Ruduo – geriausias laikas pasikinkyti bangas

Sportas

Artėjant rudeniui, daugeliui tampa įprasta sportą gryname ore iškeisti į sporto klubus. Vis dėl to lietuviai skatinami neskubėti ir papildyti aktyvaus laisvalaikio akiratį kiek egzotiškesniu – banglenčių sportu.

Galbūt ne visiems žinoma, kad šiuo sportu galima užsiiminėti ir Lietuvos pajūryje, o pats geriausias laikas jį išbandyti yra būtent rudenį.

Šią vasarą poilsiaujantys Klaipėdoje pastebėjo prie Melnragės molo vis dažniau besiburiuojančius banglentes įsikibusius bangų entuziastus. Tačiau patyrę banglentininkai tikina, kad vasara banglenčių sportui tik įsibėgėjimas, o rugsėjis – pats banglentininkų sezono įkarštis.

Banglenčių ir irklenčių mokyklos „Surf Style LT“ įkūrėjas, profesionalus banglentininkas ir instruktorius Marius Satevičius pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad ši vasara buvo ypač dėkinga norėjusiems atrasti banglenčių sportą, nes vien liepos mėnesį Baltijos jūra bangavo daugiau nei įprastai, tačiau vėstantys orai žada dar didesnes bangas.

„Daugeliui nežinoma, tačiau Lietuvoje yra puikios sąlygos banglenčių sportui, daugėja instruktorių, mokyklų ir banglentininkų. Prie Melnragės molo susiformuoja didžiausios bangos visoje Lietuvoje ir tai tampa vis populiaresne banglenčių mėgėjų vieta. Ypač laukiame artėjančio rudens, nes tai geriausias metas pasikinkyti bangas“, – teigia M. Satkevičius.

Pasak jo, mokymasis slysti bangomis Lietuvos pakrantėje – puiki praktika prieš išbandant banglenčių sportą vandenynuose ar kitose pasaulio jūrose.

„Dėl tirpstančių ledynų keičiasi laikmetis ir vandenyne formuojasi daugiau ciklonų, o Baltijos jūrai didelę įtaką daro Atlanto vandenyno ciklonas. Taip formuojasi bangos ir kol kas geriausios sąlygos plaukioti banglentėmis yra prie Klaipėdos uosto molo“, – tikina „Surf Style LT“ įkūrėjas.

Baltijos jūroje plaukioti banglentėmis kviečiami ne tik pradedantieji, bet ir patyrę banglentininkai. Anot M. Satkevičiaus, jau patyrę bangų mylėtojai čia gali gilinti savo žinias vandenyje, mokytis, kaip teisingai manevruoti bangose, kaip pasirinkti tinkamą bangą slydimui, kaip perprasti jos lūžimo tašką. Taip pat tobulinti savo žinias galima ir sausumoje, mokantis manevruoti su banglentės judėjimą primenančia „carver surfskate“ riedlente.

M. Satkevičius džiaugiasi, kad šią vasarą buvo pastebimas gerokai didesnis susidomėjimas iš banglenčių sporto dar nebandžiusių poilsiautojų.

„Jei dar prieš pora metų Melnragės paplūdimyje galėdavai išvysti vos kelias banglentes, tai dabar jų vandenyje – dešimtys. Po karantino pastebimas gerokai didesnis susidomėjimas tiek iš moterų, tiek iš vyrų, kurie nori ne tik gulinėti paplūdimyje, bet trokšta patirti adrenaliną dar neišbandytoje ir drąsos reikalaujančioje sporto šakoje. Tad šiemet pradėjome organizuoti banglenčių savaitgalius „Join the ride“, pradedantiesiems ir pažengusiems bangų raiteliams bei banglenčių savaitgalius, skirtus tik merginoms „Šok ant bangų,“ – apie Lietuvai dar ganėtinai naują aktyvią veiklą pasakoja „Surf Style LT“ įkūrėjas.

Šių savaitgalių metu mokoma, kaip saugiai ir patogiai jaustis vandenyje, kaip reikia prognozuoti, kada tinkamiausias laikas plaukioti banglente, kaip išsirinkti tinkamą įrangą bei hidrokostiumą.

Paklaustas, koks pasiruošimas reikalingas prieš pirmą kartą stojantis ant banglentės, M. Satkevičius tikina, kad žmogus turėtų mylėti gamtą ir vandenį bei svarbiausia turėti noro patirti šį tą naujo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Švyturių metus Klaipėdoje pradėjo Baltojo švyturio pasakojimas 

Klaipėdos savivaldybė kartu su kultūros centru Žvejų rūmais šeštadienio vakarą miestiečius kvietė į pajūrį: prie Šiaurinio molo buvo galima klausytis ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Melnragės paplūdimyje - paroda-instaliacija

Balandžio 12 d., penktadienį, 17.17 val. pirmosios Melnragės paplūdimyje, netoli Šiaurinio molo, atidaroma fotografės Arūnės Baronaitės fotografijų paroda–instaliacija „POLIMERAS“. Meninio ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pareigūnai nustatė nepilnametį, galimai išterliojusį daug paplūdimio įrangos

Klaipėdos pareigūnai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, nustatė nepilnametį įtariamąjį, galėjusį grafičiais išteplioti daug paplūdimio įrangos Melnragėje. ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This