Gyvūnų gerove susirūpino ir aukšti pareigūnai

Regionas

Praėjusią savaitę ir savaitgalį viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie vieną po kitos įvairiose šalies vietose aptiktas nelegalias šunų veisyklas bei jose baisiomis sąlygomis laikomus gyvūnus, dėl situacijos, policijos teigimu, susirūpino pats šalies generalinis komisaras Renatas Požėla.

Jis pirmadienį susitiko su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriumi Dariumi Remeika ir aptarė situaciją dėl nelegalių gyvūnų veislynų, galimo kankinimo ar kitokio žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Dėkoju gyventojams už savaitgalį gautą informaciją, kuri yra nuodugniai tikrinama, yra pradėti papildomi tyrimai net keliose apskrityse. Gauta informacija yra labai naudinga, ji tik patvirtina, kad situacija kai kuriuose rajonuose nėra normali ir ją būtina kuo skubiau spręsti. Tuo pačiu raginu gyventojus susilaikyti nuo neteisėtų veiksmų, tokių kaip neteisėtas patekimas į privačią teritoriją, svetimo turto gadinimas, fizinių prievartinių veiksmų atlikimas kitų asmenų atžvilgiu ir pan“ , – policijos pranešime spaudai cituojamas generalinis komisaras.

Jis atkreipė dėmesį, kad reiktų galvoti ir apie atsakomybės griežtinimą, ypač už atitinkamus ANK straipsnius, kuomet už gyvūnų nepriežiūrą tarnybos gali skirti tik įspėjimą arba labai mažą baudą.

Susitikimo metu sutarta aktyviau koordinuoti institucijų veiksmus sprendžiant šią problemą, reaguojant į gaunamus pranešimus, organizuojant bendrus ekipažus, tarpinstitucinius pasitarimus ir kt.

Policijos duomenimis, šiemet dėl žiauraus elgesio su gyvūnais policija yra pradėjusi 46 ikiteisminius tyrimus (2019 m. – 61), policijos pareigūnai surašė 68 administracinių nusižengimų protokolus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Tuo metu prokuratūra praneša, jog praėjusią savaitę aptikus galimai sudeginto gyvūno liekanasKretingos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. 

Pareigūnai tiria, kokiomis aplinkybėmis Kretingos rajono Padvarių kaime rastoje laužavietėje atsirado galimai šuns kaulas, kailio kuokštas. Taip pat tiriama, ar netoliese rastame plastikiniame maiše aptikti šeriai yra šuns ir kaip jie ten atsirado. Tyrimo metu siekiama išsiaiškinti, ar tai nėra žiauraus elgesio su gyvūnais padarinys.

Prokuratūros duomenims, „pastaruosius kelerius metus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kasmet pradedama apie 70 ikiteisminių tyrimų, šiemet pradėti 58″.

Visuomenės pasipiktinimas netinkamu elgesiu su gyvūnais kilo po to, kai praėjusį penktadienį pradingusio šuns ieškodama Kretingos gyventoja šalia miesto esančiuose Padvariuose aptiko nelegalų šunų veislyną. (nuotr. – iš TV3  reportažo).

1 Comment

  1. Kiek rašem dėl žiauraus elgesio

    Ne pradėjo ne 1 tirymo . Pataikavo tiems kuri e palikdavo gyvūnus be maisto ir užkaldavo ten gyvūnai žudavo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė trispalves niekinusį vyrą

Sulaikytas Lietuvos vėliavas Klaipėdoje išniekinęs asmuo. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė, kad sulaikytasis yra ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This