Rudens sezoną pradeda su „Lietinga diena Niujorke”

Kultūra

Naują sezoną kino klubas pasitinka su romantine komedija „Lietinga diena Niujorke“.

Filmo režisierius Woody Allen‘as jau ne kartą įrodė, kad sugeba praskaidrins rudenines nuotaikas tokiomis įsimintinomis savo juostomis kaip „Manhatanas“, „Hana ir jos seserys“ , „Anė Hol“ „Vidurnaktis Paryžiuje“ ar „Su meile, Roma“… Jungdamas savo kūryboje džiazą,  filosofiją, Fellini ir Bergmaną, jis sukūrė savitą kino stilių ir humorą, kuris lengvai atpažįstamas bet kuriame jo darbe.

Šį kartą režisierius žiūrovus sugrąžina į savo mylimą Niujorką. Dėka seno Woody Alleno operatoriaus-partnerio ir trijų „Oskarų“ laureato Vittorio Storaro meistriškumo, akis juostoje džiugins nuostabūs miesto kadrai bei stilingi herojų kostiumai, gaivi fortepijono muzika ir neerzinantis montažas – viskas, ko ir reikia šio filmo peržiūrai kino teatre, o ne kompiuterio ekrane.

Istorijos centre – jauna pora Ešlė ir Getsbis (aktoriai Elle Fanning ir Timothée Chalamet), gavę progą praleisti dieną „niekuomet nemiegančiame mieste“.

Ešlė, gyvenime siekianti karjeros ir sėkmės, turės skirti porą valandų padaryti interviu su žymiu Amerikos filmų režisieriumi Rolandu Polardu (akt. Lievas Schreiberis), o visą likusį laiką įsimylėjėliai galės leisti kaip nori.

Tuo metu Getsbis, gyvenimo nuotykiams lengvai pasiduodantis jaunuolis, pasineria į nenuspėjamą gimtojo miesto įvykių srautą. Ir šie įvykiai pasisuka kiek netikėta linkme. Akivaizdu, kad Ešlei ir Getsbiui ateina rimtų išbandymų metas, po kurių jie galiausiai supras, ar jiems yra lemta būti kartu, ar visgi reikės pasukti skirtingais keliais. Filmas leidžia suvokti vieną tiesą – žmonės kartais nesugeba pasirinkti sau tinkamo gyvenimo partnerio…

Filmas „Lietinga diena Niujorke“ bus demonstruojamas rugsėjo 9 d. 18 val. Kultūros fabriko kino salėje. (Bangų 5A, Klaipėda).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This