Vicemeras išsaugojo postą

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto taryboje – į istoriją pateksiantis įvykis. Pirmadienį politikai sprendė, ar iš pareigų atleisti Klaipėdos mero pavaduotoją Arūną Barbšį, kuriuo nepasitikėjimą pareiškė 11 opozicijos atstovų.

Arūnas Barbšys.

Slaptame balsavime vicemeras sulaukė miesto tarybos narių palaikymo. Iš viso balsavo 30 miesto tarybos narių, 12 politikų balsavo už vicemero atleidimą, 12 buvo prieš, o šeši susilaikė. Tai reiškia, kad vicemeras postą išsaugojo.

„Noriu padėkoti už pasitikėjimą ir skirsiu visas jėgas darbui”, – patikino Klaipėdos mero pavaduotojas A. Barbšys.

Miesto tarybos sprendime, kurį pristatė Liberalų sąjūdžio atstovė Alina Velykienė nurodyta, jog A. Barbšys turėtų būti atleistas rugpjūčio 31 dieną, o jam būtų išmokėta dviejų mėnesių atlyginimo dydžio kompensacija.

„Mano tiesioginis vadovas – meras – man priekaištų neturi, todėl esu nusiteikęs savo patirtį ir žinias panaudoti toliau dirbdamas klaipėdiečių naudai“, – iš tribūnos patikino A. Barbšys.

Miesto tarybos nariai jį apibėrė klausimais, tačiau didžioji jų dalis buvo iš opozicijos lūpų. Miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus vicemero paprašė patikslinti, kokia yra jo asmeninė nuomonė, ar Klaipėdai yra reikalingas pietinis aplinkkelis, nes mero pavaduotojas Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje yra pasakęs, kad toks aplinkkelis miestui yra nereikalingas.

„Niekada neteigiau, kad jo nereikia. Aš tik išsakiau tai, ką teigia Susisiekimo ministerijos vadovai, kad toks aplinkkelis su keturiomis eismo juostomis miestui yra nereikalingas. Jei projektui bus atlikta korektūra, toliau bus sprendžiamas jo likimas. Mano nuomone, jis yra reikalingas“, – teigė A. Barbšys.

L. Girskienės paklaustas, kokiomis savo iniciatyvos gali pasigirti, A. Barbšys tvirtino, jog daugiausia dėmesio per savo pusantrų metų trunkančią kadenciją skyrė miesto ir uosto bendriesiems planams, aplinkosaugos ir taršos klausimams.

„Kandidatuojate į Seimą ir tai darote vienmandatėje apygardoje. Kaip vertinate, ar šiandieninė interpeliacija nėra su tuo susijusi?“ – vicemero klausė jo partijos kolega Rimantas Didžiokas.

A. Barbšys teigė, jog pamąstymų šia tema gali būti, nes dabar toks laikas, tačiau tiksliai atsakyti negali.

Vicemeras negalėjo atsakyti ir į naujos frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ narės Vaidos Raugelės klausimą.

„Faktas, jog Klaipėdai reikia geriausių ir kompetentingiausių miesto vadovų. Kaip savo kompetenciją vertinate savo frakcijos kontekste – ar esate geriausias iš visos frakcijos?“ – klausė politikė.

A. Barbšys teatsakė: „Leiskite į šį klausimą neatsakyti“. Į tai iškart sureagavo konservatorių frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis.

„Vicemerui buvo užduotas ne visai korektiškas klausimas. Galiu atsakyti, kad tai yra puikus žmogus, gebantis dirbti ir žiūrintis į ateitį. Mūsų pasirinkimas skirti jį vicemeru buvo bendras ir manome, kad jis turi likti šiame poste ir dirbti toliau“, – teigė A. Kaveckis.

Vicemerą gynė ir kitas konservatorius Andrius Petraitis.

„Mąstau, kodėl mes šiandien susirinkome. Vicemeras nebuvo įsivėlęs į jokius skandalus. Vienintelė priežastis, kuri ateina į galvą, yra artėjantys Seimo rinkimai. Vietos politologai prognozuoja, jog antrame ture A. Barbšys susitiks su Liberalų sąjūdžio kandidatu. Todėl manau, kad šio šou tikslas yra pakenkti, kad Liberalų sąjūdžio kandidatas turėtų geresnius šansus“, – dėstė A. Petraitis.

