Klaipėdoje – 3, šalyje – 43 nauji COVID-19 atvejai

Koronavirusas, Svarbu

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per šeštadienį Lietuvoje patvirtinti 43 koronavirusinės infekcijos atvejai. 19 iš jų registruota Vilniaus, 11 Kauno, 6 Šiaulių apskrityse. Dar po 3 atvejus patvirtinta Klaipėdos ir Tauragės apskrityse bei 1 Marijampolėje.

Po kontakto su sergančiaisiais, epidemiologų vertinimu, užsikrėtė 33 žmonės. 9 asmenų užsikrėtimo aplinkybių specialistams nustatyti nepavyko.

Nauji susirgimai-  židiniuose

Per praėjusią parą registruoti 3 nauji židiniai. Du iš jų užfiksuoti Klaipėdos apskrityje. Per vakar parą COVID-19 patvirtinta vienam „Klaipėdos energija“ darbuotojui. Tai antrasis susijęs susirgimas, apie pirmąjį NVSC pranešė vakar. Pirmojo asmens užsikrėtimo aplinkybės nenustatytos.

Asociatyvi Martyno Vainoriaus nuotr.

Antrasis naujas židinys – Klaipėdoje rugpjūčio 28 d. vykusi šeimos šventė. Vakar COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, bendravusiam su šios šventės dalyviu. Vertinama, kad su protrūkiu dabar iš viso siejami 3 koronaviruso atvejai. Pirmasis atvejis patvirtintas rugsėjo 1 d.

6 nauji atvejai siejami su židiniu Šiauliuose veikiančioje siuvimo įmonėje. Irgi 6 atvejai Vilniaus apskrityje siejami su asmenine švente, vykusia rugpjūčio 28 d. Trakų rajone.

5 atvejai, vakarykštę parą registruoti Kauno apskrityje, yra siejami su židiniu dėl rugpjūčio 22 d. Raseinių rajone vykusios šeimos šventės. Iš viso, epidemiologų vertinimu, šiuo metu su šiuo židiniu siejama 10 koronaviruso atvejų, įskaitant patvirtintus per vakar. Vienas iš asmenų, kuriam koronavirusas patvirtintas vakar, yra Raseinių Šaltinio progimnazijos, kur penktadienį nustatytas pirmasis susirgimas, mokinys. Sąlytį turėję asmenys nustatinėjami.

2 atvejai, vakar nustatyti Tauragės apskrityje, yra siejami su protrūkiu viename iš kariuomenės dalinių. Iš viso su šiuo židiniu siejami 35 susirgimai, įskaitant patvirtintus praėjusią parą.

Be to, dar 1 atvejis Tauragės apskrityje siejamas su įmone, dalyvaujančia Vilniaus kogeneracinės jėgainės (VKJ) statybos projekte. Iš viso su šiuo protrūkiu dabar siejama 15 susirgimų.

Vienas vakar Vilniaus apskrityje nustatytas atvejis yra siejamas su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Šiuo metu registruoti 47 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Be to, dar vienas naujas atvejis, registruotas Vilniuje, siejamas su protrūkiu choruose. Vertinama, jog tai – 33 susijęs COVID-19 atvejis.

Trečiasis naujas protrūkis per vakarykštę parą registruotas logistikos įmonėje Vilniaus apskrityje. Koronavirusas patvirtintas vienam įmonės darbuotojui. Iš viso šiuo metu registruoti 3 susiję susirgimai. Pirmasis nustatytas rugsėjo 3 d., asmens užsikrėtimo aplinkybių nustatyti nepavyko.

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 9 asmenys. Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 3083 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1030 asmenų, 1954 – pasveiko.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje toliau prastėja savaitiniai COVID-19 rodikliai

Pirmadienį šalyje buvo patvirtinta 13 naujų COVID-19 atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje po keturių ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This