Klaipėdos universitetinei ligoninei – 1,2 mln. eurų

Sveikata

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia, kad pagrindinėms šalies gydymo įstaigoms, kuriose gydomi koronavirusu (COVID-19) užsikrėtę žmonės ir kitoms įstaigoms, prisidedančioms prie koronaviruso pandemijos valdymo, skirta daugiau kaip 50 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) lėšų.

Jos turi būti investuojamos į reikalingos papildomos medicininės įrangos, asmens apsaugos priemonių įsigijimą, sveikatos specialistų mokymus, kaip saugiai ir kokybiškai dirbti plintant šiai infekcijai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiomis ES lėšomis gydymo įstaigos gali įsigyti ar kompensuoti jų jau įsigytą įrangą ir priemones – dirbtinius plaučių ventiliacijos aparatus, funkcines lovas, rentgeno aparatus, kitus medicininius prietaisus ir apsaugines priemones. Taip siekiama kuo efektyviau užtikrinti gydymo paslaugų teikimą koronaviruso pandemijos metu.

Finansavimas skirtas ir SAM pavaldžioms įstaigoms: Ekstremalių sveikatai situacijų centrui, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centrui, Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. SAM ir jai pavaldžios įstaigos gautas lėšas skyrė koronaviruso diagnostikai ir gydymui reikalingos įrangos bei asmens apsaugos priemonių įsigijimui.

Šiuo metu projekto vykdytojams jau išmokėta virš 3 mln. eurų lėšų. Klaipėdos universitetinei ligoninei išmokėta 1,2 mln. eurų.

Projektai, kurie skirti įgyvendinti koronaviruso pasekmes mažinančius veiksmus, truks iki dviejų metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Jau 19 šalies savivaldybių turi nulinius COVID-19 rodiklius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, jog trečiadienį, kaip ir antradienį, Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš kurių du ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sveikata

Valstybės lėšomis kompensuos naujus tyrimus ir procedūras

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo gegužės 1 d. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis finansuojamų paslaugų sąrašą papildys nauji ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This