„Klaipėdos vanduo“ laikinai nepriims „Grigeo Klaipėda“ nuotekų

Verslas

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ praneša laikinai stabdanti nuotekų priėmimą iš AB „Grigeo Klaipėda“.

Šių metų sausį „Grigeo Klaipėda“ buvo išduotos prisijungimo sąlygos. Nuo birželio mėnesio buvo pasirašyta trumpalaikė sutartis, kurioje aiškiai nurodyta, kad įmonė negali viršyti suminės taršos norint gamybines atliekas leisti į miesto nuotekų tinklus.

Skelbiama, jog ši sutartis buvo sudaryti vienam mėnesiui, kuri buvo pratęsta du kartus (liepos ir rugpjūčio mėn.). AB „Grigeo Klaipėda“ birželio ir liepos mėnesiais ženkliai sumažino išleidžiamų teršalų koncentraciją, tačiau savaitgalį pasiekus suminės taršos limitą „Klaipėdos vanduo“ nutraukia laikiną sutartį.

„Nuolat kontroliuojame „Grigeo Klaipėda“ į miesto nuotekų tinklus išleidžiamų nuotekų taršą ir kiekį. Bendraujame su AB „Grigeo Klaipėda“ ir abejoms šalims buvo žinoma, kad šį savaitgalį bus pasiektas suminės taršos limitas. Informavome AB „Grigeo Klaipėda“ apie sutarties nutraukimą, taip pat šiandien uždarysime sklendes, kad nuotekos nebūtų leidžiamos į Dumpių nuotekų valyklą“, – pranešime žiniasklaidai pažymi bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Pranešama, jog dėl naujos trumpalaikės sutarties sudarymo bus sprendžiama, tik įvertinus situaciją Dumpių nuotekų valykloje ir nustačius leidžiamą teršalų kiekį ir taršą.

1 Comment

  1. Vladas

    Bet Grigeo tai gera kontora, prieš kelias dienas rašo, mes stojame, nes svarbu tvarkyti kvapus, o pasirodo, kad tai eilinis jų viešųjų ryšių specialistų žingsnis, po dviejų dienų paaiškėja, kad jų nuotekų niekas priimti negali, todėl ir turi sustoti. Gėda Eikinai !!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje ir rajone atpigs vanduo?

Valstybinė energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) kitą savaitę tvirtins AB „Klaipėdos vanduo“ geriamojo vandens ir nuotekų bei paviršinių nuotekų bazines kainas ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Ketvirtadienį dalis klaipėdiečių neturės vandens

Ketvirtadienį, kovo 28 d., nuo 9 iki 17 val., Šiaulių gatvės gyventojai turės išsiversti be vandens. „Klaipėdos vanduo” praneša, jog ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This