„Judriojoje mugėje“ – galimybė susipažinti su būreliais

Fotoreportažai, Miestas

Emiija Breiterytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-08-29

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nors nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto Klaipėdą prausė lietus, jis nesutrukdė į Malūno parką susirinkti įvairius vaikų užsiėmimus organizuojančiai bendruomenei – čia iki 17 val. vyks jau septintus metus organizuojamas renginys „Judrioji mugė“, iki tol rengtas „Švyturio“ arenoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Dėl lietaus žmonių susirinko mažiau nei tikėtasi, bet dalyviai kviečiami neišsigąsti, šiltai apsirengti ir dalyvauti įvairiose veiklose: susipažinti su Klaipėdoje siūlomais būreliais, varžytis sporto rungtyse, klausytis nemokamų seminarų, susipažinti su sportininkais, pamatyti sporto kolektyvų pasirodymus.

Stenduose būrelių vadovai, mokytojai pristato užsiėmimus, kuriuos organizuoja per mokslo metus. Tėvai su vaikas gali prieiti prie kiekvienos palapinės, susipažinti ir pasikalbėti apie dominančius būrelius.

Vida Daukšienė – „Karjeros akademijos“ įkūrėja, dėstytoja, greitojo skaitymo specialistė, mugėje pristato greitąjį skaitymą.

„Šiais laikais informacijos kiekis labai didelis. Vaikai apkrauti informacija, nebenori skaityti klasikos, popierinių knygų. Reikėtų mokyti vaikus, kaip greitai susidoroti su informacija. Yra greito skaitymo metodikos, kurių išmokęs vaikas skaito greičiau – padidina du tris kartus savo skaitymo greitį“, – teigė V. Daukšienė.

Išskirtinę veiklą pristato Rima Žadeikienė, vaikų laisvalaikio centro „Smaragdo uostas“ ir privataus darželio direktorė.

„Mūsų išskirtinumas yra žongliravimas, diabolas, lėkštės ir panašūs dalykai. Vaikus supažindiname su tokiais įrankiais“, – pasakojo ji.

Mugėje nemažai šokių kolektyvų stendų. Vienas jų – šokių mokykla „Way of move“, kurią įkūrė Gabrielė Raudytė. Tai holistinė šokių mokykla, kurioje mokoma šiuolaikinio šokio, salsos, jogos, bačiatos, solo latino šokių.

Vaikai kartu su tėvais kviečiami dalyvauti įvairiose rungtyse, estafetėse, tokiose kaip „Vaikų bėgimas“, „Žmonų arba mamų nešimas“, „Ratuotos varžybos“, „Bėgimas su augintiniu“. Kiekvienas dalyvavęs gauna medalį, o laimėjusieji – prizininko medalį, rėmėjų dovanas.

Tėvai kviečiami užsukti į didelę baltą palapinę – joje vyksta nemokami seminarai, tokie kaip „Tėvai, vaikai ir juos jungianti meilė“, „Vaikų finansinis raštingumas ir verslumas“, „Kaip, kokius ir kiek būrelių parinkti augančiam vaikui“.

SCENOJE

12.20 val. Sportinių ir pramoginių šokių klubo „Tendance” parodomoji programa.

12.55 val. Klaipėdos miesto sportinių šokių klubo „Gracija” programa.

13 val. Vaikų bėgimo ir Šeimų estafetės varžybų apdovanojimai.

13.25 val. Sporto klubas „Okinava” pasirodymas.

13.35 val. Šokių mokyklos „Way of move” pasirodymas.

13.40 val. „Tina Dance fitness studio” narių pasirodymas.

15 val. Laisvalaikio centro „Motion academy” pristatymas.

15.10 val. „MiniBoss” vaikų verslo mokyklos prisistatymas.

15.25 val. Šokio ir kūno kalbos mokykla „Hatora” pristatys šokį „We will rock you”.

15.30 val. Zumba fiesta 2020.

VANDENYJE

Nuo 13 val. WAKE INN vandenlenčių sportininkų pasirodymas (WAKE INN vandenlenčių parke).

SEMINARAI (palapinėje)

12 val. „Tėvai, vaikai ir juos jungianti meilė” (seminarą ves Šeimos ir vaiko gerovės centro socialinė darbuotoja Jūratė Kariniauskienė ir atvejo vadybininkė Vilma Vaitkienė).

13 val. „Vaikų finansinis raštingumas ir verslumas” (seminarą ves Eglė Laurišonienė – ekonomistė, projekto „Paršiukas Euriukas“ bendraautorė ir Viktorija Vegelytė – UAB Versli klasė įkūrėja).

14 val. Prevencinis seminaras prieš patyčias „Nutylėti ar prabilti” (seminarą ves Rita Staršelskienė – psichologė, rašytoja, socialinė pedagogė).

15 val. „Kaip, kokius ir kiek būrelių parinkti augančiam vaikui” (seminarą ves Jolita Skirpstaitienė – sertifikuota „Points of you” lektorė).

STARTUKO ŠEIMŲ SPORTO ŠVENTĖ PROGRAMA

12 val. Šeimų estafetės.

13 val. Apdovanojimai: Vaikų bėgimas ir Šeimų estafetės (scena).

13.30 val. Žmonų/mamų nešimas.

14 val. Ratuotos varžybos ir Bėgimas su augintiniu.

14.30 val. Apdovanojimai Ratuotos varžybos, Bėgimas su augintiniu ir Žmonų/mamų nešimas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”153286,153287,153288,153289,153290,153291,153292,153293,153294,153295,153296,153297,153298,153299,153300,153301″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Malūno parke statomi spąstai bebrams

Klaipėdiečiams socialiniuose tinkluose dalinantis bebrų nugraužtų medžių vaizdais Malūno parke, savivaldybė praneša, jog imasi šių gyvūnų sutramdymo. Ties tvenkiniu šiuo ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas

Sutvarkytas Malūno parkas

Klaipėdoje sutvarkyta dar viena viešoji erdvė – Malūno parkas, anksčiau vadintas Trinyčių vardu. Dviem etapais vykdyti jo sutvarkymo darbai iš ...
2023-09-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Mirusiuose „Trinyčiuose” vėl suplanavo daugiaaukščius daugiabučius

7 laiptinės, 9 liftai, 273 vieno-keturių kambarių butai, kurių plotas – nuo 28 iki 100 kv. metrų: toks daugiabučių komplekso projektas pačiame ...
2023-08-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This