Jam antrino konservatorius Kazys Bagdonas, kuris patikino, kad tokiame spektaklyje negali dalyvauti, todėl posėdžių salę paliko dar prieš slaptą balsavimą.

„Kas ką nori matyti, tą ir gali įžvelgti, bet yra keli vicemero darbo niuansai. Pavyzdžiui, kai kilo „Grigeo“ skandalas, nors aplinkosauga yra vicemero kuruojama sritis, jis dalyvavo kažkokioje konferencijoje Vilniuje, o ne buvo Klaipėdoje karštuose įvykiuose. Šiandien yra klausimas, ar vicemero veiklos tęsimas tenkina tiek miesto tarybos narius, tiek miestiečius. O pritempti prie Seimo rinkimų galima kiekvieną klausimą“, – teigė miesto tarybos narys Edmundas Kvederis.

Žodžių į vatą tradiciškai nevyniojo miesto tarybos narė Nina Puteikienė.

„Man būtų likęs geresnis įspūdis, jei vicemeras šiandien iš tribūnos nebūtų pristatęs savo darbų. Reikalavimai vicemerui yra keliami dideli. Praėjusią kadenciją abu dirbome opozicijoje, jis buvo Kontrolės komiteto pirmininkas. Visi tie projektai, kurie prieš ketverius metus buvo problema, dabar jau yra tęstiniais darbais. Jei šiandien į tarybos posėdį ėjau abejodama, kaip balsuoti, bet vicemero pasisakymas mane įtiko, kad turiu balsuoti už atstatydinimo projektą“, – kalbėjo N. Puteikienė.

Pastarąjį kartą uostamiesčio vicemerą išversti iš posto bandyta prieš 11 metų. Tuomet opozicijos nemalonę dėl neveiklumo buvo užsitraukęs tuometis Klaipėdos mero pavaduotas Benas Šimkus.

„Atvira Klaipėda“ primena, jog 11 miesto tarybos narių dar liepos 9 dieną Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteikė pranešimą dėl nepasitikėjimo A. Barbšiu. Pranešime nurodoma, jog nepasitikėjimas vicemeru reiškiamas dėl jo negebėjimo koordinuoti priskirtų sričių, turimos nekompetencijos, situacijos nesuvokimo ir neveiklumo. Pranešimą pasirašė opozicijai priklausantys politikai: Alina Velykienė, Jurij Šeršniov, Arūnas Tuma, Edmundas Kvederis, Saulius Budinas, Arvydas Vaitkus, Lina Skrupskelienė, Ela Andrejeva, Ligita Girskienė, Romaldas Idzelevičius ir Nina Puteikienė.

Tam, jog Klaipėdos vicemeras A. Barbšys būtų atleistas iš pareigų, slaptame balsavime už tai turėjo balsuoti daugiau nei pusė – 16 iš 31 miesto tarybos narių. Opozicijai priklauso 14 politikų, o valdančiajai daugumai – 17.

 

24 Comments

  1. Darius Simanaitis

    tokie balsavimo rezultatai parodė, kad žmogus tikrai dirba, tikrai ne populistas ir yra pakankamai norinčių į jo vietą…

    Reply
  2. RINKIMAI 2020

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…

    Reply
  3. beraštis

    vicemeras …skamba neblogai

    Reply
    • ir dar

      teistas frakcijos pirmininkas, dar ten kokią profkę baigęs 🙂

  4. Hražvydas

    Libai su Simonke ,Elida,Vyčiu Žvikiene ,patyrė fiasko.Kiek dar intrigų jie galės priregzti?Kaveckio,vietoj sodinčiau visus pašlemėkus į vieną suolą.Užteks jiems intriguoti ir trugdyti miestui judėti į priekį. Atskalūnams vieta opozicijoje ir taškas.Pavargo Klaipėda nuo jų.

    Reply
    • Geda

      O taip! Teistas Kaveckis yra Klaipedos konservatoriu vedlys! Klaipeda mato, kad toli eis chebryte.

    • atsirado lyderiai

      miestas virsta į dulkių ir smarvės krūvą su niekaip nesutvarkomom gatvėm. Tokį šiukšlyną tik Kaunas matė prie konservatoriaus Kupčinsko…

    • Br.

      Ar nebus tik kad konservatoriai su Kaveckiu ant suoliuko sedes? Balsavimas parode kiek juos palaiko -12 is 31. Patys 7 konsercatoriai ir 5 grubliauskininkai (is 6).

