Į Lietuvą grįžusi atlikėja iš naujo atranda kelionių džiaugsmą

Svarbu, Veidai

Jonas Valaitis
2020-08-28

Komentarų: 1

Pasaulį sukausčiusi COVID-19 pandemija uždarė žmones. Prie laisvės ir nepriklausomybės pripratusi XXI amžiaus visuomenė svajoja vėl atidaryti valstybių sienas ir keliauti, tačiau kol to padaryti nepavyksta, belieka tik svajoti apie tolimus kraštus ir atradimų džiaugsmą. Tačiau šias emocijas galima patirti ne vien keliaujant.

Klaipėdietė atlikėja Ieva Delininkaitytė BBC radijuje garsina ne tik mūsų šalies uostamiesčio, tačiau ir visos Lietuvos vardą. Tiesioginiame radijo eteryje gyvai savo kūrybos dainas atliekanti mergina gerbėjams turi staigmeną – ji pristato kartu su dainininku Justinu Stanislovaičiu parašytą muzikos kūrinį „Kathmandu”.

Interviu metu mergina pasakojo, kad šioje dainoje atsispinti kelionių tematika, taip pat perteikiamos draugystės, meilės vertybės, džiaugsmas.

EmilijaStPhotography nuotr.

Ieva įsitikinusi – neturime nustoti svajoti apie laisvę ir tolimus kraštus. Būten dėl to ji ir dainą pavadino Nepalo sostinės vardu.

Atlikėja svajoja, kad klausydami šios dainos žmonės pasijus tarytum tolimoje kelionėje.

Eiti ten, kur veda širdis

Ieva save vadina pasaulio piliete. Didžiojoje Britanijoje gyvenanti klaipėdietė yra išmaišiusi apie 30 pasaulio šalių ne tik Europoje, bet ir Azijoje, net vieną savo muzikos klipą filmavo Islandijoje.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje vaidybą studijavusi mergina yra tokia drąsi, jog nebijo priimti nestandartinių sprendimų. Regis, kiekvieno jauno, į muzikos pasaulį žengiančio žmogaus svajonė yra bent kartą patekti į kokį televizijos transliuojamą muzikos projektą. Kai kurie dėl to padarytų kone viską. Tačiau Ievos charakteris tvirtas – Didžiojoje Britanijoje ji buvo pakviesta į garsųjį „X factor”, Lietuvoje – į „Lietuvos balsą”, bet Ieva pasirinko nežengti į šio projekto sceną vien dėl to, nes jai pasirodė nepriimtinos sutarties sąlygos.

Atlikėja įsitikinusi – eiti reikia ten, į kur veda širdis, o ne kitų žmonių nuomonė.

Mintimis – į tolimus kraštus

Kur kas šiltesnius santykius su klausytojais ji užmezga jaukiame radijo eteryje, o ne komercinėje televizijoje. Panašu, kad netrukus šie klausytojai jau galės džiaugtis dar viena Ievos ir J. Stanislovaičio atliekama daina „Kathmandu”.

„Šią dainą kartu su Justinu sugalvojome sukurti tada, kai buvo pats karantino įkarštis. Regis, pasaulis buvo sustojęs. Norėjosi atitrūkti nuo tokios realybės, keliauti, nors ir mintyse. Todėl nusprendėme sukurti vasarišką, linksmą ir energingą dainą. Man išties labai patiko dainos kūrimo procesas – vis susirašydavome ir pasitardavome, Justinas atsiųsdavo muzikos takelį, aš rašydavau tekstus ir melodiją”, – pasakojo Ieva.

Ieva kalbėjo, kad naujoji jos ir Justino daina yra apie meilę, energiją, draugystę.

„Tai yra dalykai, kurie mums atrodo labai svarbūs kasdienybėje. Kathmandu – tai Nepalo sostinė. Šis miestas tapo dainos pavadinimu, nes tuo metu, kai pasaulis užsidarė, apie keliones galėjome tik svajoti, o juk taip norėjosi nuklysti mintimis į tuos nematytus tolimus kampelius. Labai tikimės, kad klausytojai pajaus tą šilumą ir energiją, ir lengvumą, kurį norime perteikti”, – pasakojo jauna klaipėdietė.

Atradimai Lietuvoje

Didžiojoje Britanijoje savo gyvenimą kurianti Ieva šiuo metu ilsisi Lietuvoje.

„Grįžau į savo gimtą kraštą pabūti namuose su šeima. Juk ir darbas internetu nepririša prie vietos, tad nusprendžiau pabūti Lietuvoje iki spalio pabaigos. O gal ir ilgiau (šypsosi, – aut. past.)? Man labai patinka Lietuvoje, nepaprastai gera matyti, kaip šalis gražėja, auga, tobulėja. Vaikščiodama Vilniuje kasdien atrandu naujų vietų, pastatų, matau be galo daug gražių ir stilingų žmonių. Juokauju su draugais, kad Vilnius yra vienas didelis podiumas. Žinoma, nepamirštu ir savo gimtojo miesto Klaipėdos. Šiemet pirmą kartą po keletos metų pertraukos vėl švenčiau savo gimimo dieną gimtajame mieste. Plaukėme laiveliu. Oras – fantastiškas. Ta gaiva, vėjas. Gamta Klaipėdoje yra labai užburianti. Tikiu, kad mano kelias ir kūryba parves mane atgal į gimtuosius namus”, – kalbėjo mergina.

