Priminimas paspirtukininkams – akcija „Nedėk skerso“

Transportas

Praėjusiais metais startavusi kampanija „Nedėk skerso“, skirta edukuoti paspirtukų naudojus, šiemet ir vėl grįžta. Važiavimo ir stovėjimo taisykles primenanti akcija, kurios sklaida numatyta interneto erdvėje ir lauko reklamose, bus vykdoma ir Klaipėdoje.

Šių metų reklaminę kampaniją „Nedėk skerso“ inicijavo pavėžėjimo platforma „Bolt“ ir Vilniaus miesto savivaldybė. Pasak „Bolt“ vadovo Lietuvoje Andriaus Pacevičiaus, skambus akcijos pavadinimas iš tiesų ragina stabtelti ir pagalvoti.

„Mikromobilumo paslaugos Lietuvoje sparčiai pildo mėgėjų gretas. Vis dėlto, kalbant apie paspirtukus, nemaža vartotojų dalis pamiršta, jog naudojantis šia priemone būtina vadovautis KET bei bendrosiomis atsakingo elgesio taisyklėmis. Tai liudija ir mūsų klientai ar tiesiog pareigingi miestiečiai, pranešantys „Bolt“ apie netvarkingai parkuojamus ar ne vietoje paliekamus elektrinius paspirtukus. Būtent jų atsiųsti vaizdai, įkvėpė šių metų vizualinę kampanijos liniją“, – pranešime cituojamas A. Pacevičius.

Nors reklaminis šūkis, anot jo, gana provokatyvus, jis perduoda tiesioginę mintį – nepalikti paspirtukų skersai kelio, nekliudyti eismo bei paisyti taisyklių.

Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai šią iniciatyvą vertina palankiai ir tikisi miestiečių įsitraukimo. Pasak mero pavaduotojo Arūno Barbšio, tai, jog miestiečiai renkasi aplinkai draugiškas priemones, yra sveikintina, tačiau dera priminti ir kitą atsakingo važinėjimo pusę.

„Važinėti paspirtukais skatiname kuo plačiau, tačiau tai daryti reiktų neužmirštant visų pagrindinių taisyklių. Tai galioja ir šių transporto priemonių parkavimui: nepalikime jų taip, kad kliudytume praeiviams, tėvams, stumiantiems vaikų vežimėlius, dviratininkams ar juo labiau kitoms transporto priemonėms. Tikimės, kad akcija atkreips visos uostamiesčio bendruomenės dėmesį“, – sako A. Barbšys.

Paspirtukų populiarumo šuolį pastaraisiais metais mato ir šalies policija. Pasak atstovų, nesilaikant KET taisyklių riedant ar paliekant paspirtukus netvarkingai, didėja priešprieša tarp šios skirtingų kategorijų eismo dalyvių bei pėsčiųjų.

„Konstatuotina, kad daugelis elektrinių paspirtukų vairuotojų yra tikrai nedrausmingi, ignoruoja taisykles. Jų dalyvavimą eisme, kaip ir visą eismo keliais tvarką, Lietuvoje nustato KET ir LR saugaus eismo automobilių keliais įstatymas. Žinoma, svarbus ne tik važiavimas, bet ir parkavimas. Elektrinis paspirtukas turi būti statomas tinkamai, kad netrukdytų kitiems eismo dalyviams, t. y. tiek kitoms transporto priemonėms, tiek pėstiesiems“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkė Laura Salokaitė.

Edukuodami visuomenę, „Bolt“ savo tinklaraštyje taip pat parengė išsamią atmintinę, kurioje pateikiami praktiški patarimai pradedantiems ar jau pažengusiems paspirtukų mėgėjams. Ją galima rasti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Svaidėsi grasinimais „Boltui”

„Aš paprašiau sustabdyti leidimo išdavimą”, „Yra variantas, kad uždrausime šitą paslaugą”, „Įmonė galės pasirinkti eiti į teismą, mes priimsime sprendimą: ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dabartinė Klaipėdos valdžia uždirba ženkliai daugiau už pirmtakus

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus vidutinis mėnesinis atlyginimas šių metų III ketvirtį buvo 6070 eurų (neatskaičius mokesčių). Buvusio mero Vytauto Grubliausko vidutinis ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This