  5. Tik priminsiu

    Miestiečiai, kurie domysi politika žino, kad visa liberalų sąjūdžio frakcija balsavo už 2019 m. VšĮ “ Gatvių apšvietimas” ataskaitą. Skandalinga įmonės veikla kratoma teisėsaugos; Po VšĮ ,,Jūros šventė” vadovui nepatogių klausimų buvo kreiptasi į etiką dėl A.Barbšio, A. Kaveckio; VšĮ ,,Klaipėdos universitetinė ligoninės” vadovo veikla COVID 19 su gydytojais dėl apsaugų, taip pat pat buvo pritarta 2019 m. ataskaitai. Tai čia kas, kas įsikibę liberalai, ar konservatoriai ? Tikrai klausimas? Matau vieną, kad darbai mieste vyksta kaip niekad, miestas gražėja, o čia aišku liberalai matyt pavydi? Taip pat, matomai, prieš rinkimus sugalvojo pasiiarinti tokiu veiksmu. Ačiū, liberalų nebereikia 😉

    Reply
    • Arunas

      Nurimk, Kaziuk. Isgerk arbatytes.

  6. Anonimas

    Ot kaip konservatoriai isikibe i postus! Neiskrapstysi!

    Reply
  7. Juokdarys

    UŽ prabalsavo 12 nors valdančioji koalicija 17-a. Tai nu kur čia koks pasitikėjimas.

    Reply
    • Ne visai taip

      Už reiškia “už nušalinimą”.

  8. Klaipediete

    Manau kad N. Puteikiene norėtų šitą postą užimti.

    Reply
  9. Simona

    Balsavimo rezultatas- 12 už nuėmimą, 12 prieš. Tai nėra pasitikėjimas . Tai rezultatas kuris rodo kad vicemeras pasitikėjimo neturi, net koalicijoje kurioje yra16 žmonių.

    Reply
  10. nu ir va

    degraduojame toliau…kažkas iš tarybos sugalvojo sau privilegijų ir jas įgyvendins, o miestas tegul ritasi toliau duobėn.

    Reply
  11. Klaipėdietis

    Koks meras, vicemeras, toks ir miestas… Plungė, Telšiai, Marijampolė turi naujus viadukus per geležinkelius, Mažeikiai statosi. O ką Klaipėda? nėra pinigų? o tuo tarpu uostas milijonus „varto” ir sunkiuoju transportu gadina gatves.
    p.s. kaip ten Šilutės pl. asfaltuojate, jeigu jau duobės atsirado. Kur techninė priežiūra???

    Reply
    • Šarka!

      Jau vėl iš naujo galės taisyti Šilutės plentą. ?

  12. Nieko naujo pas dudorių dvokiančiam laive

    Koks dudorius toks ir pavaduotojas. Apskritai Klaipėdos taryba yra tragiška, gėda. Gal Keveckis ir pora jaunų dar dar, o kiti sedintys ilgai miesto taryboj yra kažkokie nevykėliai.

    Reply
  13. Nuomonė

    Nepaėjo libų organizuotas gelbėjimo ratas Gentviliukui rinkimuose. Visomis išgalėmis stumiamas į Seimą per vienmandatę. Net Vaičekauską, prieš tai laimėjusį Pajūrio apygardoje, patraukė. Tokios intrigos vargu ar padės.

    Reply
    • Rytė

      Nu prie ko čia Gentviliukas? Prie ko čia Vaičekauskas? Visiškas tinginys Barbšys yra ir be nuovokos elementarios

    • konservų atmazai :)

      kai paskiri nesusigaudantį valdyti miestui nebėra ką ir pasakyti. Nieko miestiečiai mato, koks bardakas prie konservatorių mieste užvirė.

  14. Jonas

    Protingi visada arba balsuoja už, arba susilaiko, kad balsuoti prieš – trūksta argumentų.

    Reply
  15. Fui ....

    Nesuprantu ” susilaikiusių ” …Mano galva arba turi nuomonę arba neturi ….O jei ” susilaikai ” gal užimi protingo asmens vietą taryboje ? Taip ir murkdomės ” susilaikydami ” ir ne tik šiuo klausimu …fui….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Pradės projektuoti poliklinikos rekonstrukciją

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, kad netrukus bus pradėtas rengti Klaipėdos miesto poliklinikos kapitalinio remonto techninis projektas. Miesto savivaldybė jau baigė konkursines ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This