Drąsa kurti

Grįžusi į Lietuvą, Ieva dažnai prisimena, nuo ko viskas prasidėjo, ir kaip ji įžengė į muzikos pasaulį.

„Pradėjau dainuoti būdama šešerių metų vaikų ir jaunimo klube „Saulutė”. Čia dainavau daugiau nei 10 metų, o muzikos paslapčių mokė dainavimo mokytojas Marius Kantautas, su juo iki šių dienų puikiai sutariame! Kiek vėliau muzika trumpam dingo iš mano gyvenimo, pradėjau studijuoti aktorinį, tačiau po kiek laiko muzika sugrįžo – akademijoje turėjome akademinio bei ansamblinio dainavimo paskaitas. Kurti išdrįsau tik būdama 27-erių metų, kai sukūriau savo pirmąją solinę dainą „Raabta”, o klipą jai Islandijoje. Esu be galo dėkinga visiems, kurie prisidėjo prie mano klipo finansavimo. Dabar nebijau dainuoti ir kurti. Šiuo metu dirbu su daugiau nei 50 talentų iš Anglijos, Amerikos, Kanados ir Vokietijos. Tai yra nuostabus jausmas apsupti save talentingais žmonėmis, su kuriais, tikiu, sukursime dar ne vieną dainą”, – optimizmu tryško Ieva.

Atrasti paslėptus talentus

Tačiau kalbėdama apie jaunuosius talentus, Ieva neišvengia ir liūdnos temos – Lietuvos švietimo sistema juos gali sugniuždyti.

Klaipėdos Vydūno gimnazijoje besimokiusi klaipėdietė teigė, kad mokykloje niekuomet nesijautė itin gerai, tačiau padėdavo mokytojai.

„Tik mokytojai ir gali padėti mokiniams, nes šiuo metu sistemos situacija yra gana beviltiška”, – dėstė atlikėja.

Anot jos, metas nustoti vertinti mokinius vien balais – kiekvienas, merginos įsitikinimu, yra ypatingas ir turintis paslėptų talentų, reikia tik juos atrasti.

„Nebūtinai tas, kuris gabus muzikoje, bus gabus ir fizikoje. Tad gal nustokime versti mokinius dėl to jaustis blogai?” – retoriškai klausė ji.

Tad ji ragino ir jaunus, savęs dar tik ieškančius, savo svajonių siekiančius žmones nepasiduoti ir žengti tik pirmyn.

„Niekada nėra vėlu pradėti. Žinau, jog šį sakinį girdėjome ne vieną kartą, bet jis toks teisingas! Aš savo pirmąją dainą sukūriau būdama 27-erių metų, kai kiti atlikėjai tokiame amžiuje galėjo pasigirti net keliais albumais. Aš tuomet pati surežisavau ir sumontavau savo muzikinį klipą, o jis laimėjo apdovanojimą Barselonos muzikinių klipų festivalyje. Vėliau nepabijojau ir mažais žingsneliais pradėjau žengti visiškai nauja kryptimi – ieškoti talentų, o dabar tai tapo mano pagrindine veikla ir pajamų šaltiniu. Noriu studijuoti psichologiją, pagyventi Balyje ir pasimokyti gaminti balinietiško maisto, taip pat noriu vėl savanoriauti. Yra daugybė dalykų, kuriuos noriu daryti, išbandyti, pajausti. Ir tam niekada nebus per vėlu”, – drąsinančiai kalbėjo Ieva.

Mergina įsitikinusi, kad jaunas žmogus turi daug laiko save išmėginti, išbandyti naujas sritis.

„Todėl patariu nebijoti”, – sakė mergina.

1 Comment

  1. Tomas

    Šaunuolėė!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Teismas netirs Seimo etikos sargų išvados dėl Petro Gražulio šokio

Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė nutraukti bylą, pradėtą pagal LGBTQ+ teisių naujienų portalo jarmo.net redaktoriaus Jono Valaičio skundą dėl Seimo ...
2022-08-11
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar Lietuvos kariuomenė bando nustatyti šauktinių homoseksualumą?

„Ar kada nors norėjote būti moterimi?”, „Ar jums patinka auginti gėles?”, – štai tokius klausimus šauktiniai kalba išvydę psichologinio testo ...
2022-02-07
Skaityti daugiau

Nuomonės

Nausėda, Jūs blogesnis už patį Paksą

Man labai patinka ši nuotrauka – štai priekyje matome Joe Bideną, JAV prezidentą, savo politikos kryptimi numatantį žmogaus teisių ir ...
2021-09-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This