„Judriosios mugės“ organizatoriai ragina neišsigąsti lietaus

Sportas

Jau šį šeštadienį Klaipėdoje vyks septintus metus organizuojamas renginys „Judrioji mugė“. Šįkart dėl COVID-19 pandemijos šis renginys iš „Švyturio“ arenos persikelia į atvirą miesto erdvę – Malūno parką.

Benediktas Mickus

Renginys vyks nuo 10 iki 17 val.

Šeštadienį sinoptikai prognozuoja lietingą orą, tačiau organizatoriai ragina neišsigąsti ir aktyviai dalyvauti šioje jau tradicija tapusioje sporto šventėje.

„Tinkama avalynė, apsiaustas nuo lietaus ir gera nuotaika – viskas, ką turite turėti“, – pabrėžia vienas iš renginio organizatorių, laikinai Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos direktoriaus funkcijas atliekantis Darius Raišutis.

Šiame renginyje klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės nemokamą galimybę rasti daugiau nei 40 sporto šakų, taip pat daugybę būrelių, užimtumo įstaigų, projektų, seminarų, edukacijų ir dirbtuvių.

„Vienintelis ir išskirtinis sporto renginys šeimoms „Judrioji mugė“ jau antrus metus vienija jėgas su didžiausia Lietuvoje būrelių ir užimtumo muge „Z vaikai“ tam, kad pasiūlytų daugiausia veiklų, skirtų kryptingam mokslo metų užimtumui“, – sakė D. Raišutis.

Renginio metu vyks Šeimų sporto šventė, tad organizatoriai kviečia aktyviai dalyvauti visas šeimas.

Bus galima sužinoti daug naudingos informacijos ne tik apie sporto, bet ir apie meno, naujųjų technologijų, muzikos, užsienio kalbų, verslumą ir lyderystę, kūrybiškumą skatinančius būrelius ir kitas neformaliojo ugdymo veiklas.

„Šiemet naujovė yra ta, kad turėsime vandens zoną. Malūno tvenkinyje vyks vandens sporto pamokos ir parodomosios programos. Akį turėtų traukti vandenlenčių sportininkų pasirodymai“, – sakė „Z vaikai“ renginio organizatorė Meda Vaitiekūnaitė.

Viso renginio metu taip pat vyks įtraukiantys pasirodymai scenoje: šokių ir sporto kolektyvų prisistatymai, interaktyvios pamokos, viktorinos bei žaidimai.

Organizatoriai pabrėžia, kad dalyviai su savimi turėtų veidą dengiančias kaukes ir laikytųsi saugių atstumų ir kitų su COVID-19 susijusių saugumo instrukcijų.

„Judriosios mugės“ programa
Scenoje

10 val. „Judrioji mugė“ ir „Z vaikai“ renginio atidarymas;

10.05 val. „Šeimų sporto šventės“ atidarymas ir bendra mankšta kartu su Zumbos trenere Laura Maškova;

10.25 val. Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Gracija“ pasirodymas;

10.30 val. Klaipėdos miesto sporto centro „Viesulas“ olimpinių graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių pristatymas;

10.50 val. Mažųjų „Ropliukų“ varžybų apdovanojimai;

11.10 val. Všį Asmenybės ugdymo kultūros centro pristatymas;

11.15 val. Aikido pristatymas ir parodomoji programa;

11.35 val. VšĮ Meno psichologijos centro veiklų vaikams prisistatymas;

11.50 val. Diskusija „Sportininko sėkmės istorija“;

12.20 val. Sportinių ir pramoginių šokių klubo „Tendance“ parodomoji programa;

12.55 val. Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Gracija“ programa;

13 val. „Vaikų bėgimo“ ir „Šeimų estafetės“ varžybų apdovanojimai;

13.25 val. Sporto klubas „Okinava“ pasirodymas;

13.35 val. Šokių mokyklos „Way of move“ pasirodymas;

13.40 val. „Tina Dance fitness studio“ narių pasirodymas;

15 val. Laisvalaikio centro „Motion academy“ pristatymas;

15.10 val. „MiniBoss“ vaikų verslo mokyklos prisistatymas;

15.25 val. Šokio ir kūno kalbos mokykla „Hatora“ pristatys šokį „We will rock you“;

15.30 val. Zumba fiesta 2020.

Vandenyje

Nuo 13 val. WAKE INN vandenlenčių sportininkų pasirodymas (WAKE INN vandenlenčių parke);

Seminarai (palapinėje)

10 val. „Vaikų adaptacija priešmokyklinėse įstaigose. Iššūkiai ir sunkumai“ (seminarą ves Gražina Alminaitė-Vaivadienė – psichologė, kognityvinės ir elgesio terapijos terapeutė, STEP vadovė);

11 val. „Saldainiai, virusai ir imunitetas“ (seminarą ves Aušra Šunokaitė – visuomenės sveikatos priežiūros specialistė, dietistė);

12 val. „Tėvai, vaikai ir juos jungianti meilė“ (seminarą ves Šeimos ir vaiko gerovės centro socialinė darbuotoja Jūratė Kariniauskienė ir atvejo vadybininkė Vilma Vaitkienė);

13 val. „Vaikų finansinis raštingumas ir verslumas“ (seminarą ves Eglė Laurišonienė, ekonomistė, projekto Paršiukas Euriukas bendraautorė, ir Viktorija Vegelytė, UAB Versli klasė įkūrėja);

14 val. Prevencinis seminaras prieš patyčias „Nutylėti ar prabilti“ (seminarą ves Rita Staršelskienė – psichologė, rašytoja, socialinė pedagogė);

15 val. „Kaip, kokius ir kiek būrelių parinkti augančiam vaikui“ (seminarą ves Jolita Skirpstaitienė – sertifikuota „Points of you“ lektorė).

