinimą Šilutės ugniagesiams gelbėtojams perdavė Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, juos sveikino atidaryme dalyvavę gausūs svečiai.

Senasis gaisrinės pastatas buvo pastatytas 1911 m. Jis atlaikė net du pasaulinius karus ir, išstovėjęs 109 metus, išlaikė savo pirminę išvaizdą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Irena Šiaulienė nori į Europos Parlamentą

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ pagarsino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą. Jo lyderiu yra eurokomisaras Virginijus Sinkevičius. Tarp kandidatų yra ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Naujas pietinis uostas - sena idėja

Nors turi bendrąjį planą, numatantį plėtrą ir ties Melnrage, ir naujų teritorijų formavimą pietuose, Klaipėdos uostas dabartinės centrinės valdžios yra ...
2023-08-09
Skaityti daugiau

ELTA

Seimo opozicija pasigedo Preiloje besiilsėjusio prezidento reakcijos į neramumus Rusijoje

Sekmadienį Prezidentūroje rinksis šalies vadovo Gitano Nausėdos šaukiama Valstybės gynimo taryba (VGT). Visgi, viešojoje erdvėje vis garsiau diskutuojama, kodėl prezidentas ...
2023-06-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This