Klaipėdos apskrities policijoje – naujas kapelionas

Veidai

Kunigas, relig. m. mgr. Vidmantas Daugėla save vadina tikru žemaičiu – gimė Skuodo rajone, Šačių kaime, 1988 metais.

Baigęs mokyklą pasirinko studijas Telšių kunigų seminarijoje. Baigęs ją, 2015 m. diakono tarnystę pradėjo Telšių vyskupijos kurijoje. Po metų, priėmęs kunigystės šventinimus, V. Daugėla paskiriamas vikaru Žemaičių Kalvarijos parapijoje.

Vyskupui paskyrus, nuo rytojaus, rugsėjo 8 d., jis pradeda tarnauti kapelionu Klaipėdos apskrities policijoje. Šį žingsnį kunigas, vadina didžiuliu iššūkiu.

„Su policija anksčiau jokių reikalų turėti neteko. Pareigūnų darbas – labai sunkus, reikalaujantis ne tik fizinės ištvermės, bet ir dvasinės stiprybės. Užtikrinant visuomenės saugumą, sprendžiant konfliktus, pagelbstint nukentėjusiems, patiriama daug įtampos ir streso, o būtina išlikti objektyviems ir taktiškiems. Manau, kad kapeliono tarnavimo tikslas yra pagelbėti pareigūnams atsinaujinti dvasioje, nuolat priminti tikrųjų vertybių šaltinius, suteikiančius stiprybės sudėtingoje kasdienybėje“,  – sako V. Daugėla, raginantis kreiptis norinčiuosius pabendrauti.

Pastaruosius šešerius metus Klaipėdos apskrities policijoje kapelionu tarnavęs kunigas Vilius Viktoravičius nuoširdžiai dėkoja už kartu praleistą laiką, galimybę iš arti pažinti sunkų pareigūnų darbą ir tikisi, kad bendravimas nenutrūks ir ateityje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Telšių vyskupas palaimino pareigūnus ir jų darbus

Pirmadienį Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate apsilankė bei pareigūnus ir jų darbus palaimino Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Sveikindamas pareigūnus artėjančių ...
2022-12-19
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities policijoje - naujas kapelionas

Klaipėdos apskrities policijoje tarnystę pradeda kunigas Antanas Budreckas. Naujasis policijos kapelionas gimė Mažeikiuose 1990 metais. Baigęs mokyklą įstojo į Telšių ...
2021-09-01
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Monumentaliosios dailės ir vitražų paieškos - dar nebaigtos

Šiandien nacionalinį kultūros paveldą skaitmenina įvairios atminties institucijos – bibliotekos, muziejai, archyvai, įvairios mokslo ir kultūros įstaigos. Vis daugiau kultūrinės ...
2021-03-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This