Du uostamiesčio įmonės vadovai dėl mokesčių slėpimo aiškinsis teisme

Kriminalai ir nelaimės

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame du jauni uostamiesčio verslininkai ir jų vadovauta bendrovė kaltinami apgaulingai tvarkę buhalterinę apskaitą bei teikę neteisingus duomenis apie pajamas. Valstybei padaryta žala siekia per 43 tūkst. eurų.

Pinigai. FNTT nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Klaipėdoje įkurta statybos bei renovacijos darbus atliekanti įmonė buvo valdoma dviejų asmenų – faktinio vadovo, kuris priiminėjo sprendimus, ir oficialaus direktoriaus, kuris vykdė faktinio vadovo nurodymus. Bendrovė aktyviai dalyvaudavo viešuosiuose statybos darbų pirkimuose, juos laimėjusi samdydavo subtiekėjus sutartiniams įsipareigojimams vykdyti.

Pranešama, kad bendrovė jokių statybos darbų nevykdė, tačiau faktinio vadovo nurodymu į įmonės sąnaudas būdavo įtraukiamos sąskaitos už neva pirktas statybines medžiagas, kurių, tyrimo duomenimis, iš tiesų jie nepirko.

FNTT tyrėjai išsiaiškino, kad bendrovei vykdžius Rietavo savivaldybės užsakymu Oginskių dvaro renovacijos darbų pirkimo sutartį, įmonės faktinio vadovo paliepimu į buhalterinę apskaitą buvo įtrauktos sąskaitos už neva įsigytas ir renovacijos darbams skirtas statybines medžiagas, kurių vertė siekė beveik 46 tūkst. eurų. Tačiau tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad tai neatitinka tikrovės, nes įmonės neva pirktos medžiagos nesutapo su tomis, kurios faktiškai buvo naudotos subrangovų renovacijos darbams Rietave.

Įtariama, kad kartu veikdami abu įmonės vadovai per pusantrų metų į bendrovės apskaitą neįtraukė per 52 tūkst. eurų priskaičiuoto darbo užmokesčio. Dar beveik 40 tūkst. eurų darbų vadovams ir vadybininkams buvo išmokėta grynaisiais pinigais vokeliuose.

Pareigūnai suskaičiavo, kad bendrovės ir jos vadovų veiksmais valstybei padaryta žala siekia beveik 43 tūkst. eurų. Laikinai apribota nuosavybės teisė į turtą, kurio vertė siekia 90 tūkst. eurų.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikys Klaipėdos apygardos prokuroras. .

Už mokesčių vengimą, teikiant neteisingus duomenis apie pajamas bei už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą griežčiausiai baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Kodėl Klaipėdos pedagogai - didžiausi streikuotojai?*

Todėl, kad valdžia jų nemyli. Kaip ir mokinių. O štai, pavyzdžiui, tokio liūdno vaizdo miestelio Jonava valdžia geriausiai egzaminus išlaikiusiems ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Lemtis: penktadienį - nuosprendis, sekmadienį - mirtis (atnaujinta)

Policija pranešė, kad naktį į sekmadienį, apie pusę ketvirtos, Šventojoje, Ošupio take esančioje statybvietėje, rastas mirusio 51-erių metų vyro kūnas. ...
2023-08-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This