Džiazo festivalis: beliko viena diena

Fotoreportažai, Kultūra

Penktadienį Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje pasirodė žvaigždės iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

„Kaip jau tapo įprasta, koncertus pasitiko lietus, tačiau visai netrukus pragiedrėjęs dangus ir pasirodžiusi saulė greitai visus sušildė bei leido mėgautis kerinčia talentingų atlikėjų muzika“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Penktadienio koncertus pradėjo ir profesionaliai atliktomis improvizacijomis bei subtiliomis kompozicijomis publiką džiugino tradicinio džiazo puoselėtojai, klaipėdiečiai – grupė „Memeland“.

Iškart po jų į sceną lipo televizijos projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoja, atlikėja Evita Cololo su džiazo grupe. Švelnios ir svajingos melodijos labai tiko besileidžiančios saulės fone.

Vėiau nuo pirmos natos vienu ritmu judėti privertė nuotaikingieji ir abejingų nepaliekantys rokenrolo, džaivo bei bliuzo muzikantai Big Al & The Jokers iš Latvijos.

Vakarą užbaigė vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų, nuoširdus, tikras ir originalų muzikos skambesį turintis Wojtek Pilichowski. Šiemet festivalio gerbėjus jis stebino naujomis spalvomis, kurių pasirodymui suteikė specialiai šiam festivaliui suburtas jaunų, talentingų ir profesionalių muzikantų projektas „Wojtek Pilichowski & Young power“.

Šeštadienis – trečioji, paskutinė 26-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena.

Pirmasis renginys – 16 val. Socialiniame klube „Raketa“ (Bangų g.5A) vyksianti Roberto Semeniuko meistriškumo pamoka.

Nuo 18 val. Šiauriniame rage žiūrovai galės pasimėgauti Rūtos Ščiogolevaitės atliekama muzika, iš Jungtinės Karalystės atvykusio stulbinančio balso savininko ir pianisto – Anthony Strong romantiškomis melodijomis. Į pozityvios muzikos ir šokių sūkurį įtrauks charizmatiškoji R&B, Hip Hop ir soul-funk atlikėja, dainų autorė bei šokėja Love Itoya iš Graikijos, o festivalį užbaigs bliuzo legenda, vokalistas ir trimitininkas Boney Fields & BFB iš Prancūzijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato pirmuosius svečius

XXX Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 27-29 dienomis Teatro aikštėje. Jo organizatoriai pagarsino pirmuosius renginio svečius –  grupę ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Kultūra

„JazzFest Budapest“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis pasirašė bendradarbiavimo sutartį

„JazzFest Budapest“ – mieste, koncertų salėse, klubuose bei viešose erdvėse vykstantis džiazo festivalis, kuriame pasirodo pasaulinės džiazo žvaigždės ir vietiniai ...
2023-11-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Džiaze - ne vien tik merginos

Gyvenimas yra nenuspėjamas, sugebantis nustebinti netikėtais savo posūkiais. Nuostabu būna gimtojo miesto ar net šalies koncertų salėse ar aikštelėse išvysti ...
2023-10-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This