Startuko „Šeimų sporto šventė“ programa

9 val. Dalyvių registracija;

10 val. Startuko „Šeimų sporto šventės“ atidarymas ir mankšta (scena);

10.30 val. Mažųjų „Ropliukų“ turnyras;

10.50 val. Apdovanojimai mažieji „Ropliukai“ (scena);

11 val. „Vaikų bėgimas“;

12 val. „Šeimų estafetės“;

13 val. Apdovanojimai „Vaikų bėgimas“ ir „Šeimų estafetės“ (scena);

13.30 val. „Žmonų/mamų nešimas“;

14 val. „Ratuotos varžybos“ ir „Bėgimas su augintiniu“;

14.30 val. Apdovanojimai „Ratuotos varžybos“, „Bėgimas su augintiniu“ ir „Žmonų/mamų nešimas“ (scena).

Nuo 11.50 val. scenoje vyks diskusija „Sportininko sėkmės istorija“.

 Diskusijoje dalyvaus olimpietis, 2012 m. Europos treko čempionato bronzinis prizininkas, prieš kelias dienas Jonavoje Lietuvos dviračių plento čempionu tapęs Gediminas Bagdonas ir daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių bėgimo čempionas, rekordų autorius, Europos krosų dalyvis Benediktas Mickus. Pastarojo Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos auklėtinio iškovotų trofėjų lentynoje – per 200 medalių ir apie 30 taurių.

B.Mickus tris kartus iš eilės tapo Baltijos šalių čempionu, dalyvavo Europos komandiniuose čempionatuose, pasaulio studentų universiadoje, Europos kroso čempionatuose. Lietuvos čempionu ir prizininku tapo visose amžiaus grupėse, o Lietuvos suaugusių čempiono titulu džiaugiasi jau 11 metų.

B.Mickui priklauso 16-mečių 600 metrų Lietuvos rekordas uždarose patalpose. Taip pat Klaipėdos 400, 600 ir 800 metrų bėgimo rungčių uždarose patalpose bei 400 metrų stadione rekordai.

Gediminas Bagdonas – 2012 m. vasaros olimpinėse žaidynėse užėmė 58 vietą grupinėse plento lenktynėse. 2012 m. Europos treko čempionate pelnė bronzą omniumo rungtyje.

Nors jam jau 34 metai ir ne tik sportuoja, net ir treniruoja „Klaipėdos” dviratininkų komandą, tačiau praėjusį savaitgalį Jonavoje vykusiame Lietuvos dviračių plento čempionate vyrų grupinėse lenktynėse sugebėjo iškovoti pirmąją vietą.

G.Bagdonas šios rungties šalies čempionu tapo trečią kartą. Gediminas iškovojo 18-ąjį Lietuvos pirmenybių medalį (7 aukso, 8 sidabro, 3 bronzos) ir pagal medalių skaičių aplenkė čempionate nedalyvavusį Ignatą Konovalovą („Groupama – FDJ“, 8-6-3) bei Ramūną Navardauską („Nippo Delko One Provence“, 7-5-5).

Septynis sezonus Prancūzijos profesionalų komandai „Ag2r la Mondiale“ atstovavęs G. Bagdonas 168 km (6 ratai po 28 km) nuvažiavo per 3 val. 59 min. 2 sek. (vid. greitis – 42,17 km/h). Jis šalies grupinių lenktynių čempionu tapo ir 2012 bei 2018 metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

Į Dangę sugrįžo Vandens sporto festivalis

Šventinį liepos 6-osios rytą Dangės upėje šalia rekonstruotojo skvero prasidėjo Vandens sporto festivalis. Simonos Rizgelytės nuotr. Nuo 7 val. vyko ...
2022-07-06
Skaityti daugiau

Sportas

Padėkojo Klaipėdai už tinklinio varžybų organizavimą

Birželio pradžioje Klaipėdos Jono kalnelio prieigose vykęs pasaulinio lygio „Pro Beach Tour Futures“ serijos paplūdimio tinklinio turnyras sulaukia teigiamų atgarsių ...
2022-06-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas, Svarbu

Klaipėda pagerbė geriausius 2021-ųjų sportininkus

Penktadienio vakarą „Švyturio“ arenoje surengti tradiciniai Klaipėdos sporto apdovanojimai, kurių metu pagerbti geriausieji praėjusių metų sportininkai bei sportinių iniciatyvų autoriai. ...
2022-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This