Rugsėjo 3-5 dienomis – unikalus Klaipėdos pilies džiazo festivalis

Kultūra

Šiemet dėl visiems puikiai žinomų aplinkybių tradicinis, jau 26-asis, Klaipėdos pilies džiazo festivalis buvo netradiciškai nukeltas į rudens pradžią, bet tai tik pavertė jį dar unikalesniu.

Šių metų festivalis neabejotinai išsiskiria atlikėjų iš Lietuvos gausa – nuo puikiai žinomų scenos grandų iki spalvingo džiazuojančio jaunimo, taip pat jį pavyko praturtinti ir pasaulio džiazo muzikos žvaigždėmis iš Prancūzijos, Graikijos, Jungtinės Karalystės ir kt.

Big Al & The Jokers iš Latvijos

„Džiazas išgyveno pasaulinius karus, segregaciją – išgyvens ir pandemijos išbandymus“, – pranešime žiniasklaidai sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Ketvirtadienį 18 val. festivalį pradės daugiau nei 15 metų gyvuojanti Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro džiazinio meno raiškos studija – „Junior City Jazz“. Iškart po to – naujausias kvarteto Cappella‘A darbas „Soul Train Project“ – pasiilgusiems klaipėdietiško skambesio ir jausmų. Vakarą užbaigs LMTA Sluškų rūmuose prie Neries susikūrusi grupė „Nėris jazz sextet“, atliekanti originalias kompozicijas, sukurtas grupės gitaristo Federico Leder.

Penktadienį nuo 18 val. festivalio gerbėjai scenoje išvys tradicinio džiazo puoselėtojus, klaipėdiečius – „Memeland“, projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoją Evitą Cololo su džiazo grupe, iš Lenkijos atvykusį bosinės gitaros virtuozą Wojtek Pilichovski & Young power bei nuotaikingus ir abejingų nepaliekančius rokenrolo, džaivo bei bliuzo muzikantus Big Al & The Jokers iš Latvijos.

Šeštadienį 16 val. socialiniame klube „Raketa“ (Bangų g. 5A) vyks Roberto Semeniuko meistriškumo pamoka, o nuo 18 val. Šiaurinio rago scenoje pasirodys lietuviškos scenos diva ir vokalo profesionalė – Rūta Ščiogolevaitė, iš Jungtinės Karalystės atvykęs ir stulbinančiu vokalu ištisas minias žavintis pianistas Anthony Strong, charizmatiškoji Graikijos R&B, Hip Hop ir soul-funk atlikėja, dainų autorė bei šokėja Love Itoya bei bliuzo legenda, vokalistas ir trimitininkas – Boney Fields & BFB iš Prancūzijos.

XXVI Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms – rugsėjo 3-5 dienomis Klaipėdos Šiauriniame rage. Visi renginiai nemokami.

2 Comments

  1. Klaipėdiečiai

    siūlau visiems save gerbiantiems klaipėdiečiams boikuotuoti Grubliausko šeimos biznį ir neiti į šitą renginį kurį nuolatos remia taršiausios miesto įmonės ir kaip meras nuolat viešai teigia ” su jomis tariamasi”. Gal pagaliau suvoks ir mūsų meras kas yra padorumas ir tuo pačiu duosime pasaulio džiazo atstovams kas yra kas. Tegyvuoja laisvas ir nepriklausomas Džiazas.

    Reply
    • Ingrida

      Pritariam ir tikrai nedalyvausim. Puota maro metu, o ne festivalis cia!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This