COVID-19 užsikrėtė Klaipėdos autobusų parko vairuotojas

Koronavirusas, Svarbu

Penktadienį Klaipėdoje užfiksuotas pirmas atvejis, kai koronavirusinė infekcija nustatyta miesto viešojo transporto vairuotojui. Dėl to nutraukiamas bilietų pardavinėjimas visuose miesto autobusuose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie tai, kad užsikrėtė apie 60 metų priemiestinio 25-ojo autobuso, vežančio maršrutu Klaipėda- Jokūbavas, vairuotojas patvirtino Klaipėdos autobusų parko generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas.

Jo teigimu, vairuotojas, įtariama, užsikrėtė nuo kito šeimos nario, savo žmonos. Sužinojus, kad jis turėjo kontaktą su sergančiu asmeniu, prieš dvi dienas vairuotojas buvo nušalintas nuo darbo, o atliktas testas penktadienį buvo teigiamas. Žmogus, direktoriaus žiniomis, jaučiasi gerai.

„Ėmėmės papildomų apsaugos priemonių, informavome vairuotojus, dar kartą atkreipėme dėmesį į atstumo laikymąsi, akcentavome, kad kaukes reikia dėvėti ne tik autobusuose, bet ir teritorijoje. Bendradarbiaujame su sveikatos priežiūros centru ir laukime jų nurodymų”, – kokių atsargumo priemonių ėmėsi autobuso parko vadovybė vardijo V. Ramanauskas.

Jo teigimu, vairuotojas su kitais kolegomis esą daug kontaktų neturėjo, jie šiuo metu identifikuojami ir siunčiami izoliuotis. Kitus jo kontaktus, pasak V. Ramanausko, turės nustatyti ir išaiškinti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Tuo metu Klaipėdos visuomenės sveikatos centro vadovas Raimundas Grigaliūnas apie užsikrėtusį vairuotoją sužinojo tik iš „Atviros Klaipėdos” žurnalistės.

„Iki manęs dar tos informacijos niekas neatnešė, galbūt skyrius jau ir žino, esame užsivertę darbais, ką tik baigėsi pasitarimas su ministerija”, – penktadienį po pietų sakė jis. Jo teigimu, Klaipėdoje iš viso tik 4 užkrečiamųjų ligų specialistai dirba su COVID-19 infekcija, tad darbų esą netrūksta.

Kartu R. Grigaliūnas patikino tuoj pat pasidomėsiąs šiuo atveju.

Jis taip pat minėjo šįryt pats asmeniškai vieną kito autobuso vairuotoją paraginęs užsidėti kaukę, dėl ko pastarasis esą buvęs labai nepatenkintas.

Stabdo bilietų pardavimą autobusuose

Vos tik portale pasirodžius šiai informacijai, Klaipėdos autobusų parkas išplatino pranešimą spaudai.

Jame, be kita ko, teigiama: „25-asis maršrutas transporto sistemoje užima gana izoliuotą padėtį, nėra nei jungiamasis, nei labai apkrautas, turi savo nuolatinius keleivius priemiesčio gyventojus. Tikimės, kad rajono visuomenės sveikatos centro specialistai netrukus paskelbs rekomendacijas galimai kontaktavusiems priemiesčio gyventojams. Įmonė ragina tiek priemiesčio, tiek ir miesto maršrutais važinėjančius keleivius dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas, naudotis bekontaktiniais atsiskaitymo už kelionę būdais, laikytis įmanomo atstumo. Mes kaip vežėjas iš savo pusės darome ir darysime viską, kad kelionė būtų saugi”.  

Pranešimą taip pat išplatino ir VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”.

Šiuo metu neturime objektyvių duomenų, rodančių padidėjusią užsikrėtimo grėsmę Klaipėdos miesto viešajame transporte. Tačiau po šiandienos neramaus fakto prevencine tvarka nutraukiame bilietų pardavinėjimą iš vairuotojų Klaipėdos miesto autobusuose. Maršrutiniuose taksi ir priemiesčio maršrutuose kol kas tokią bilieto įsigijimo formą paliekame, tačiau ir ji gali būti nutraukta atsiradus naujiems faktams„, – rašoma pranešime.

13 Comments

  1. Logika

    Uzsikrete nuo zmonos, o miesto valdzia nusprende – bilietu autobuse nepardavinejam… Logikos 0.

    Reply
    • Kur logika?

      taip, sprendimai tikrai verti kazkokio super algoritmo:)

  2. Ona

    Kaukiu neturi, tik barzdas pasirise ir sioferiai ir eile keleiviu

    Reply
  3. Gaska

    Manau kad pirmoji eilėj turėtų vairuotojai būti drausmingai. Nes važinėju 3 maršruto autobusu, tai retas atvejis kad vairuotojas dėvėtų kaukė. Turi ją pasmakry, bet nes įdeda ant veido. O jei ir užsideda dėl vaizdo, tai nosis kyšo iškirsta virš kaukės. ?

    Reply
  4. Jadze

    Gal eilinis blefas

    Reply
  5. Jolanta

    Važiuoju tuo autobusu. Ir ką dabar daryt?

    Reply
    • to Jolanta

      melstis.

  6. Aurelija

    Galėtų parašyti, kada jis paskutinį kartą važiavo ? važinėju tuo autobusu

    Reply
  7. Anonimas

    Juk sakoma kaukės nesaugo. Tad kaukė kabo kad baudos negauti. Jei visi straipsniai būtų protingi žmonės nekvailuitu.

    Reply
  8. Vot teip

    Pasidomėkit žurnalistai,kaip minimos straipsnį transporto įmonės administracija rūpinasi savo darbuotojų saugumu?Karantino pradžioje įmonės administracija išdavė po VIENĄ kaukę ir viskas..kurios paskirtis mįslė,ji net dulkių normaliai nesulaiko,o ką ten šnekėt apie virusus ..jei nori ištikrųjų saugiai dirbt,pirk iš savo asmeninių lėšų normalias kaukes ar respiratorius,reikėtų profilaktiškai patikrint visus minėtus straipsnyje įmonės darbuotojus,nustebčiau,jei ten nebus atsiradęs covid19 viruso židinys

    Reply
  9. Anonimas

    Dauguma keleivių be kaukių arba kaukė nedengia nosies,įskaitant ir vairuotoją.

    Reply
    • Klaipėdietė

      Gryna tiesa, vairuotojai net neperspėja nedėvinčių kaukių, nes patys jas laiko po nosimi arba po smakru!

  10. Anonimas

    Prie ko čia bilietų pardavimas, jei autobusų vairuotojai kaukių nedėvi? Jų pavyzdžiu labai greitai paseka keleiviai..Gal NVSC ir policijos pareigūnams vertėtų retkarčiais įlipti į miesto transportą ( pvz. 6; 9, 17)? Nes kontrolierius domina tik bilietai, keleivių be kaukių jie nemato…nes NEPRIKLAUSO !?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - 24 nauji užsikrėtę COVID-19, Klaipėdoje - du

Pirmadienį šalyje patvirtinti 24 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių 6 žmonės susirgo antrą kartą, du – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This