Izoliacija LCC tarptautinio universiteto studentams neprailgo

Švietimas

Dvi savaitės be jokio gyvo kontakto su kitais žmonėmis. Draudimas išeiti pasivaikščioti ar pasėdėti kavinėje. Visas šias izoliacijos patirtis tikrai norisi kuo greičiau pamiršti. Tačiau LCC tarptautinio universiteto studentai savo izoliacijos patirtimis griauna nusistovėjusią nuomonę, jog tai yra nuobodi ir niūri patirtis, kurią norisi kuo greičiau pamiršti, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Saviizoliacijos metu mes turėjome galimybę išlikti aktyvūs. Universitetas organizavo įvairius iššūkius, nuotolinius susitikimus, paskaitas, net renginius. Arbata ir kava mums nemokamai buvo tiekiama kasdien, maistas taip pat atkeliaudavo į kambarius. Esu labai dėkinga universitetui už tai, kad nuolat gaudavome naujausią informaciją, susijusią su COVID-19 situacija, už darbuotojų ir savanorių atliktą sunkų darbą, stengiantis, kad mūsų gyvenimas šiuo laikotarpiu būtų kuo lengvesnis“, – sakė izoliaciją jau atlikusi antro kurso studentė iš Albanijos Inna Pulaj.

Jai antrino ir pirmo kurso studentė Yuliia Odynets iš Ukrainos: „Nuo pat pirmos dienos buvau maloniai nustebinta, kaip mumis rūpinamasi. Net mūvint kaukes ir pirštines bei laikantis saugaus atstumo, trumpi pokalbiai visuomet šildė širdį. Aš esu labai dėkinga kiekvienam universiteto darbuotojui ir savanoriui už tai, kad visuomet buvo greta, kai tik mums kažko prireikdavo“.

Tokių studentų kaip Ina ir Julija, kuriems atvykus į Lietuvą, visų pirma, reikia dviem savaitėms izoliuotis, LCC tarptautinis universitetas į bendrabučius jau priėmė kiek daugiau nei šimtą. Kelių dešimčių studentų dar laukiama. Studentų izoliacijos laikotarpiu jų maitinimu, užimtumu ir gera savijauta rūpinasi per 10 savanorių ir universiteto darbuotojų. Studentai gali užsisakyti maisto planus iš universiteto valgyklos, taip pat užsisakyti maistą iš kitų miesto kavinių ar maisto produktus su atvežimo į bendrabutį paslauga.

„Iki šiol saviizoliacijoje buvusiems studentams suorganizuotos kelios dešimtys veiklų. Studentus kvietėme priimti žingsnių iššūkį. Nugalėtoja iš Ukrainos per savaitę kambaryje pratrepsėjo daugiau nei 104 tūkstančius žingsnių. Studentai taip pat buvo kviečiami priimti atsispaudimų iššūkį, kurio nugalėtoju buvo pripažintas studentas iš JAV, padaręs net 31 atsispaudimą. Studentams pasiūlyta naudotis virtualiomis bibliotekos paslaugomis ir skaityti elektronines knygas arba išsirinkti knygą, kurią savanoris atneša ir palieka prie kambario durų. Universiteto kapelionas rūpinasi studentų dvasine būsena, o universiteto psichologė kviečia į asmenines konsultacijas. Saviizoliacijoje esančių studentų įtraukimą į įvairias veiklas tęsime ir toliau”, – dalinosi LCC tarptautinio universiteto prorektorė Studentų ugdymo reikalams Margarita Pavlovič.

LCC tarptautinis universitetas savo studentus, kuriems reikalinga izoliacija, pradėjo priimti jau nuo rugpjūčio pradžios. Izoliacijai skirtuose bendrabučių aukštuose palaipsniui izoliavosi bei toliau ją tęsia studentai iš Albanijos, Kazachstano, Armėnijos, Serbijos, Bulgarijos, JAV, Vokietijos, Airijos, Ukrainos, Rusijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

LCC - Moterų lygos sidabras

„SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ trofėjus grįžta į sostinę. Eglės Zabotkaitės vedamos Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės Klaipėdoje trečiadienio vakarą rezultatu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Finalo starte „Kibirkštis“ atėmė namų pranašumą iš LCC

Čempionių titulą ginančios Vilniaus „Kibirkšties“ krepšininkės triumfavo „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos“ finalo starte. Sostinės komanda Klaipėdoje antradienio vakarą ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sportas

LCC - lygos finale

Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas pirmą kartą klubo istorijoje pateko į MLKL finalą. Viliaus Stanišausko auklėtinės išvykoje trečiadienio vakarą rezultatu 71:64 ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This