Švietimo įstaigų vadovai aptarė būsimus rudens iššūkius

Švietimas

Emilija Breiterytė, „Atviros Klaipėdos“ praktikantė
2020-08-27

Komentarų: 0

Ketvirtadienį vykusioje Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigų vadovų rudeninėje konferencijoje buvo aptarti 2020 metais jau padaryti darbai ir rudenį dėl COVID-19 infekcijos laukiantys iššūkiai mokyklose bei darželiuose.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pasidžiaugė dvyliktokų egzaminų rezultatais, mokinių skaičiaus didėjimu. Klaipėdos licėjaus nuotr.

„Nors ši konferencija ir yra tradicinė, daugeliu atvejų situacija nėra tradicinė. Iššūkiai, kuriuos įveikėme drauge – mokslo metų pabaiga, nuotolinis mokymas – buvo neeilinė proga pademonstruoti susitelkimą“, – konferencijoje teigė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė pasidžiaugė dvyliktokų egzaminų rezultatais, mokinių skaičiaus didėjimu.

Ji atkreipė dėmesį, jog Klaipėdos savivaldybės mokyklose yra prastas prevencinių programų įgyvendinimas – jas įgyvendina tik 40 proc. švietimo įstaigų.

Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė pristatė, kokie remonto darbai buvo atlikti švietimo įstaigose per šiuos metus.

Paprastojo remonto darbų atlikta daugiau nei 50 švietimo įstaigų. Tam skirta 680 tūkst. eurų – atnaujintas Vytauto Didžiojo gimnazijos flygelis, laiptinės, „Ąžuolyno“ gimnazijos grindų dangos, kitų mokyklų patalpos. Sanitarinių patalpų remontui išleista 340 tūkst. eurų, o stogų ir elektros instaliacijos remontams – po 180 tūkst. eurų.

D. Gerasimovienė pranešė, kad taip pat bus atnaujinami Hermano Zudermano gimnazijos ir Vitės pagrindinės mokyklos sporto aikštynai.

Didelis dėmesys konferencijoje skirtas grįžimui į mokyklas nuo rudens.

Pasak L. Prižgintienės, iš Klaipėdos miesto savivaldybės rezervo mokytojams bus skirta 1000 apsauginių skydelių, į mokyklas nebus įleidžiami pašaliniai asmenys ir tėvai. Darželiuose tėvai grupėje kartu su vaikais taip pat negalės būti.

„Svarbiausia yra sveikata ir saugumas – ir mokinių, ir pedagogų, ir tėvų“, – apibendrino V. Grubliauskas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This